Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Írnál róla véleményt?

Írnál róla véleményt?

Figyelt kérdés

Nos, fogadtunk pár barátommal, hogy ki tud jobb vámpíros sztorit írni.A lényeg az volt, hogy legyen egy kicsit elcsépelt, átlagos, de legyen mégis különböző, mint a többi száz, meg száz vámpíros könyv. Mindannyian írtunk kb. 5-6 A4-es lapnyit, és mindenki tettszését az én történetem nyerte el.

És elgondolkodtam azon, hogy befejezem a dolgot, és írok egy könyvet.

De előbb még több véleményre lennék kíváncsi.A neveket csak most találtam ki, a helyszín neve pedig meg sincs, tehát azt ne nézzétek!:).Igazából szerintem nem lett túl ,de azért olvassátok el.:) Itt az első oldala a történetnek:

-Jaj, hagyd már!- mondta Frederic-ennek a csajnak nincs is semmi hangja.

-Hát, nem tudom-válaszolta Lucán -szerintem ügyes.

Egy 15 cm-es tűsarkúba, bőr miniszoknyába, és hozzáillő melltartóta öltözött, fekete hajú, és valószínűleg kontaklencsétől zöldellő szemű,feltűnően szép artériákkal megáldott lány énekelt, és riszálta magát a …… … Vámpírbár színpadán.

Ez a legtöbb fiatalabb barátomat lenyűgözte. Komolyan. Szinte csorgott a nyáluk. És nem csak a szexi kinézet miatt.

Persze ez engem már nem hatott meg. A 300 évnyi kemény gyakorlat megtette a hatását.

-Hé, várj csak, nem így nézett ki a csaj az álmodban?- kérdezte tőlem vigyorogva Frederic.

Először nem esett le, mire gondol.Aztán rájöttem, és legszívesebben a torkának ugrottam volna. Lucan, Frederic, és a többiek rémült arcot vágtak,ebből pedig arra következtettem, hogy szemem pirosan izzik.De ekkor Lisa megszólalt:

-Ne vedd komolyan Fredericet, tudod, hogy milyen.-mondta könnyedén.

Ez valahogy nem nyugtatott meg. Eszembe jutott az álmom, amit Frederic az engedélyem nélkül kiolvasott a gondolataimból, és szétkürtölte a vérszívó haverjai között.

Ezt mindig is utáltam.Mármint azt, hogy gondolatolvasó, és hogy egy kicsit sem érzékeli, hogy ezért megölhetném. Végülis Én vagyok a főnök, akinek a gondolataiban tilos olvasni.

De Fredericet nem tudtam bántani. 2 dolog miatt sem.

1. Csak Frederic tudja megszerezni nekem a vért úgy, hogy ne legyen feltűnő.

2.Ő az álmomból csak azt látta, hogy menekülök. Menekülök valami megfoghatatlan, érthetetlen dolog elől.

Álmomban féltem. Ez persze furcsa, ugyanis az olyan gonosz vámpíroknak, mint én, nincsenek érzéseik. De mégis, visszagondolva emberi életemre, úgy emlékeztem, hogy ez a félelem. Futottam, de aztán elestem. És tudtam, hogy most szépen kinyiffanok, és nem leszek más, csak egy bazi nagy véres paca a földön.

Éreztem, hogy valaki rámugrik. Már szinte éreztem, ahogy elroppantja a nyakam……De ekkor feltűnt valaki.Egy lány. Pontosabban inkább egy nő. Lerántotta rólam a támadómat, a szívébe szúrt egy ezürtkarót, majd végignézte, ahogy a fájdalomtól üvöltve elporlad. A nő arcát nem lehetett pontosan kivenni, de én már sejtettem, ki az.

Frederic idáig látta az álmomat.

De amit már nem látott (hála a jó égnek), az volt az igazi csapás. Ugyanis aki megmentett, az a lányom volt. A lányom, aki gyűlöl.

Eddig nem próbálkoztam írással, és szerintem ha esetleg megpróbálnék összehozni egy könyvet, akkor nem vámpíros könyveket írnék:)

Legyetek őszínték, és mondjátok meg, hogy egy 10-es skálán mennyit érne. Vegyétek figyelembe az utóbb leírtakat, miszerint nem próbálkoztam még írással.

