Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Érdemes lenne elolvasni?

Érdemes lenne elolvasni?

Figyelt kérdés

A tűz és jég dalára gondolok.A sorozatot néztem és nekem baromira bejön/ött,de nem is kevesen írták már,hogy a második évadtól kezdve kezdett egyre több eltérés lenni a könyv és film között,míg végül az ötödik évadban már nem is az szerepelt egy főszerepben,akinek kellett volna.

És érdemes lenne e úgy hozzákezdeni,hogy tudom jól,akár 8-10 évet is lehet,hogy várni kell,mire George befejezi a sorozatot?Hiszen a hatodik könyvet is már húzza egy ideje és nem akarok úgy járni ezzel is,mint a Malazai bukottakkal: már nem emlékszem nagyon sok mindenre és ha kiadják az új részt,kezdhetem elölről...

2015. aug. 12. 15:10
 1/2 anonim ***** válasza:
A tényeket ismered, igazából neked kell eldöntened, mi éri meg. Ha bejön a sorozat, szerintem érdemes elolvasni a könyveket, mert sokkal kerekebb, jobban meg vannak benne indokolva dolgok, és bizonyos szereplők sokkal érdekesebbek könyvben, mint a képernyőn. Amúgy ha ez vigasztal, én hiába olvastam végig a könyveket, még így is tudnak újat mondani a legnagyobb rajongók, azaz frissen olvasva sem emlékszel mindenre, ami lényeges. Ilyen Martin írásmódja.
2015. aug. 12. 15:18
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

8-10 évet már valszeg nem kell várni a befejezésre, mivel Martin sok helyen nem jelent meg, mert inkább a könyvvel foglalkozik és a 6.évad előtt piacra akarja dobni a 6.könyvet. Utána meg már valszeg csak 1 lesz.

Igazából már a legelső évad legelső részének legelső jelenetei sem ugyanazok, mint a könyvben :D Mivel a sorozatban a Mások megölik Waymart és Garedet, majd Ned lefejezi Willt. Míg a könyvben a Mások megölik Waymart, Waymar életre kél és megöli Willt, majd Ned lefejezi Garedet.

Egyébként a könyvbeli karaktereknek sztem az 5%-a sincs benne a sorozatban és tényleg nagyon sok dolgot kihagynak vagy megváltoztatnak, plusz az 5.évaddal már nagyon eltértek a könyvtől.

Sztem a sorozat egy vicc a könyvekhez képest.

Plusz vannak más irományok is A Tűz és Jég dala világából.

A sárkányok tánca nevű Targaryen testvérháborút bemutatók:

1.A zsiványherceg

2.A Hercegnő és a Királyné

Egy kóbor lovag és egy Targaryen herceg történetét bemutatók, amik összefoglalva egy könyvbe A Hét Királyság lovagja címen jelentek meg.

És egy világkönyv, ami az ismert világ történelmét mutatja be: Tűz és Jég világa.

Azt tanácsolom,hogy ha olvasni akarod a könyveket és megy az angol, akkor angolul olvasd, ne magyarul.

2015. aug. 14. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!