Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Éhezők viadalában tudnátok...

Éhezők viadalában tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Tehát, nem egészen értem a lényegét, az 1-2 részét láttam filmben. A 3.-at most olvasom, de nem világos egy két "fogalom".

1: ki esküdött össze kivel? Ki ellen és miét?

2: a 12 körzetben van a Győztesek faluja? És ott van Katniss-ék "régi" háza?

3:kik a lázadók?

4: mikor volt a Nagy mészárlás?

5: ls ha Katniss felvállalja hogy ő a Fecsgőposzáta mivel lesz jobb?

Egyenlőre ennyi, sajnos kicsit kesze kuszának értettem meg. De remélem lesz valaki aki egít megérteni a dolgokat, köszi előre is. :)

2015. aug. 5. 22:18
 1/5 anonim ***** válasza:

Ugye tudod, hogy a filmek/sorozatok a könyveknek csak egy kis százaléka?

Tehát ha az első két részt megnézted, és a 3. részt pedig olvasod, akkor nem csoda, hogy nem érted.

2015. aug. 5. 23:01
 2/5 anonim ***** válasza:

1.nem igazán értem a kérdést(bocsi)

2.minden körzetben van egy győztesek faluja.miután Katniss megnyerte a viadalt kapott egy házat győztesek falujában mivel győztes lett

3.a tizenharmadik körzet (akik befogadták a tizenkettedik körzet lakóit a robbantások után) fellázadott és a többi körzet is őket támogadta kivétel ezalól azt hiszem a második körzet.

4.A nagy mészárlás az a régi háború volt és annak emlékére vannak a viadalok

5.Erőt adna az embereknek, mert szeretik Katnisst és, mert erőt merithetnek belőle.

Remélem tudtam segiteni.Amugy aki elöttem lévő válaszolónak igaza van.és szerintem olvasd el az első 2 könzvet is mert n agyon jók, ez az egyik kedvenc triológiám.

2015. aug. 6. 08:55
 3/5 A kérdező kommentje:

Első, igen tudom, hogy csak pár dolog van a filmbe a könyvből és sok mindent nem tartalmaz.

Másodiknak köszönöm, igen segítettél. :) Lehet, hogy az lesz ;)

2015. aug. 6. 09:32
 4/5 anonim ***** válasza:

Én a helyedben mindenképp elolvasnám a könyveket, mert elég alapvető dolgok hiányoznak.

1. A körzetek esküdtek össze/lázadtak fel a Kapitólium ellen az elnyomás miatt.

4. A Nagy Mészárlás nem a régi háború, hanem minden 25. viadal neve. Ilyenkor mindig valami különleges módon választják ki a bajnokokat. Az elsőn azt hiszem felnőtteket (is) választottak, a másodikra, amelyiken Haymitch is részt vett minden körzetből 2 fiút és 2 lányt vittek, a harmadikra, ami a második részben volt, az addigi győztesekből választottak.

2015. aug. 6. 15:25
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi :) most, hogy így említetted, hogy minden 25. Viadal a Nagy mészárlás már leesett, mintha említették volna a filmben is. De azért megpróbálom elolvasni az elejétől a trilógiát.
2015. aug. 6. 23:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!