Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan kezdjek hozzá?

Hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
A lényeg hogy már régóta szeretnék írni és annyi ötletem van meg folyamatosan újak jutnak eszembe. Csak nem tudom hogy kezdjek hozzá egy regény írásához. L/18
2010. febr. 21. 21:23
 1/6 anonim ***** válasza:
hát például elkezdhetnég úgy, hogy a főszereplőd (gondolom van :D) elmereng az éeltén vagy a főszálán annak ami történi fog, szóval amiből elindul a történet, és aztán például ebbőla merengésből egy másik szereplő "ébreszti" fel, ha érted mire gondolok. Nekem msot ez jutott eszem:D
2010. febr. 21. 21:37
 2/6 A kérdező kommentje:

igen értem mire gondolsz köszi a segítséget :D

várok még további válaszokat :D

illetve ötleteket gondolatokat :)

2010. febr. 22. 11:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is nem régen kezdtem írni és hasonló cipőben járok. Most jöttem rá arra, hogy mindig kell magamnál tartani egy jegyzetfüzetet, hogy az éppen aktuális ötleteimet le tudjam írni, különben elfelejtem. Ha van kedved, akkor az én könyvem 1 fejezete már olvasható a neten, hátha ad egy kiinduló ötletet.

[link]

Amúgy milyen témába szeretnél írni?

2010. febr. 22. 12:28
 4/6 A kérdező kommentje:

huu köszii :D

hát azt még nem tudom mert mindenféle témából van ötletem xD

még össze kell szednem a gondolataimat :D

2010. febr. 23. 10:20
 5/6 anonim ***** válasza:

Nos, először is az írást ne erőltesd. Mikor elkezdtem írni, dőltek belőlem az ötletek, de egy idő után mikor kissé kiürülsz, és úgy érzed nincs egy épkézláb ötleted sem, ne aggódj, később újra ihletet kapsz. Majd' fél évig nem írtam, de most újra nekikezdtem, s nem is kevés dicséretet kaptam. Azt ajánlom, ha vannak ötleteid, mert gondolom vannak, különben nem akarnál írni, próbáld meg összeírni egy jegyzetbe őket, s állíts fel köztük egy időrendet. Mindig legyen nálad papír illetve toll, hisz néha a leglehetetlenebb helyeken, időben tör rá az emberre az ihlet.

Nos, hogy a kérdésre is válaszoljak. Akár hogy el lehet kezdeni egy történetet. Például: harc, ha rögtön a közepébe akarsz vágni. Én is így kezdtem a mostani történetem. Párbeszéde, nagyon sokszor előfordul, s ha még titokzatos is, az izgalmas is lehet. Vagy tér bemutatása, mondjuk egy kórház, ahol felébred a főszereplőd, vagy egy idegenház és a későbbiekben minden magyarázol.

itt vannak az én történeteim:

[link]

Javaslom, ha még akarsz róla beszélni, én szívesen segítek, de akkor ideírj:

heloise.daphne.brightmore@gmail.com

2010. febr. 24. 11:45
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséged :D
2010. febr. 24. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!