Mi a véleményetek James Dashner - Az Útvesztő trilógiáról? Valamint milyen hibákat, logikai bukfenceket találtatok benne?
Kíváncsi vagyok arra, hogy milyen hibák vannak benne, össze szeretném gyűjteni őket itt a kérdésben, valamint kíváncsi vagyok a ti véleményetekre, tetszett/nem tetszett a könyv.
- Ha tetszett, akkor miért, ha nem akkor miért nem tetszett?
- Melyik a kedvenc részed a három könyv közül?
- Melyik a kedvenc részleted?
- Ki(k)a kedvenc szereplő(i)d, és ki(ket) nem szeretsz?
Voltaképpen bármit írhattok, ami a trilógiával kapcsolatos, milyen érzéseket váltott ki belőletek, hogy tetszett a befejezés, valamint fontos, hogy milyen HIBÁKAT, LOGIAKI BUKFENCEKET, ÉRTELMETLEN DOLGOKAT/RÉSZEKET kaptatok benne.
1 Nekem nagyon tetszett, kedvenc könyvem, ami nálam nagy szó, mert nagyon sokat olvasok. Lehet, hogy voltak benne hibák, de egyszerűen fantasztikus ez a könyv. Izgalmas, érdekes könyv, mindenkinek ajánlom. A 3. rész egyszerűen csodálatosra sikeredett. Jó befejezése a trilógiának.
2 3, egyértelműen
3 Halálkúra - hatodik fejezet
4 KEDVENC: Minho, Newt
NEM: Teresa, Patkányember
Tetszett a széria, de a WICKED kicsit túlbonyolította a dolgokat. Megmentünk titeket, de nem is, azt mondjuk, nincs gyógyszer, de betegek vagytok ,de ha akarjátok a gyógyszert, ezt meg ezt csináljátok meg. De hiszen nincs! Ja, de addigra kész lesz! Gyerekek agyát telepatikussá tenni (WTF???) egy sima műtéttel. Távirányítás is kicsit fura volt. De jó, ha blokkolni tudnak emlékeket, ez a legkevesebb xD De hát tiniregény :D
A karakterek lehettek volna hangyányival mélyebbek és kidolgozottabbak. Thomas meg of korsz, mint minden tinihős, túlságosan is szent. Azért voltak pillanatai, mikor csak néztem, hogy wow, de ha egy maréknyi búzája lenne csak kajának, azt is szétosztotta volna a többiek között, ő meg inkább éhen hal.
Ja és ami a leginkább szemet szúrt:
Adott egy csapat tini(!!!) srác. 2 éve egy nyomorult útvesztőbe zárva. Tombolnak a hormonok, kakasodnak egymással ,eddig oké. 2 év után, ebbe a tesztoszteron fűtötte kancsapatba bedobnak 1 db(!!!!!) csajt, aki mindenféle leírás szerint gyönyörű. És egy ujjal se nyúlnak hozzá. Persze, tiniregény. De meg sem próbáltak vele semmit. Persze, ismét tiniregény. De ha ezt eljátszanánk élőben, asszem a Hustler sírva kérné el a felvételeket, mert ilyet még ők se tudnának stúdióba leforgatni :D
Én nem találtam hibákat benne (nem azt kerestem)
Tetszett
1.Azért mert izgalmas.
2. 3-2 abban több az izgalom. (szerintem)
3.Hát... Amikor a Buggyan palotába mentek
4.Thomas, Minho Ők a kedvencek aztán jőn - teresa brenda jorge newt
Semmilyen buktatót nem találtam benne, szerintem teljesen logikusan volt felépítve.
Nagyon imádtam, megfogott a történet és a szereplők is teljesen magával ragadott. Amikor elolvastam a Halálkúrát, kicsit mintha meghalt volna valami.
Nem tudok kedvenc részt választani, mindegyik története nagyon tetszik, más próbák, más helyszínek.
Kedvenc részletem konkrétan nincs.
Az én kedvenc szereplőm Newt, így gondolhatjátok, hogy a Halálkúrát azt konkrétan zokogva olvastam végig.
Nem szerettem az elején Brendát, de megkedveltem, illetve sem Gallyt sem Teresát, Teresát kifejezetten, de amikor meghalt, mindent 'megbocsájtottam' neki.
Szerintem az alapötlet (mármint az útvesztő) zseniális, de nem sikerült a benne lévő lehetőségeket igazán izgalmasra kihozni. (Talán ezért készült hozzá annyi fanfic?) Mindenki titkolózik mindenki elől, egyéb mozgatórugója jóformán senkinek nincsen.
Ennek megfelelően az első könyv még tetszett (a film se rossz), a második már kevésbé. A harmadikat még csak filmen láttam. Annak alapján, amit írtatok, kétlem, hogy minden rejtélyre kielégítő választ találok majd a 3. könyvben.
A kedvenc szereplőim Newt és Minho; utóbbinak a nagy mondása: Igen nehéz megtudni egy halottól, hogy mit csinált rosszul.
Meg még az a rész tetszett nagyon, amikor Thomas végre-valahára legálisan is beléphet az útvesztőbe, mert akkor végre egy csomó bizonytalanság tisztázódik.
Nem világos, hogy Thomas minek szúratta meg magát (anélkül nem tudta volna beinjekciózni magának az ellenszert), meg mit jelent az, hogy "megoldhatatlannak tervezték az Útvesztőt".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!