Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Kéziratot postán, de hogyan?

Kéziratot postán, de hogyan?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy nyomtatott formában is kötelező-e betartani az alapvető formázást (másfeles sortáv, behúzott kezdősorok, 12-es TNR stb.)?

A kéziratban három betűstílus cserélődik és tudom, hogy minden szerkesztőnek ettől robban az agya, de kinyomtatott formában is utálják? Megformázva még papíron sem "illik" küldeni?

Tud valaki segíteni, tanácsot adni ezzel kapcsolatban?

2015. okt. 23. 20:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Nyomtatásban pláne be kell tartanod, mivel ott még véletlenül sem állítható a stílus. Wordben, ha más nem segít, összes kijelölése, és alapértelmezett stílus beállít, de nyomtatva az ember inkább bele sem kezd, ha pl. Comic Sansot lát. Az a formázás, amit szoktak kérni, elég jól olvasható, nem véletlenül mondják.

Egyébként ha konkrétan nem írtak a honlapon, hogy a kézirat milyen formázást használhat, rá is kérdezhetsz - lehet, hogy mást is elfogadnak (pl. Arial, Calibri).

Illetve, ahogy én tudom, a nyomtatott és az elektronikus változatnak mindenben meg kell egyeznie, hiszen ez is egy biztosíték, hogy a szöveg a tied. Azaz elvileg a nyomtatott verzió nem különbözhet az elektronikustól. Épp ezért kérdezd meg, ha nincs egyéb adat erre vonatkozóan, hogy milyen betűtípust engednek. (Egyébként sem a te dolgod a kiadványszerkesztés, maradj az alap formázásoknál, és kész. Ha elfogadják a kéziratot, tudsz szólni, hogy te úgy tervezted, hogy itt és itt más betűtípus lesz.)

2015. okt. 24. 04:48
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, sokat segítettél.
2015. okt. 24. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!