Vajon Hermione mit látna Edevis tükrében?
Az első könyvben csak azt tudjuk meg mit lát Harry, Ron, Mógus meg Dumbledore (később azt is hogy igazából mit lát) de vajon mi a helyzet Hermionéval?
Az utolsó részben biztos azt látná hogy visszahozta a szüleit és visszaadta nekik az emlékeiket, de a korábbi részekben mit mutatna neki a tükör?
#2-re válaszolok.
Nem feltétlenül. Már hamarabb is tapasztalta, hogy hogyan bánnak egyesek a házimanójukkal - lásd Dobby. Sőt, azelőtt meg bizonyosan hallotta, hogy a varázslók hogyan beszélnek egyes muglikról.
Én is azt mondtam volna, hogy évfolyamelső akar lenni - de minek, ha már úgyis az? Ron azért vágyott rá, mert ki akart tűnni a testvérei közül - Hermionének nem volt testvére. Akár testvért is kívánhatott volna, nem fogjuk megtudni. De az alapvető személyiségéből ítélve szerintem a lények egyenjogúsága lett elég hamar a nagy vágya.
Megfelelési vágy volt benne, talán azért tanult ennyit.
Kezdetben nem voltak barátai, nehezen illeszkedett be.
Szerintem ő elsősorban igaz barátokat akart látni, akik nem az eszéért szeretik. Más az elismerés, és más a szeretet.
Ismerek Hermionéhoz hasonló csendes stréber lányt, aki egyszer bevallotta nekem, hogy az a nagy vágya, hogy a gátlásait leküzdje és laza legyen. Legbelül egy jó humorú, klassz lány (most már felnőtt), csak az érzéseit nehezen mutatta ki.
Megfelelési vágy is lehet a stréberségében, mert a szülei egyetemi oktatók.
Hermione szülei fogorvosok. Orvosi egyetem, doktori fokozat, magas presztízsű szakma, nagy elvárások, szóval valószínűleg nagyon felnézett rájuk és nem akart csalódást okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!