Szerintetek milyen ez az alaptörténet? (Blog)
Ez nem lesz kitéve sehova, csak elmondom a történetet:
Egy lányról szól, akit egy nap a "szülei" elvittek egy ismeretlen helyre (a lánynál volt a kiskutyája is, meg a telefonja), és mondták, hogy menjen ki a kutyával sétálni. Ahogy a lány és a kutyusa kiszálltak az autóból, elmentek a szülei, otthagyták őket. A lány próbálta őket felhívni, de nem volt térerő. Pár perccel később vihar keletkezett, így a lány futva belevágott az ismeretlenbe, kutyáját pedig a dzsekijével ölelte. Elérkezett egy áruház mellé, és felhívta az anyját, de az nem akart a lányáért menni. A telefonbeszélgetést végighallgatta két autóban ülő ember: egy anya, meg egy tizenhat éves fiú. Az anya megkérdezte tőle, hogy mit tehetnek érte, meg a hasonlókat.
Utána átváltana nem túl reális sztorivá, szóval azt le se írom. :)
Köszönöm, sziasztok.
Jaj, és: légyszíves ne írjátok azt, hogy ez nem történhet meg, ez nem reális...
Tudom. Nem akartam reálisnak csinálni. Egész egyszerűen csak jó elképzelni az egészet. :)
Köszi!
Ebből a bevezetésből sok mindent nem tudunk meg. Oké, az anyja otthagyta a kutyájával, és egy anyuka meg a 16 éves fia felajánlja, hogy segít neki.
De mi lesz ebből? Miért lesz irreális? Lesz valami fantasztikus elem, vámpírok, vérfarkasok, tündérhercegnők, vagy mi? Az anyuka és a fia igazából pszichopaták? Igazából rokonok? Visszajön érte az anyja? Beleszeret a fiúba? Befogadja a két idegen, a fiú pedig szexrabszolgaként tartja?
Rengeteg mindent ki lehet egy ilyen kezdésből hozni, de könnyen el is szúrhatod.
Persze ne így kezd a történetet, remélem, szépen részletesen leírod majd.
Szerintem az a legnagyobb baj az ismertetőddel, hogy pont a lényeg hiányzik belőle!
Azt írod:
"Utána átváltana nem túl reális sztorivá, szóval azt le se írom."
Pont a lényeget nem tudjuk meg, hogy miről fog szólni! Ne haragudj meg de egy semmiről sem szóló cselekményt gyakorlatilag lehetetlen véleményezni!
Amit viszont lehet az a helyesírás. Azzal már komoly bajok vannak! Elgépelések, vesszőhibák, mássalhangzókat hagysz le szavak végéről, erre érdemes lenne sokkal jobban figyelni, és az is érződik, hogy nagyon kezdő vagy írásban például ez a mondat, hogy:
Pár perccel később vihar keletkezett, így a lány futva belevágott az ismeretlenbe, kutyáját pedig a dzsekijével ölelte.
Ilyet, hogy vihar keletkezett, ilyet nem írunk! Szimplán hülyén hangzik, vagy például az, hogy mivel takarta be a kutyáját a történet szempontjából szerintem teljesen irreleváns, főleg egy ilyen rövid összefoglalónál.
Szóval szerintem figyelj a fogalmazásra, meg a helyesírásra és majd akkor kérj itt véleményt, ha már konkrétan kész van a tényleges, valóban fontos cselekménye a történetnek.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat először is. Igen, a blogon hosszabban írom le, részletesebben.
Ha érdekel valakit a cselekmény, írjon inkább privátban
Köszi, sziasztok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!