Nem túl kevés szám ez a bestseller jelzőhöz?
Gyakran olvasom, hogy New York Times Bestseller 20 millió eladott példány!!! HÚÚ HAA.
a 20 millió tényleg szép nagy szám, bárcsak nekem lenne egy olyan könyvem amit ennyien vettek meg. Csak abból a szempontból keveslem, hogy a New York times angolszász közegben mozog, ami kb 1 milliárd embert jelent. Szóval 1 milliárdhoz képest a 20 millió már nem olyan agy szám
Nyilván nem érdekelhet mindenkit egy könyv, csak szerintem ehhez képest elég kevés elég ahhoz, hogy elérje ezt a státuszt
Akkor gondoljuk ezt át. Van 1 milliárt ember.
- Ebből lejönnek a csecsemők és kisgyerekek, akik még nem tudnak olvasni.
- A gyerekek, akik már ugyan tudnak olvasni, de mondjuk még nem nekik való egy felnőtt könyv, vagy nincs saját pénzük megvenni.
- Szintén lejönnek az analfabéták.
- A szellemi fogyatékosok, akik ez miatt vagy nem tudnak olvasni, vagy gyermeki szinten vannak az értelmi képességeik, vagy nincs sajáát pénzük.
- Azok, akik mondjuk vallási meggyőződésük miatt nem olvassák azt a bizonyos könyvet.
- Akik egyáltalán nem olvasnak, bár tudnak olvasni.
- Akik éppen ezt a műfajt nem kedvelik.
- Akik az írót nem kedvelik.
- Akik idősek és bár olvasnak, nem követik az új megjelenéseket.
- Akik ugyan elolvasták, de nem vették meg, mert könyvtárból vették ki, egy ismerőstől kapták kölcsön, az internetről töltötték le illegálisan, stb.
- Akik a világtól elzárva élnek, vagy csak simán nem olyan tájékozottak, tehát nem értesülnek a popkulturális eseményekről.
- Azt nem tudom, hogy az audio könyvek beleszámítanak-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!