Köszi!:)

14/l

2010. márc. 3. 17:21
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
nem gondolod,hogy ezt el is olvasom xD
2010. márc. 3. 17:55
 2/16 anonim ***** válasza:

Érdekes sztori... bár ugye most minden tele van vámpírokkal, de amugy jól írsz. Mondjuk ha átültetnéd más sztoriba ami nem vámpírokról szól akk. jobb lenne... vagy nem tudom... de tetszik...

16/F

2010. márc. 3. 18:08
 3/16 anonim ***** válasza:

Ahhoz képest, hogy ilyen fiatal vagy még, szerintem nem lett rossz.

De szerintem is ha már írni akarsz egy könyvet ne legyenek benne vámpírok....:)

2010. márc. 3. 18:18
 4/16 A kérdező kommentje:

Köszi!:)

Igen, úgy gondoltam, hogy másik sztoriba írom át, vámpírok nélkül.

2010. márc. 3. 18:45
 5/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon jó! Írj sokat, tehetséges vagy!
2010. márc. 3. 18:47
 6/16 anonim ***** válasza:

Kezdjük úgy, hogy ahhoz képest, hogy első próbálkozás, egészen korrekt. Tetszik, hogy E/1-ben próbálkozol, ennek ugye az a nehézsége, hogy a főszereplő gondolatait minél hitelesebben kell átadni, ami nem könnyű, ha feltesszük, hogy az illető nem zombi, és alkalmanként igen szerteágazó dolgokra gondol egy gondolati lánc mentén. Ez itt nem túl sok írás, úgyhogy komoly következtetéseket nem vonnék le a részletből, de szerintem viszonylag korrektül sikerült megoldani a problémát, nekem tetszik.

De van benne némi fura logika buktató, ami a sztori előrehaladtával egyre mélyebbre gyűrűzhet, márpedig ahogy eddig levettem, ennek fontos szerepe volna a történetben. Most Frederic-ről beszélek. Pontosabban arról, hogy gondolatolvasó. Alapvetően egy ilyen karakter nagyon érdekes lehet, de borzasztó nehéz kezelni. Rögtön egy példa: hogyha Frederic épp olvasta a főhős gondolatait, akkor máris tudja, hogy a nő a lánya. Ez pedig nem biztos, hogy egy kívánatos dolog, ha érted, mire gondolok. Hacsak nem az a célod, hogy Frederic mindenről tudjon, amiről csak tudni lehet, de ezt nem hiszem.

A mondataid tetszenek, jól írsz szívesen olvasnék még belőle. :) Még a végére pár észrevételt sorolnék:

"...az olyan gonosz vámpíroknak, mint én, nincsenek érzéseik." - Ezt a kijelentést kicsit fogalmazd át, árnyald kissé, mert értelmét veszíti, amikor a következő pillanatban éppen szétveti a düh.

Pár elgépelésre figyelj, gondolatjel elé, és mögé is szóköz (nyilván párbeszédkezdésnél nem kell szóköz előtte), néhány pont után elfelejtettél szóközt ütni, volt egy két elgépelt betű is. Ezek az utóbbiak persze semmiségek, csak leírtam őket, ezeket a legkönnyebb javítani.

Tehát kezdésnek élvezhető, mondjuk 7/10. :)

2010. márc. 3. 18:53
 7/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Az utolsó válaszoló kritikájából sokat tanultam!:)

Nagyon köszi!!!!!

2010. márc. 3. 19:38
 8/16 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon tetszett!!!! Szívesen olvasnám még,nagyon ügyes vagy. Tényleg ez az első próbálkozásod?

Én személy szerint szeretem a vámpíros történeteket,de abban igazuk van a többieknek hogy azokból már tényleg rengeteg van. Blog formájában nem szeretnéd folytatni? Érdekelne a történet.:))

2010. márc. 3. 20:32
 9/16 anonim válasza:

nekem is tetszett! bár utálom ezeket a vámpiros hülyeségeket:D

szerintem az akció dúsabb részeknél használhatnál több leírást, hogy hogyan történik, vagy mit látott a föhös részletesebben.

szoval összeségében a rutin hiányzik szerintem amugy jo.

2010. márc. 3. 23:39
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszi!!!:D

Blogon még nem gondolkodtam, de ahogy így mondod (pontosabban írod:)), jó ötlet.

Nem tudnátok mondani valami jó blogolós oldalt?

2010. márc. 4. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!