Ajánlanátok egy jó könyvet?
Ajándékba szeretnék valami izgalmas olvasmányt venni. Az ajándékozottat nem ismerem annyira, de azért van némi elképzelésem. Nem hiszem, hogy örülne ilyen mostanság divatos 'vámpíros- vérfarkasos', vagy 'hotelbali- csakcsajok- nagyon romantikus' jellegűnek, viszont a kőkemény szépirodalomnak sem. Egy fordulatos krimire gondoltam, esetleg útinaplóra. Vagy akármi másra, ami szórakoztató, mégsem olyan 'pongyola'. És lehetőleg ne antikváriumi lenne. Nincs bajom a nem vadi új könyvekkel, de ugye ajándékba venném...
Ebben szeretnék segítséget kérni! :)
Truman Capote: Hidegvérrel
Stephen King akkor gondolom nem.... esetleg Donna Leon krimijei, Velencében játszódnak, egy nyomozó munkáját kíséri végig, megjelennek benne az olasz társadalom gondjai, bűnei, ilyesmi...
v. Stephen Dobyns: A három lány síremléke, ez nagyon jó, izgalmas és jó írás.
vagy esetleg Neil Gaiman-től valami, a legjobb a Törékeny holmik c. novelláskötete.
útinaplót sajnos nem tudok.
Én Robert Charles Wilson - Pörgés (Spin) c. könyvét ajánlanám, ami az első rész és kb 3 éve jött ki.
Ha ezt megcsinálnák filmbe az tuti lenne!
Köszönöm az ajánlásokat, holnap elolvasgatom, hogy melyik miről szól. :) Ha esetleg valakinek eszébe jutna még valami, szívesen veszem továbbra is!
Valóban, a korosztályt nem írtam. Egy 30 körüli lánynak lenne.
Neil Gaiman - Sosehol
Neil Gaiman és Terry Pratchett - Elveszett próféciák
Terry Pratchett - Korongvilág sorozatának bármely tagja, pl Gördülő kövek
Christopher Moore - Biff evangéliuma
Én őket szeretem. Mindegyik inkább humoros, fordulatos regény, a Korongvilág teles-teli a szokatlan fantasy világot és a valóságot összekötő és azt kifigurázó motívumokkal.
Biff evangéliuma egy humoros írás arról, hogy mit csinált Jézus mielőtt hirtelen 30 éves lett volna - legjobb barátja, Biff kíséretében járja a világot. Nagyon nagyon sokat nevettem rajta, szerintem vallásosnak és ateistának is egyaránt vicces.
Köszi mégegyszer a javaslatokat! Már választottam is :)
Utolsónak: Harry Pottert 10-14 éves kislánynak/ fiúnak vennék, nem egy 30 éves nőnek. De azért köszi.
Végül jobbnak láttam biztosra menni, és az útikönyv kategória nyert. Nevezetesen ez:
Életre szóló kalandok – 500 látnivaló a világ minden tájáról. Ez egy NatGeo könyv, szép képek, utazók hiteles leírásai, ez tűnt a legjobbnak. :)
Viszont tényleg köszönöm az itt kapott ajánlatokat, végigböngésztem őket, és azt hiszem, már kiválasztottam, hogy mit olvasok legközelebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!