Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen sorrendbe érdemes...

Milyen sorrendbe érdemes elolvasni J. R. R. Tolkien Gyűrűk ura, Hobbit könyveit?

Figyelt kérdés

ha jól tudom ezek vannak

A gyűrű keresése

A gyűrűk ura I-II-III.

A Hobbit (ebből nem tudom, ugyan úgy 3 rész van?)

Tolkien világa

Húrin gyermekei

2015. márc. 8. 00:34
 1/5 cathilina ***** válasza:
100%
Szerintem kezdd a Hobbittal (igen, egy kötet, van vagy 200 oldal, nem, én sem értem miért csináltak belőle három filmet) vagy a Gyűrűk Urával - a Hobbit korábban játszódik de a Gyűrűk Ura tökéletesen érthető nélküle is, szóval ahogy gondolod. Én ezek után ajánlanám a Szilmarilokat, ami kicsit kevésbé olvasmányos, utána a Húrin gyermekeit, ami a Szilmarilok egy fejezetének kibővített verziója és utána A Gyűrű keresését, ami frissebb nevén a Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről, vagy valami hasonló. A Tolkien világa című műről amennyire én tudom főleg képeket tartalmaz, szóval én nyugodt szívvel hagytam ki.
2015. márc. 8. 14:44
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mindenképp A Hobbit-tal kezdd, aztán pedig A gyűrűk urá-val folytasd, Tolkien ebben a sorrendben alkotta meg őket, és így a legérthetőbb, legélvezetesebb is.
2015. márc. 8. 18:36
 3/5 A kérdező kommentje:
és az mindegy,hogy melyik hobbit könyv kiadást olvasom mert láttam, hogy több van belőle kiadva (nekem a fekete borítós van meg)
2015. márc. 9. 09:56
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Van újabb és régebbi fordítás, ha a fekete borítós van, az tökéletes (amúgy újabb fordítás). A terminológia megegyezik a GyU-val, a réginél nem volt így.
2015. márc. 9. 10:16
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget ment a zöld pacsi :)
2015. márc. 9. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!