Tudtok mondani olyan bestseller, vagy megnyerő fantasy, és sci-fi könyveket, amelyek a '80-as és a '90-es években futottak be a világ bármely pontján?
Bármilyen sci-fi (tehát tudományos fantasztikus) és fantasy (tehát elképzelt fantasztikus) könyv megteszi ami később futott be, mint 1980, de hamarabb, mint 2000.
A világ bármely pontján megjelent könyvet mondhattok, de írjatok is róla egy rövid leírást!
A Galaxis útikalauz-sorozat.
Nagyjából erre az időre tehető a cyberpunk irodalom megjelenése - William Gibson: Neurománc.
Orson Scott Card: Végjáték - és a folytatásai.
Wayne Chapman: A Halál havában című regényével elindul a Kalandorok Krónikája ( M.A.G.U.S. sorozat ).
Az Idő Kereke sorozat.
Eddig köszönöm.
Én nem sok fantasy könyvbestsellert ismertem eddig, sci-fit meg még keveset, ami az előző század végén jelent meg. Meggyőződésem, hogy akkor még részletesebben, ízletesebben, gazdagabban, színesebben, izgalmasabban írták a könyvet, mint a huszonegyedik században, ahol is csak pénzhajhásza megy, és a bestseller. Elözönlik a piacot azok a könyvek, amelyek összecsapottak, szlengesek, és egyszálas történetűek.
Várom még a további válaszokat!
Mo-on a kilencvenes években jelentek meg először nagyobb számban fantasy könyvek, sci-fi azért már előtte is akadt.
A Móra könyvkiadó sok ilyen sci-fi könyvet kiadott, magyar és külföldi írók regényeit egyaránt.
Fantasy könyveket a Cherubion könyvkiadó, a Valhalla Páholy, majd később a Beholder könyvkiadó és a Neotek Kft. dobott a piacra a korai időkben. Szerintem érdemes ezeknek a kiadóknak a köteteire vadászni.
Illetve itt van néhány kedvenc íróm, akik egyáltalán nem a mostani tömegvonulatot hozzák:
R.A. Salvatore
Terry Brooks
Terry Goodkind
Marion Zimmer Bradley
Terry Pratchett
Robert Jordan
Margaret Weis
Tracy Hickman
Robert N. Charrette
Anthony Sheenard
Dan Abnett
Jeffrey Stone
John Caldwell
Raoul Reiner
Phillip Messier ... ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!