Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok egy jó könyvet?

Ajánlanátok egy jó könyvet?

Figyelt kérdés

Ajándékba szeretnék valami izgalmas olvasmányt venni. Az ajándékozottat nem ismerem annyira, de azért van némi elképzelésem. Nem hiszem, hogy örülne ilyen mostanság divatos 'vámpíros- vérfarkasos', vagy 'hotelbali- csakcsajok- nagyon romantikus' jellegűnek, viszont a kőkemény szépirodalomnak sem. Egy fordulatos krimire gondoltam, esetleg útinaplóra. Vagy akármi másra, ami szórakoztató, mégsem olyan 'pongyola'. És lehetőleg ne antikváriumi lenne. Nincs bajom a nem vadi új könyvekkel, de ugye ajándékba venném...

Ebben szeretnék segítséget kérni! :)

2010. febr. 25. 22:35
 1/10 anonim ***** válasza:

Truman Capote: Hidegvérrel

Stephen King akkor gondolom nem.... esetleg Donna Leon krimijei, Velencében játszódnak, egy nyomozó munkáját kíséri végig, megjelennek benne az olasz társadalom gondjai, bűnei, ilyesmi...

v. Stephen Dobyns: A három lány síremléke, ez nagyon jó, izgalmas és jó írás.

vagy esetleg Neil Gaiman-től valami, a legjobb a Törékeny holmik c. novelláskötete.

útinaplót sajnos nem tudok.

2010. febr. 25. 22:43
 2/10 anonim ***** válasza:

Én Robert Charles Wilson - Pörgés (Spin) c. könyvét ajánlanám, ami az első rész és kb 3 éve jött ki.

Ha ezt megcsinálnák filmbe az tuti lenne!

2010. febr. 25. 22:44
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem írtad,hogy hány évesnek lenne pedig szerintem ez fontos info. Én egy könnyed könyvet ajánlanék Cecilia (Ahern): Bárcsak láthatnál.Ez egy szórakoztató, könnyű olvasmány van benne egy kis fantázia egy kis lelkizés és el lehet gondolkodni a mondanivalóján. Vagy Mary (Hoper): Édességek kicsiny boltja.Van benne korhű ábrázolás és sok régi szokás is. Egy kolerás időszakot mutat be.
2010. febr. 25. 22:57
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ajánlásokat, holnap elolvasgatom, hogy melyik miről szól. :) Ha esetleg valakinek eszébe jutna még valami, szívesen veszem továbbra is!

Valóban, a korosztályt nem írtam. Egy 30 körüli lánynak lenne.

2010. febr. 25. 23:00
 5/10 anonim válasza:

Neil Gaiman - Sosehol

Neil Gaiman és Terry Pratchett - Elveszett próféciák

Terry Pratchett - Korongvilág sorozatának bármely tagja, pl Gördülő kövek

Christopher Moore - Biff evangéliuma

Én őket szeretem. Mindegyik inkább humoros, fordulatos regény, a Korongvilág teles-teli a szokatlan fantasy világot és a valóságot összekötő és azt kifigurázó motívumokkal.

Biff evangéliuma egy humoros írás arról, hogy mit csinált Jézus mielőtt hirtelen 30 éves lett volna - legjobb barátja, Biff kíséretében járja a világot. Nagyon nagyon sokat nevettem rajta, szerintem vallásosnak és ateistának is egyaránt vicces.

2010. febr. 26. 11:29
 6/10 anonim ***** válasza:
harry potter
2010. febr. 27. 08:21
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszi mégegyszer a javaslatokat! Már választottam is :)

Utolsónak: Harry Pottert 10-14 éves kislánynak/ fiúnak vennék, nem egy 30 éves nőnek. De azért köszi.

2010. febr. 28. 16:43
 8/10 anonim válasza:
30 éves nőnek biztos tetszeni fog a Komfortos mennyország!
2010. márc. 1. 08:24
 9/10 anonim ***** válasza:
Mit vettél végül?
2010. márc. 1. 23:08
 10/10 A kérdező kommentje:

Végül jobbnak láttam biztosra menni, és az útikönyv kategória nyert. Nevezetesen ez:

Életre szóló kalandok – 500 látnivaló a világ minden tájáról. Ez egy NatGeo könyv, szép képek, utazók hiteles leírásai, ez tűnt a legjobbnak. :)

Viszont tényleg köszönöm az itt kapott ajánlatokat, végigböngésztem őket, és azt hiszem, már kiválasztottam, hogy mit olvasok legközelebb.

2010. márc. 1. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!