Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ismertek olyan középkorban...

Ismertek olyan középkorban játszódó regényt amiben inkább a harc leírásán van a hangsúly a romantika helyett?

Figyelt kérdés
Jobban szeretem az olyan történeteket amikben a harcok élethűek, brutálisak, a szereplők pedig nem szentimentális hercegek hanem pl. zsoldosok.

2015. jún. 23. 19:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Na Glen Cook Fekete Sereg sorozata pont zsoldosokról szól. Az első három kötet magyarul is megjelent, ha azonban nem gond az angol, akkor összesen 10 csodálatos kötet vár rád. Az első három egyébként egy kerek történetszál, szóval a folytatások nélkül is érthető, élvezhető, tulajdonképpen befejezett.

A magyar címek: A Fekete Sereg; Lappangó árnyak; A Fehér Rózsa

Angol címek: [link]

2015. jún. 23. 21:25
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy időt szakítottál a kérdésemre! El fogom őket olvasni. Az angollal még nem állok olyan szinten, hogy annyira élvezzem az olvasást de azért olvastam már angolul is regényt.
2015. jún. 23. 22:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, te milyen könyveket olvastál eddig, hogy romantikusak voltak, meg micsoda, de a van egy nagyon jó regénysorozat. Igaz, az inkább az ármánykodásokról, cselszövésekről szól, de hogy szentimentális szereplőt nem találsz benne, azt garantálom.

Maurice Druon: Az elátkozott királyok c. sorozatáról van szó. Mindenképpen páratlan könyvélményt nyújt. És a százéves háború kitörésének történetét meséli el. Ezek a részek, sorrendben: A vaskirály; A megfojtott királyné; Korona és méreg; Az ősi törvény; Franciaország nőstényfarkasa; Liliom és oroszlán; Az országvesztő.

Mindenképpen érdemes elolvasni, páratlan élményt nyújt, és iszonyatosan sötét a hangulata.

2015. jún. 23. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!