Hogyan gyakoroljam az írást (könyvírást)?
Csak írj. Persze először ne több ezer oldalas trilógiákat akarj papírra vinni, kezd apró történetekkel, novellákkal.
Mutasd meg barátaidnak, ismerőseidnek hogy véleményezzék, de ha van a környezetedben irodalomban jártas személy, esetleg hivatásos korrektor, az még jobb. A kritikát aztán használd fel a következő alkotáshoz, és így tovább.
És ami a legfontosabb, olvass sokat. A rendszeres olvasás nemcsak a szókincs gyarapodásához járul hozzá, de ötleteket is meríthetsz a történetvezetéshez.
Ahogy az előzők írták. Tudom még javasolni a Kezdő írók kézikönyve című könyvet, vannak benne érdekes gyakorlatok, amik sokat segítenek. Persze írni nem tanít meg, de rengeteg ötletet ad, amiből meríthetsz, mikre figyelj oda, alapvető problémákat hogyan oldj meg és küszöbölj ki stb.
Egyébként ha megfogadod azt, amit a második írt, én, mint idegen, szívesen megnézném a munkádat. Bár nem vagyok profi, de lehet, hogy tudok valamit érdemben mondani.
Köszönöm a válaszokat!
Előző! Nagyon szépen köszönöm:) Majd meglátjuk, de nem hiszem, hogy mostanában fogom írni.
Szerintem csinálj egy blogot, ez legyen a vázlat! Írhatsz sablon sztorit, de most csak a fogalmazásra koncentrálj, hogy a könyvnél már hibátlanul menjen!
Én már kb. 2-3 éve kezdtem írni(elég fiatal vagyok ehhez), de igazából én iskolás fogalmazásokkal kezdtem, vagy hogy is mondjam.
Ha ezeket meguntad, vagy tovább fejlesztenéd, akkor kezdj bele a könyvbe!
De mindenkinek kialakul egy írási rutin, hogy hogyan kezd. Élvezd az írás örömét, írj magadnak, vagy pár közeli ismerősödnek. A lényeg, hogy szeresd, amit csinálsz. Sok sikert kívánok az íráshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!