Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi erről a dologról a vélemény...

Mi erről a dologról a véleményetek?

Figyelt kérdés

Nah, ilyen kíváncsiság keltő kérdés után, jöjjön röviden a lényeg. Már több regényt írtam, de csak most ütköztem bele ebbe a probléma. Jelenleg egy teljesen a jelenlegi világban játszódó, fantasztikumoktól mentes regényen dolgozom. Angol neveket használok, "kitalált" városnévvel - akár valódi is lehetne, tehát nem ilyen zsd'dsaf szerű fantasy város név. -, az ország pedig nincs megnevezve.

Angol név + angolosan hangzó városnév, és itt jön a probléma. Nem tudom eldönteni, hogy milyen pénznemet használjak. A forint elég érdekesen festene ennyi angolos beütéssel, de a(z) dollár/euró/font pénznemekkel pedig az a baj,hogy nem biztos, hogy mindenki érti miért ér sokat 100 egység az adott pénznemből.

Tehát a kérdés adott: Milyen pénznemet válasszak?

(Magyar neveket nem szeretnék használni, mert egyáltalán nem szeretem regényekben alkalmazni őket. Valahogy nem odaillőek.)

2015. aug. 21. 18:02
 1/4 anonim ***** válasza:
Talán ez segít. [link]
2015. aug. 21. 18:11
 2/4 anonim ***** válasza:
Saját pénznem?
2015. aug. 21. 20:24
 3/4 A kérdező kommentje:

Azzal az a gond, hogy nem kitalált világban játszódik a regény, így egy saját pénznem beiktatása nem lenne helyénvaló.

A kérdés inkább az lenne, hogy nem gáz az ha forintot használok ilyen nevek mellett? Vagy inkább dollár legyen azt megkockáztatva, hogy a magyar olvasók nem biztos, hogy tudják az értékét?

2015. aug. 21. 20:33
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen mindegy, hogy mit is használsz. Ha jól csinálod meg, akkor érteni fogják, hogy az adott pénzből mennyi is számít soknak.
2015. aug. 21. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!