Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A többség aki itt mondja hogy...

A többség aki itt mondja hogy könyvet ír miért éppen kamaszlányokat vesz elő? Annyira unom már! Ti nem?

Figyelt kérdés

Egyszerűen megborzongtam mikor mondta ma is az egyik ismerősöm hogy elkezdett írni.Mondom milyet,mert érdekelt,én is írok.Mit kapok?

"Egy tizenhárom éves lányról fog szólni akit nem szeretnek az iskolában és a szüleinek is gondjai vannak ezért átmennek az ország másik felébe ahol beleszeret egy fiúba"

NAGYON,de nagyon tömeg.Egyszerűen már undorodok attól is ha meghallom a teenager lány szót,mert elkap a hányinger.

2015. okt. 23. 23:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
+ Nem hiszem azt, hogy mindenki az én életemre irigykedik.
2015. okt. 24. 22:49
 12/16 anonim ***** válasza:
48%

Szia 6-os.

Miért baj az hogy itt kérdez? Szólásszabadság van nem?

Ha valaki 12 évesen akar írni ez olyan hobbi, mint bármelyik.

Nekem 2 nagy lányom van. van fogalmam egy 12 éves kicsi lány lelki világáról aki most kezd nővé érni.

Ha ez őt boldoggá teszi akkor írjon.

9-es.

2015. okt. 25. 12:44
 13/16 anonim ***** válasza:
48%
Én azért írok tinikről, mert én is az vagyok. Lehet mondani, hogy nincs bennem kreativitás, csak azért, mert egy velem egykorúról írok, de nem fog érdekelni. Ha nem tetszik, nem kell olvasni! Rengeteg könyv van, ami nem kamasz lányokról szólnak, olvasd azokat, de legyél szíves nem ócsárolni azt, amivel más sokat dolgozott! Az más kérdés, hogy van jó néhány nem éppen kiemelkedő darab, de továbbra is az a véleményem, hogy ha nem tetszik, ne olvasd!
2015. okt. 26. 14:18
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a 6-osnak igaza van.

"A fantázia hiánya lehet a ludas. Vagy a tini-romantika nagyon kedvelt mostanában. Akárhogy is, én egy ilyen könyvet olvastam el, elég annyi.,,

Itt például kicsit sem sértegette a tini-romantikát írókat. Főleg a divat miatt szeretik ezt a témát, tehát igaza van.

"Már kizárólag a fantasy (ebből sem a vámpíros szerelmi történetekre vagyok kíváncsi..) és Sci-Fi könyveket olvasom. Ebben a 2 kategóriában csak a fantáziadús írók szoktak kotorászni. Ami jó.,,

Itt pedig azt írta le, milyen műfajt szeret. Szerintem ez sem sértő.

"Amúgy igen, én is utálom már ezt a témát. Természetesen vannak ebben a kategóriában is jó könyvek, amiket nem tinilányok írnak, de én azokat is utálom, mert magát a témát sem szeretem. KIZÁRÓLAG fantasy és sci-fi.. :D,,

Itt közli, ő sem szereti a témát, szíve joga. Szintén nem sértő.

"Ezeknek az embereknek kéne egy alapos kritikát hozzávágni a fejéhez, de olyat, hogy zokon essen neki, akkor felfogná mi itt a helyzet. De többség vagy nem fogja fel, vagy nem érdekli, vagy senki nem vág hozzá ilyet a fejéhez..,,

Ez már kicsit ellenszenvesebb hangfekvésű, de gondolom itt azokról az írókról beszél, akik a fantázia hiánya miatt írnak a tinikről, vagy a divat miatt. (És igen, egyetértek vele, mert ha valakinek nincs fantáziája, nem írjon, és ha van, akkor ne a divatot kövesse..) Ezt leírhatta volna a félreértések elkerülése végett, de akkor is.. Én ezt sem tartom sértőnek.

