Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Érdekelne hogyan írhatnék egy...

Érdekelne hogyan írhatnék egy rövidebb könyvet? Több infó lent.

Figyelt kérdés
Mostanság eléggé rá kaptam a könyvekre, és érdekelne hogy én akár hogyan kezdhetnék el könyvet írni? Eddig nem írtam semmi hasonlót.. még egy 2 oldalas fogalmazást sem :D szóval tényleg minden érdekel mikre kell oda figyelni? hogyan alkossak jó összefüggő mondatokat. meg minden...

2015. szept. 5. 12:04
 1/2 anonim ***** válasza:

Két hibába esnek bele nagyon sokan, de számtalan probléma akad a kezdő íróknál. Én csak kettőt említek meg:

1. Elsőre túl hosszú, túl nagy dolgot írnak az emberek. Első iratként elég lenne egy rövid vers, egy egyperces, vagy bármi, ami nem több száz oldalon keresztül megy. Ki kell kísérletezni hogy miben vagy jó, és az nem megy egy baromi hosszú regényen keresztül.

2. A témaválasztás.. ez mondhatni szubjektív, de a legtöbb mai "szeretnék írni" író a lehető legsablonosabb és legelcsépeltebb témákat választja. (párkapcsolat, romantika, erotikus regény, sablonhorror)

Nem csak a formai követelmények fontosak, hanem az hogy te írj, ne az aki "írni akar."

2015. szept. 5. 12:15
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez csak így nem fog menni. Azok az írók akiknek a könyveit olvasod, nem csak úgy gondoltak egyet, hogy na most írok egy regényt. Hosszú évek kemény írói munkája előzte meg a kiadott könyvüket. Semmiképp ne regénnyel kezdj hanem novellákkal. Én 1 évig kisebb nagyobb novellákat (1-20 oldal) mire belemertem kezdeni egy regénybe. Az elején ott motoszkált a fejemben a gondolat, hogy mekkora szuper, űberkirály, világmegváltó regény lesz. Amikor elkészült szerencsére rájöttem, hogy egy okádék szar.

Mindegy gondoltam, tanulok az ott elkövetett hibáimból, és így is lett. A második regényem fényévekkel jobb lett, de még ez sem volt az igazi.

Aztán most a harmadik regényemen dolgozok, ami sokkal jobb mint a második, és ez úgy érzem már megüti a szintet. Aztán ha elkészül lehet rájövök, hogy még hanyagolni kellene a publikálást.

Az írói szakma ilyen. Folyamatosan fejleszteni kell magad, mert senki nem úgy született, hogy elsőre egy kiadásra érdemes regényt tudott írni. De kitartást, gondolom még fiatal vagy - 16-18 éves - szóval ha tényleg írással szeretnél foglalkozni, még semmiről nem maradtál le. :)

2015. szept. 5. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!