Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Konyv vagy E-book olvaso?...

Loki harolds kérdése:

Konyv vagy E-book olvaso? Melyiken szerttek jobban olvasni?

Figyelt kérdés
Kosz a valszokert.

#olvasás #konyv e-book
2015. febr. 22. 19:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Akkor szerencsés vagy, hogy a szüleidnek telik rá. De tudod sokan nincsenek abban az anyagi helyzetben, hogy erre költsenek, főleg ha valaki annyira szeret olvasni, hogy akár havonta nem egy könyvet olvas.

Sokan hónapról hónapra élnek, éppen csak tudnak takarékoskodni picit, nehezebb időkre félretenni. Én pl most olvasom egy könyvsorozat 12. részét. Ez a 12 könyv kb 50.000 ft lenne. És nem ennyi könyvet olvastam az elmúlt időszakban. Ezt a pénzt el tudom jobb helyre is költeni.

2015. febr. 27. 14:37
 12/16 anonim válasza:

Nálam egyértelműen az e-könyv olvasó a nyerő. Másfél éve kaptam egyet szülinapomra, azóta szinte a kezemhez nőtt :)

Szeretem a papír könyveket is, nem arról van szó, sok könyvem is van itthon, mert azért 28 év alatt nem keveset sikerült összegyűjtenem, de nyilván a nagy részét már olvastam is. Igaz, van, amit szívesen olvasok újra, de tavaly előtt már kezdett igazán nagy problémát jelenteni, hogy nincs semmi új, mindig csak a kedvenceimet olvasom újra. Nem vagyok abban a helyzetben, hogy akár csak havonta ki tudjak adni 4-5 ezer forintokat könyvekre, pláne, hogy ennél azért jóval gyorsabban olvasok. A könyvtár nagyon nem nekem való, fizettem már 15 ezer forintos büntetést is azért, mert valamit elfelejtettem visszavinni (el lehet képzelni, meddig volt nálam), és sajnos ilyen téren visszaeső vagyok :) Úgyhogy maradt az e-könyv, amit azonnal megtetszett, ahogy tudomást szereztem a létezéséről.

Amiért imádom:

Egyszer kellett csak megvenni, azóta gyakorlatilag ingyen olvasok bármit (tudom, tudom, torrentezni csúnya dolog, de ha meg is akarnám venni e-könyvben, amit olvasnék, akkor is sok esetben lehetetlen lenne, mert nem adták ki az adott könyvet elektronikusan).

Viszonylag kicsi, és nagyon könnyű, tokostul is bőven befér a kisebbik kézitáskámba is, bárhová magammal vihetem, nem nagyobb macera ezt elővenni, mint egy sima könyvet, hiszen egy pillanat alatt be- és kikapcsolható.

Jelenleg kb. 100 könyv van rajta, és még mindig bőven van hely. Nem kell azon gondolkodnom, hogy melyik könyvemet vigyem magammal, mert magammal vihetem az ÖSSZESET.

Az e-könyv nem gyűrődik, nem szakad el, nem lesz maszatos :)

Mindig tudja, melyik könyvben hol tartottam éppen (tudom, könyvjelző, de nekem azok mindig kipotyogtak a táskámban).

Ha kedvem tartja, bármit aláhúzhatok a könyvben, vagy fűzhetek hozzá megjegyzést. Na ezt egy papírkönyvvel sosem tenném meg, nem lennék képes belefirkálni, még ceruzával sem.

Könnyen vissza tudok keresni egy-egy mondatot, nem kell végiglapoznom az egész könyvet, csak beírok a keresőbe pár szót, amire emlékszem, és megtalálja nekem :)

Nagyon szeretek a Kindle-n angolul olvasni, mert gyárilag rajta van az Oxford szótár, így ha a kurzorral rámegyek egy tetszőleges szóra egy angol nyelvű könyvben, alul megjelenik hozzá a szó definíciója, de ha rákattintok, akkor hosszabban is elolvashatom. Nyelvgyakorláshoz király. (Amúgy van rajta más nyelvű szótár is.)

2015. márc. 8. 19:16
 13/16 anonim ***** válasza:
51%
Írják sokan hogy nem vesznek könyveket,mert drága,inkább olvasó.Oké,eltudom képzelni hogy 1-2 ember olyan helyen lakik ahol nincs,nem kötekedésből de a többiek hallottak már a könyvtárról?
2015. márc. 16. 10:54
 14/16 anonim válasza:

Természetesen hallottam már a könyvtárról, voltam is már könyvtárban.

De röviden: az e-könyv olvasó kényelmesebb, mint bemenni a könyvtárba.

Hosszabban: reggel fél nyolctól délután négyig dolgozom. Utána soványmalac vágtában sprintelek a buszhoz, hogy odaérjek a gyerekért az iskolába negyed ötre, hogy ne menjen összevont ügyeletbe. Mire hazaérünk, kb. háromnegyed öt. Az esetek többségében még marad házi feladat, hiába napközis. Vagy gyakorolni kell valamit, vagy akármi. Szóval tutira nem fogok még a gyerekkel együtt visszacammogni busszal a városba, főleg úgy, hogy a könyvtár, ahol tényleg van is választék, az a város másik végén van, oda legalább 40 perc az út. Ha ott még válogatok, akkor ott is eltelik legalább 20 perc (egy giganagy könyvtárról beszélünk, ami mondjuk tök király, de oda nem lehet "csak egy kicsi" beugrani). Utána haza, még 40 perc.

Na, ezt az időt inkább megspórolom magunknak.

A másik, hogy én amúgy is szeretem újraolvasni azt, ami nagyon tetszett, van olyan könyvem, amit egy év alatt háromszor is olvastam. De olyan könyvért pláne nem mennék el a könyvtárig az előbb említett tortúrát vállalva, amit már amúgy is olvastam.

2015. márc. 16. 19:21
 15/16 anonim ***** válasza:
hat en az ebookot jobban szeretem, praktikusabb, konnyebb, és persze jó az ágyban igazi konyvet olvasni, de az ebook olvasó SOKKAL jobban megéri
2015. márc. 16. 19:24
 16/16 anonim ***** válasza:
5 percre lakom egy könyvtáról. Viszont én mindent angol nyelven olvasok, viszont egy nem angol anyanyelvű országban élek. Egyébklnt sem várhatom el, hogy meglegyenek nekik a könyvek, amiket olvasni szeretnék, mert elég furcsa ízlésem van. Ráadásul konkrét könyveket szeretnék olvasni, nem cask azt, ami épp a kezembe kerül.
2015. márc. 16. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!