Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Csak nekem tűnt fel, hogy a...

Csak nekem tűnt fel, hogy a Harry Potterben szinte sohasem írnak a fürdésről?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy rengetegszer van az, hogy este a klubhelységből mennek lefeküdni, de sohase említik, hogy fürdőszobába mennének, kivéve a negyedik részben, amikor Harry a tojással fürdik.

2015. júl. 2. 18:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Megnyugtatlak: nem csak neked. A fél világ észrevette már.
2015. júl. 2. 18:17
 2/19 A kérdező kommentje:
Ez most poén akart lenni?
2015. júl. 2. 18:19
 3/19 Shai-Hulud ***** válasza:
100%
Miért kéne fürödniük? Egyszerűen levarázsolják magukról a koszt. :)
2015. júl. 2. 18:35
 4/19 anonim ***** válasza:
Lényegtelen apróság.
2015. júl. 2. 18:36
 5/19 anonim ***** válasza:
Nem történik semmi lényeges fürdés közben, ami miatt meg kellene említeni. Egyébként Angliában a reggeli zuhany az elterjedt.
2015. júl. 2. 19:00
 6/19 anonim ***** válasza:
Nekem is feltűnt már. Szerintem néha egy-egy mondatban megemlíthették volna, de mindegy, hiszen a történet szempontjából lényegtelen eseménynek számít.
2015. júl. 2. 19:22
 7/19 Shai-Hulud ***** válasza:

Nekem például a westernekben is feltűnt, hogy a szereplők hosszasan üldözik egymást, közben babot zabálnak, tábortűznél alszanak, de a napokig tartó hajsza alatt egyetlen egyszer sem guggolnak oda egy bokor tövébe, hogy egy kiadósat sz..rjanak.

Pedig szerintem biztosan nem bírnák ki!

2015. júl. 2. 19:45
 8/19 anonim ***** válasza:

Ha minden lényegtelen dolgot leírt volna az írónő akkor több ezer oldalas lenne a könyv.

Nekem akkor tűnt fel amikor többször elolvastam a könyveket, utólag én is szívesen olvasnék a kihagyott jelenetekről hisz elég sok ilyen van.

De az egyik válaszolóval ellentétben nem hiszem azt hogy "levarázsolják" magukról a koszt, mert akkor nem lennének fürdőhelyiségek a kastélyban.

2015. júl. 2. 19:46
 9/19 Shai-Hulud ***** válasza:

Nem hiszed??? AHA, szóval te nem hiszel a varázslókban, ugye???

Most lebuktál!

2015. júl. 2. 19:48
 10/19 anonim ***** válasza:
9es, tényleg logikus, hogy akkor nem lenne fürdőszoba. Meg biztos nem tudja mindenki a varázsigét, például Molly Weasley sok háztartási varázsigét tudott, többet, mint a többiek. Bele lehet magyarázni mindent, de mint már mondtam, a cselekmény szempontjából TELJESEN mindegy, hogy fürdenek-e avagy sem.
2015. júl. 2. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!