Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen ifjúsági regényt/könyvs...

Milyen ifjúsági regényt/könyvsorozatot olvassak?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ifjúsági könyveket/könyvsorozatokat keresek, valami olyat, ami esetleg hasonlít az SzJG-re, vagy L. Laura bármelyik könyvéhez (már ha van olyan (: ), illetve van olyan jó, mint az ő könyvei. Majdnem az összes könyvét olvastam, imádtam őket, de már nem tudom mit kezdjek olvasni. Bármi érdekel, a lényeg, hogy E/1. személyben legyen írva, és jó storyja legyen. Lehet depis, szerelmes, esetleg fantasy, bármi, ami érdekes.

Ha ez számít, 13/l vagyok (azért írom ide, hogy azért ilyen horror dolgokat, meg 18+os könyveket ne nagyon ajánljatok :D)

Előre köszönöm a segítséget, mindenkinek megy a zöld kéz! (:

2015. márc. 2. 21:43
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Tavi Kata: Sulijegyzetek :)
2015. márc. 2. 22:00
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ami E/1-ben íródott és hasonlít az SzJG-hez például a Hűvösvölgyi suli sorozat (bár ezt lehet, hogy ismered is). A Szent Johanna Giminél mondjuk egy fokkal szerintem gyengébb, de ugyanúgy kamaszokról szól csak ikrek a főszereplői.

Vagy ott van még mondjuk az Egy ikerpár titkos naplója, habár az elég gyenge színvonalúra sikeredett könyv, de E/1-ben íródott az is.

Esetleg a Neveletlen hercegnő sorozat, bár annak az utolsó néhány részében már van szó 18+-os témáról, de az 5. részéig még nincs, addig nagyon jó.

Vagy például Siobhán Parkinson: Testvérek? Na ne! című könyve, amelyik szintén naplószerű regény. 2 mostohatestvér naplója. Mondjuk ezt már nagyon régen olvastam, de akkor tetszett, hogy 2 különböző szemszögből lett megírva. Habár ez az SzJG-hez nem igazán hasonlít, de naplóregény ez is.

Nagyon jó még például Judy Blume: Amíg együtt a csapat című könyve.Ez azt hiszem hasonló korú lányokról szól, mint amilyen most vagy. Folytatása sajnos nincs, de a könyv nekem nagyon tetszett, majdnem 1 nap alatt kiolvastam.

Ha esetleg szóba jöhet néhány régebbi könyv is, nekem nagyon tetszenek például G. Szabó Judit könyvei is. Némelyiknek egy kicsit irreális sztorija van, meg egy-egy fejezet eléggé hosszú benne, de teljesen olvasható és megállja a helyét ma is. Az ilyenekre gondolok, hogy Mari, ne bomolj! , Megérjük a pénzünket, Ló a fürdőszobában, Rózsás Letícia, Kristályszív akció, Barbara, ez több a soknál, stb. Van bennük nyomozás, de durva dolgok nincsenek benne.

Egy kicsit valamivel talán komolyabb, de E/1-ben íródott Vanna Cercena Tükörnapló című könyve. Ez arról szól, hogy egy lány talál egy 100 évvel ezelőtti naplót és azt lemásolja és mindegyik nap mellé közben írja a sajátját is. Szerintem esetleg ez is érdekes lehet.

Ha esetleg olyan is szóba jöhet, ami régebben játszódik meg komolyabb hangvételű, akkor még Fehér Klára: Bezzeg az én időmben című könyvét is tudom ajánlani, az is E/1-ben íródott, habár talán az SzJG után az még nem nagyon ajánlott, mert attól sokkal komolyabb, mert olyan élethelyzetben meg korban is játszódik, ami megköveteli a komolyságot.

Vagy ott van még Thomas Brezina: Őrület, sztár lettem című könyve, viszonylag az is egész jó.

Tudom még ajánlani az Olsen ikrek 16 leszek című könyvsorozatát, nekem az anno nagyon tetszett. Úgy van megírva, mintha ők is átlagos gimnazista lányok lettek volna. Ha jól emlékszem 12 rész jelent meg belőle Magyarországon, de azok nagyon jók. Nem túl vastag egy könyv, ilyen 1-1,5 napos olvasmány/kötet.

E/1-ben íródott még Meg Cabot Allie Finkle sorozata is, bár az inkább kisebbeknek való, mert egy általános iskolás kislány naplójáról szól, tehát az inkább kisebbekkel megtörténő problémákat vet fel, de nekem például tetszettek azok a könyvek is. (Ha ciki ha nem.) Viszont szintén tőle az Airhead sorozat az talán még szóba jöhet, az is naplószerűen van leírva. Bár az abszolút nem reális, meg nem tudom hogy viszonyulsz egy olyan könyvhöz, amelyiknek az elején baleset történik. Mert az arról szól, hogy egy lány meghal balesetben, de az agya még valahogy működik és átműtik egy másik testbe, akit meg ezzel mentenek meg és így annak az életét kell élnie.

Ennyi jutott így hirtelen eszembe, ezeket én már mindet olvastam. Remélem tudtam neked valamennyit segíteni. Annyit tudok még esetleg mondani, hogy ha az SzJG-hez hasonló jellegűt szeretnél mindenképpen, akkor talán a Hűvösvölgyi sulit válaszd, az majdnem teljesen ugyanolyan, csak szerintem egy kicsit gyengébb nála. Remélem hasznos volt neked egy 20 éves lány válasza :) Bocsi, hogy ennyire hosszú lett!

2015. márc. 2. 22:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Bocsi, még az előzőhez az eszembe jutott, hogy ha fantasy jellegű is szóba jöhet, akkor talán még Cynthia Hand Angyalsors című könyve is E/1-ben íródott. Egy lányról szól, aki negyedvér angyal, de ugyanúgy iskolába jár is szerelmes lesz, mint bárki más.
2015. márc. 2. 22:46
 4/8 anonim ***** válasza:
Nagyon szerettem ebben a korban Sue Townsend-től az Adrian Mole-sorozatot. Az első kötete a 13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója, majd a karakter idősödésével jönnek a folytatások, egészen negyven évesig (de az első két rész még sulis). E/1-es, valóban naplószerű regénysorozat, mindenkinek ajánlott.
2015. márc. 3. 11:50
 5/8 A kérdező kommentje:

Hű, köszönöm szépen a segítségeket mindenkinek, de ha van még ötlet, nyugodtan jöhet!(:

Megy a zöld kéz mindenkinek, és mégegyszer köszönöm!(:

2015. márc. 3. 14:52
 6/8 anonim válasza:

-Gemma Doyle triológia

-Éhezők viadala

-Beavatott

-Percy Jackson

-Harry Potter

2015. márc. 6. 16:00
 7/8 hajni szocs válasza:

Jamie McGuire: gyonyoru sorscsapas(a tortenetet a lany foszereplo szempontjabol irja le), veszedelmes sorscsapas(ugyanazt a tortenetet a fiu szempontjabol irja le), gyonyoru eskuvo(minden fejezetet leir mindket foszereplo szempontjabol)

Marni Bates: rocksztart kaptam karacsonyra

2015. márc. 8. 15:49
 8/8 anonim válasza:
én ajánlanám az időfutárt az nekem nagyon tetszett bár lehet hogy kisebbeknek (én 11 évesen olvastam) való de nagyon jó
2015. márc. 18. 13:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!