Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Konyv vagy E-book olvaso?...

Loki harolds kérdése:

Konyv vagy E-book olvaso? Melyiken szerttek jobban olvasni?

Figyelt kérdés
Kosz a valszokert.

#olvasás #konyv e-book
2015. febr. 22. 19:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

A könyvet szeretem jobban. Szeretem fogni, szeretem lapozni, szeretem az illatát.

Amúgy nem vagyok ellensége az e-book olvasónak, csak egyszerűen nem akarok.

2015. febr. 22. 19:38
 2/16 anonim ***** válasza:
60%
A könyvnek megvan a maga - hogy úgy mondjam - élete. Bocs, nem tudom magamat jobban kifejezni. Ott az illata, szeretem néha csak úgy nézegetni és általában tanítja is az embert a benne leírt dolgokkal. (Oké, vannak kivételek, de azoktól most tekintsünk el.) De hallottam már olyat is, hogy a könyv előbb-utóbb el fog tűnni, de én ebben nem nagyon hiszek. Azt elfogadom, hogy praktikusabb egy e-book, de az csak egyesek meg nullák sokasága. Meg a porszívót is feltalálták, mégis a mai napig használunk seprűt.
2015. febr. 22. 20:06
 3/16 anonim ***** válasza:
51%
Könyv, mindig és örökké... teljesen egyetértek az előttem írókkal, a könyvnek megvan az a képessége, hogy el tudja bűvölni az embert. Régebben szerettem volna e-book olvasót, de mostanra rádöbbentem: A könyv az igazi!
2015. febr. 22. 22:23
 4/16 anonim ***** válasza:
51%

Az "igazi" kézzel fogható könyv mindig sokkal jobb. :)

Az már más dolog, hogy van, hogy sajnálom a pénzt egy könyvre vagy nincs alkalmam elmenni könyvesboltva, ezért e-book-on olvasom. De az igazi könyv a legjobb :)

2015. febr. 22. 22:44
 5/16 anonim ***** válasza:
Én meg azt mondom, hogy minkettőnek megvan a maga előnye és én nem fogom sznobságból elutasítani az e-bookot sem, ha bizonyos helyzetekben jobban járok vele. A szülői háztól 15000 km-re költöztem, egyszerűen nem tudtam volna elhozni az összes könyvemet. Másrészt mikor utazok, szinén nem fogok magammal cipelni egy fél könyvtárat. Simán elolvasok heti 2-3 könyvet, egyszerűen képtelenség megvenni, aztán tárolni, cipelni, pakolni. Nem hangárban élek.
2015. febr. 23. 05:44
 6/16 anonim ***** válasza:

Egyet értek az előttem szólóval. Én ha sok az időm akár egy-két nap alatt végzek egy könyvvel, azért meg nincs értelme 3-4000 forintot kiadni. Tudom, vitatható álláspont, én is szívesebben vennék könyvet, ha éppen van pénzem szoktam is, de rettenetes, hogy felmentek az árak. Gondolom persze ez is annak az ördögi körnek a következménye, hogy sokan letöltik őket.

Mindenesetre persze, a kézzelfogható könyvek sokszor jobbak, de nem mindenki teheti meg hogy papíralapon olvasson.

2015. febr. 23. 10:22
 7/16 anonim válasza:

Könyvet jobban szeretem olvasni, de ahogy írták már többen 3-4000 forintért evszek egy könyvet és pár nap alatt vége, szóval sajnálom rá a pénzt. Viszont nagyon szeretek könyvet kapni.

Illetve amit még szeretek az e-book olvasóban, hogy egy nyaralásra sokkal több könyvet vihetek el.

Mindkettőt nagyon szeretem, de azért a könyv a jobb, még akkor is ha mostanában többet használom az olvasót.

2015. febr. 23. 16:38
 8/16 anonim ***** válasza:

Én is inkább a könyveket szeretem, bár venni sajnos ritkán tudok. E-book olvasóm nincs, így arról nem tudok nyilatkozni. Kicsit félek tőle, hogy az is tönkreteszi a szemet, mint a számítógép.

Én újabban neten olvasok rengeteget, bár sajnos érzem, hogy megárt. Viszont az e-book tényleg jól jöhet nyaraláskor, utazáskor :)

2015. febr. 24. 10:17
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Szívesebben venném meg a könyveket, de amíg a frissen kiadott jó könyvek 4-5ezer forintba kerülnek, addig egy átlag fizetésből jobban megéri megvenni egy e-book olvasót, amin bármennyi könyvet elolvashatok, csak meg kell várnom míg valaki feltölti netre.

8. válaszolónak pedig üzenem, hogy egy normális ebook olvasó eink technológiával van már elkészítve, aminek a lényege, hogy ugyan olyan mintha könyvet olvasnál. Nincs hátsó megvilágítás, ugyanúgy lámpafénynél olvasod este (kivéve aminek van ki és bekapcsolható hátsó megvilágítása) Így ugyanolyan káros hatása van mint a könyvolvasásnak. Tehát semmilyen.

2015. febr. 25. 19:04
 10/16 A kérdező kommentje:
Mondjuk én csak 13 vagyok. Én mondjuk megszoktam venni a 4-4500 forintos könyvélet, mert a szüleim meg szoktak venni nekem. Azt mondják hogy megveszik, mert jobb mintha pc játékokra vagy másra koltenem. (SSzemély szerinti vélemény! mondjuk én is szeretek pc játszani. )
2015. febr. 26. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!