Egy ideje már elgondolkoztam rajta, hogy csak én látom-e így. Szóval nagyon szeretem a Szent Johanna Gimit, vicces sorozat, rengeteget röhögtem amíg olvastam de ahogy jobban belegondolok, nekem egyre inkább csak egy gimnáziumban játszódó kislánymesének tűnik. Mert természetesen a főszereplő azzal a sráccal jön össze, akibe annyira bele volt zúgva évek óta. Természetesen együtt maradnak a könyv végéig. Még Párizsba is vele megy, mert tök véletlenül persze hogy a főszereplő lány kapott ösztöndíjat Párizsba ahová egyébként is nagyon vágyott. Szóval még ha valamilyen szinten van is valóságalapja a könyvnek, akkor sem teljesen reális és belegondolva elég sok kislány ha olvassa úgy gondolhatja miatta hogy majd velük is hasonló fog történni így akár lehet olyan is, aki később csalódhat miatta. Nekem a Bexi sorozat sokkal reálisabbnak tűnik még ha egy tinisztárról szól is. Nektek mi erről a véleményetek?
Bocsi, hogy hosszú lett és légyszi ne támadjatok le! Egy rossz szót nem szóltam a regényről, én is nagyon szeretem, csak most pár évvel idősebben, mint amikor elkezdtem olvasni ez egy kicsit elgondolkodtatott. Van esetleg más is így vele?
Az én osztályomban mindenki így gondolja, én is. Tényleg egy tündérmesében él főszereplő.
2015. febr. 23. 16:42
2/6 anonim válasza:
Szerintem a legtöbb könyv, film, sorozat az ilyen. De főleg sorozatoknál (ezt is mondhatjuk sorozatnak, csak nem filmsorozat, hanem könyvsorozat) olyan sok véletlen egybeesés történik, hogy pl még a reális sorozatoknál is, amik olyanok, hogy akár megtörténhetnének a való életben, tök sok véletlen történik, ami valótlanná teszi a történetet. De végülis ez nem baj, mert ha nem így lenne, akkor nem is lenne olyan érdekes, az adott könyv, film, vagy sorozat.
2015. febr. 23. 16:50
3/6 A kérdező kommentje:
Szerintem sem baj, csak elgondolkoztam rajta, mert elvileg úgy van meghirdetve, hogy a történet akárkivel is megtörténhet, de azért ez nem teljesen így van szerintem. Elvégre a főszereplőnek annyi minden összejön a könyv végére és semmi nincs olyan, ami meg nem, hogy az már szinte lehetetlen. Ettől függetlenül én is szívesen olvastam és sokat nevettem a poénokon, csak így visszagondolva rá ez az "Akár veled is megtörténhet" szöveg nem teljesen állja meg a helyét rá. Pont emiatt egy kicsit olyan Disney-féle tündérmese jellege lett a végére. A Késtél nekem ilyen szempontból jobban tetszett, de ismerve Leiner Laura könyveit, nagyon valószínű hogy annak a sorozatnak sem teljesen reális vége lesz.
2015. febr. 23. 18:26
4/6 anonim válasza:
Igen valóban tündérmese, de talán ezért is szerettük meg annyira, mert mi is vágyunk egy ilyen tündér mesére egy kicsit nem? Egyébként a vége, hát eléggé meseszerű ez tény, de azt hiszem, ha úgy lett volna vége, hogy Cortez és Reni külön mennek hát ott minden rajongó düh rohamot kapott volna :) belátom tényleg túl könyvbe illő lett a vége, de valahogy illett az egész történethez.
2015. febr. 24. 19:37
5/6 A kérdező kommentje:
Amikor olvastam, nekem is tetszett, de bevallom, hogy én egy kicsit csalódtam, hogy a vége már ennyire meseszerű lett. Mert úgy van megreklámozva, hogy ez bárkivel megtörténhet, dehát ez azért nem teljesen igaz.
2015. febr. 27. 16:09
6/6 anonim válasza:
Ki tudja, hátha meg történik veled :D még nem tudhatod előre :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!