Ajánlanátok olyan könyvet, amiben a főhős bipoláris zavarban szenved vagy szkizofrén?
Koncz Orsolya: Hullámvasút
Koncz Orsolya első könyve, Buzai Borbála álnéven: Sárkányos lány (bár ez inkább a drogról való leszokásáról szól)
Michael Greenberg: Süss le, nap! (ezt különösen ajánlom)
Kevin Jackson: Sötét nappalok, fényes éjszakák
Amiket én írtam (első), az mind erről szól. A legtöbb önéletrajzi műben (depresszió témakörben) ott van a mánia diagnózis is, különben nem tudnának alkotni. (Az egypólusú depressziós magába fordul, nincs meg benne az alkotáshoz, íráshoz szükséges energia, lendület. Persze utólag megírhatja, de a művészvilágban sztem inkább a kétpólusú a jellemző.)
Te is a mániás depressziót érted bipoláris zavar alatt, ugye?
Még mindig első vagyok: Vámos Miklós: Anya csak egy van. Ez is a mániás depresszióról szól, nagyon jól le van írva benne az érzésvilág.
Amiket ajánlottam, mind önéletrajzi vagy családtag betegsége kapcsán íródott, rengeteg pszichológiai tény van benne, mégis élményszerű, laikusként is nagyon jól átélhető stílusban íródott, szinte tapintható benne a személyiség.
Ha már Daniel Keyest ajánlották előttem, akkor kibővítem. ;)Virágot Algernonnak
A főszereplő a végére személyiség hasadásos lesz. De érdekes a könyv, mély pszichológiai szál van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!