Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Érdemes elolvasni az Elfújta...

Érdemes elolvasni az Elfújta a szél folytatásait Audrey D. Milland-tól?

Figyelt kérdés
A Scarlettet már elolvastam és örültem, hogy jó vége lett de félek, hogy ha tovább olvasom a többi folytatást is az már nem fog annyira tetszeni, aki olvasta mi a véleménye erről?

2015. aug. 10. 13:06
 1/5 anonim ***** válasza:
87%

Lehet, hogy nem fog tetszeni, amit most mondok, de NEM ÉRDEMES ELOLVASNI az Elfújta a szél egyik folytatását sem. Margaret Mitchell írta a könyvet az elejétől a végéig! Ő alkotta meg Scarlettet és Rhettet. És zseniálisan fejezte be a történetet.Nem értem minek kellett elrontania az utókornak... Az Elfújta a szél úgy ér véget, ahogyan az írónő megálmodta, és nem úgy, ahogyan néhány gyerekes írónőcske továbbköltötte.

Szóval szerintem nem érdemes elolvasni ezeket a "fanfiction"-öket. Csak elrontják az eredeti mű hangulatát.

2015. aug. 11. 11:17
 2/5 A kérdező kommentje:
És te egyébként elolvastad a folytatásait? Mert én csak a Scarlettet olvastam el, mivel szomorú voltam, hogyígy fejeződött be az Elfújta a szél. Nekem ez a folytatás nagyon tetszett, de az nem tudom, hogy a többi milyen.
2015. aug. 11. 14:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is csak a Scarlettet olvastam el. És az nagyon tetszett. De szerintem a többibe ne kezdj bele. Jó az a befejezés a Scarlett végén. Nem kell túlbonyolítani. Az már úgy is egy másik Scarlett O'Hara lenne. De a te dolgod. Én az Elfújta a szelet szeretem. Számomra ez a tökéletes könyv. És más írónők ezt a tökéletességet már nem tudják visszaadni. Nem tudják feléleszteni ugyanazokat az érzelmeket. Nem tudják megalkotni Scarlettet. Csak egy hasonmást. És az mindig is csak egy hasonmás marad. Semmi több. Nem lehet egyenlő az eredetivel. Azt semmi nem múlhatja felül.
2015. aug. 21. 12:04
 4/5 anonim válasza:
19%
Regi kerdes,de hogy itt milyen butaságokat irtak 😂😂 Erdemes elolvasni,mivel nem az új írónő alkotta meg a konyvet,hanem az eredeti csak nem élte mar meg hogy megjelenithesse
2015. okt. 21. 17:37
 5/5 anonim ***** válasza:

#4 és ilyenkor szerinted másvalaki nevén adják ki? ne írj már ilyen hülyeséget :D Alexandra Ripleynek más könyveit is olvastam, stílus alapján teljesen biztos, hogy ő írta a Scarlettet. Audrey Milland az konkrétan a magyar Nemes István, írt pár folytatást a Scarlett után (Scarlett örökében, Scarlett gyermekei), ezek messze nem olyan jók, mint Ripley Scarlettje, bár azért nem is rosszak. Írt egy előzménytrilógiát Scarlett nagyanyjáról, Solange-ról, annak az első része jó, a haiti forradalommal. Meg írt egy háromrészes sztorit Rózsaszín kastély címmel, az konkrétan szar.

Donald McCaigtől a Rhett Butler's People jó még, megjelent magyarul is.

2018. okt. 29. 02:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!