Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tetszik a rövid novella?...

Betonfagyi kérdése:

Tetszik a rövid novella? Megüti a szintet?

Figyelt kérdés

Mondták, hogy gyakoroljak, így arról írtam ami először eszembe jutott: Vakok és süketek vagyunk, mert a szemünkkel nem láttunk a fülünkkel nem hallunk. Emiatt vesztünk el már rég, és nem találjuk az útat oda ahova elmondássunk szerint tartunk. Sötétségbe burkolozunk, némaságba ragadunk, kéz nélkül tapogatozunk. Ránk telepszenek az elvárásaink, félelmeink, mindaz amitől elfutotunk most visszatalál, mindaz amit elrejtettünk most megkerül. Nincs menekvés, ezek elfojtják mindazt amivel a világ felé nyitunk, betömi, elzárja, megsemmisíti, hogy nyoma se maradjon. Átszeljük a teret akár egy golyó a vízsugáron, mégse jutunk sehova. Magasabbra jutunk, mint a madarak a Nap és a csillagok, még is mindig feljebb nézünk. Mindugyanabban a betegségben szenvedünk, csak nekem papírom is van róla.

Siketvak vagyok. Vannak akik szerencsésebbek, akik csak nagyothallanak azt pedig hallókészülékkel helyre lehet hozni, mások pedig csak gyengén látnak, de azt nagyítóval kompenzálni lehet. Szokták rájuk mondani hogy az orra hegyéig se lát. Na én azt se tudom az hol van. Én a legsúlyósabb stádiumot kaptam az élettől. Sose kérdeztem miért, így születtem, a szüleim nagyon kiakadtak. Sokáig támogattak megtanítottak vele élni, hogyha ezt életnek lehet nevezni. A szomszéd fiúk is kedvesek voltak, folyton átjöttek játszani velem. Vagyis gondolom, hogy a szomszédból jöttek, és hogy fiúk. Beszélni nem taníthattak meg, hisz nem hallhatam egy szavukat se, jelrendszer pedig nincs a siketvakoknak. Fogalmam sincs a színekről, se a dalokról, az álmokról, sose néztem mélyen egy lány szemébe. Barátom most olyan útazásban lehet részed amit nem fogsz egyhamar elfelejteni beleláthatsz az én fejembe.

2015. márc. 22. 14:20
 1/3 A kérdező kommentje:
Az érzékszerveink bizonyos helyzetben felerősödnek, ha süketek leszünk élesebb lesz a hallásunk, jobban érzünk szagokat és hallásnál úgyanígy fordítva. Pedig nem erősödik fel csak jobban figyelünk rá, és csak ennyi kell, hogy figyeljünk rá. Figyeljünk a világ zajára ... tudni akarod miért tudnak többet mint mások: hajlandók figyelni! Arra amit ez a siketvak gyerek majd "hallani" fog.
2015. márc. 22. 14:38
 2/3 A kérdező kommentje:
helyesírás tom bocsi ...
2015. márc. 22. 14:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha siketvak, akkor hogy érzékeli a körülötte lévő dolgokat? Mármint.. nem igazán tudok semmit az életükről, de... "Szokták rájuk mondani hogy az orra hegyéig se lát. ". ezt ő honnan tudja? Ha nem hall, nem lát..? Elég furcsa ez nekem, nem tartom életszerűnek a dolgot.. A helyesírásra meg figyelj.

Egyébként úgy tudom van valami kézből kézbe jelelés, ők azt használják jelnyelvnek.

2015. márc. 22. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!