Éhezők viadalában tudnátok segíteni?
Tehát, nem egészen értem a lényegét, az 1-2 részét láttam filmben. A 3.-at most olvasom, de nem világos egy két "fogalom".
1: ki esküdött össze kivel? Ki ellen és miét?
2: a 12 körzetben van a Győztesek faluja? És ott van Katniss-ék "régi" háza?
3:kik a lázadók?
4: mikor volt a Nagy mészárlás?
5: ls ha Katniss felvállalja hogy ő a Fecsgőposzáta mivel lesz jobb?
Egyenlőre ennyi, sajnos kicsit kesze kuszának értettem meg. De remélem lesz valaki aki egít megérteni a dolgokat, köszi előre is. :)
Ugye tudod, hogy a filmek/sorozatok a könyveknek csak egy kis százaléka?
Tehát ha az első két részt megnézted, és a 3. részt pedig olvasod, akkor nem csoda, hogy nem érted.
1.nem igazán értem a kérdést(bocsi)
2.minden körzetben van egy győztesek faluja.miután Katniss megnyerte a viadalt kapott egy házat győztesek falujában mivel győztes lett
3.a tizenharmadik körzet (akik befogadták a tizenkettedik körzet lakóit a robbantások után) fellázadott és a többi körzet is őket támogadta kivétel ezalól azt hiszem a második körzet.
4.A nagy mészárlás az a régi háború volt és annak emlékére vannak a viadalok
5.Erőt adna az embereknek, mert szeretik Katnisst és, mert erőt merithetnek belőle.
Remélem tudtam segiteni.Amugy aki elöttem lévő válaszolónak igaza van.és szerintem olvasd el az első 2 könzvet is mert n agyon jók, ez az egyik kedvenc triológiám.
Első, igen tudom, hogy csak pár dolog van a filmbe a könyvből és sok mindent nem tartalmaz.
Másodiknak köszönöm, igen segítettél. :) Lehet, hogy az lesz ;)
Én a helyedben mindenképp elolvasnám a könyveket, mert elég alapvető dolgok hiányoznak.
1. A körzetek esküdtek össze/lázadtak fel a Kapitólium ellen az elnyomás miatt.
4. A Nagy Mészárlás nem a régi háború, hanem minden 25. viadal neve. Ilyenkor mindig valami különleges módon választják ki a bajnokokat. Az elsőn azt hiszem felnőtteket (is) választottak, a másodikra, amelyiken Haymitch is részt vett minden körzetből 2 fiút és 2 lányt vittek, a harmadikra, ami a második részben volt, az addigi győztesekből választottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!