Corelius Caramel honnan tud róla, hogy Harryék visszamentek az időben?
A főnix rendjében (könyv), Miután Umbridge elkapja Harryt, Caramel ezt kérdezi Dumbledore-tól:
„a szokásos mesét fogjuk hallani
visszaforgatott időről, feltámadt sötét varázslókról meg láthatatlan
dementorseregekről?”
VISSZAFORGATOTT IDŐ??? - honnan tud erről Caramel? Dumbledore elmondta neki? Hisz ezt harmadik részben eltitkolják.
Ha tudja Caramel miért nem csukja le őket ezért? Talán baki? Mit gondoltok?
Arról szerintem nem tudott, hogy Harryék maguk visszamentek, de mivel minisztériumi illetékes, tudott az Időnyerő-készletről a Misztériumügyi Főosztályon. Hiszen maga a Minisztérium osztotta ki azokat, amennyiben azok kellettek valakinek (és az eset indokolt volt; Minerva McGalagony is onnan igényelt Hermionénak).
De aztán az mind összetört... említve is volt. Nem maradt egy se, miután Harryék a halálfalókkal a Főosztályon romboltak.
– Hohó! – huhogta Caramel, ismét lendületes lábfejhintáztatásba kezdve. –
Helyes, halljuk az újabb Potter-mentő dajkamesét! Beszéljen csak,
Dumbledore, kíváncsian hallgatjuk! Willy Widdershin hazudott, igaz?
Vagy esetleg Potter eddig ismeretlen ikertestvére szervezkedett aznap a
Szárnyas Vadkanban? Vagy a szokásos mesét fogjuk hallani
visszaforgatott időről, feltámadt sötét varázslókról meg láthatatlan
dementorseregekről?
Ezek szerint tudott róla, mivel Potter mentődajkamesének nevezi, én sem gondoltam volna mind a 7 könyvet olvastam de ez nem tűnt fel. Lehet később tudta meg.
Na, akkor nem volt igazam :D Ilyen apró részletekre már nem emlékszem, régen olvastam.
De csak nem hitte el a dolgot.
Érdekes, eddig észre sem vettem, pedig elolvastam a könyveket. Ezek szerint Dumbledore a 3.könyv vége után valamikor elmondhatta Caramelnek mi történt igazából a Sirius esetnél, ő meg nem hitte el. Ahogy sok mást sem.
Voldemort halála után szerintem biztos többször próbálta Dumbledore meggyőzni Caramelt, elmondani neki, hogy Voldemort visszatért, ezek szerint a Sirius ügyet is elmondta.
Hiába tudta, szimplán nem hitte el, csak egy mesének tartotta, mert hiába Dumbledore mondja, végsősoron Harry-től származott a "mese", Caramel pedig egy hazudós gyereknek tartotta Harryt. És szerintem az is benne lehetett valamilyen szinten, hogy ő szerette inkább a földbe dugni a fejét, eltussolni minden problémásnak tűnő dolgot, hogy "szép békesség" legyen. Pl. ahogy ráküldte rögtön Siriusra a dementort vagy Barty Kuporra.
Caramel itt nem az időnyerőre utal.. hanem egyszerűen csak arra, hogy mivel "visszaforgott az idő" Voldemort újra életben van. A visszaforgatott időt itt nem szó szerint kell érteni, hanem úgy, hogy újra megtörténik az ami 14 éve volt (Voldemort uralma).
Itt szó nincs az időnyerőről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!