"Pont előtted kiírt egy 12 éves lány egy kérdés. Nézd meg. :D Istenem.. Pont erről beszélünk.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__konyvek__7296696-1..

,,De nem fantasyt írok!

Tudom,hogy aki írigy rám az azért ír ijeneket mert írigykedik rám arra hogy,jó az életem.Tudom mert anyukámék mindig ezt mondják.És amúgy meg romantikus regényt írok.Egy lányról aki beleszeret egy fiúba akiről kiderül hogy vámpír és már kést öt oldal!",,

Itt pedig egy példát mutat be. (Bár a kérdést törölték, ezért rossz a link.) És igen, egy (leendő) író ne úgy tegyen fel egy kérdést, hogy milyen elképesztő, hogy ő 12 évesen könyvet ír. És azért tényleg elég pofátlan lenne, ha valaki beszélgetés közben azt mondaná, hogy mindenki az ő életére irigykedik, holott mi itt honnan tudnánk bármit is az életéről?

Csak azért írtam ezt le, mert nem értem miért a 6-os válaszadót állítjátok be rossznak, és pontozzátok le, mikor ő csak a véleményét írta le. Káromkodás, és egyenes sértegetés nélkül.. Ez a véleményem, na béke!

2015. okt. 26. 18:00
 15/16 anonim ***** válasza:

Nem szidta és pontozta le senki a hatost, mindössze egy válaszadó leírta az ellenvéleményét. Mindenki más a kérdezőnek válaszolt (aki hasonló véleményen van, mint a hatos, ez megtévesztő lehet). Mindkét fél álláspontja érthető, tartható, vitázni nem érdemes.Értehtő, hogy aki maga is tinédzser, az ellentmond, aki kinőtt a korból, és nem érdekli a műfaj, az a kérdező mellett van. Olyan, aki felnőtt fejjel, divatból ír tiniromantikus műveket, nem szólalt meg.

(Bár azt kijelenteni, hogy az SF/F műfajban csak fantáziadús szerzők kotorásznak, enyhén szólva is röhej, mert a legtöbb epigon pont itt terem. A romantikus zsánert legalább a "nagyasszonyok" uralják. Persze az más kérdés, hogy a két zsáner legjobbjait összehasonlítva az SF/F nagyobb változatosságot vonultat fel, de pl. a '90-es években pont, hogy a fantasyt szidták ugyanúgy - és ugyanazért! - mint most a tiniromantikus műveket.)

2015. okt. 27. 21:03
 16/16 anonim ***** válasza:
Én értelek, e pont ellenkezőleg vagyok vele. Szoktam írni mindenfélét: fantasyt, reális történetet, novellát, verset, történelmi regényt is írnék egyszer szívesen, és verseimet illetve novelláimat már publikálták széles körben terjesztett antológiákban, arany okleveles vagyok az egyik legnagyobb magyar irodalmi versenyen idén. Ennek ellenére írok tinédzserekről történetet, de merem remélni, hogy frappánsabbat annál, amire gondolsz. Abszolút értem, miről beszélsz, de én a könyvemben a tinédzserből felnőtté válást akarom bemutatni, illetve azt, hogy milyen kétszínűek a legjobb emberek is, miközben önmagukat keresik, és hogy a későbbi osztálytalálkozón mindenki eljátssza, hogy nem is voltak sérelmeik. Egyszer megkérdeztem valakit, hogy szerinte mi legyen a fiktív gimi neve. A válasza: legyen Szent Johanna, ha már ezt lopod. Nem, nem ezt lopom, sose olvastam. Attól, hogy gimnáziumban játszódik, még nem 2 bites történet, csak mert ő maga az volt, és nem tudta elképzelni. De megértem a te szempontodat is, nagyon sok a gagyi szerző, de ők ezeket egy idő után kinövik. Ez olyan, mint amikor valaki elkezd gitározni tanulni, tök jó, kreatív hobbi,de nem lesz mindenkiből zenész.
2019. márc. 20. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!