Pár kérdés azokhoz, akik könyvet írnak (? )
Kíváncsi lennék pár dologra olyan emberektől, akik tapasztaltabbak az írásban.
1. A történet minden részletét előre kigondolod, vagy hagyod, hogy spontán jöjjenek a dolgok?
2. Történt már úgy, hogy a történet írása közben valami új dolog jutott eszedbe a sztorival kapcsolatban? Ilyenkor inkább elsöpröd ezt a gondolatot, vagy beleszövöd a történetbe?
3. Először a történetet, vagy a szereplőket formázod meg?
4. Minden szereplőt alaposan kidolgozol, vagy csak úgy spontán írod a szerepüket?
5. Kigondolod a történet minden egyes szálát, rezdülését, vagy az alapsztori után már rögtön elkezdesz írni?
6. Mit csinálsz, ha nincs kedved tovább írni a történetet? Abbahagyod, vagy ráveszed magad, hogy folytasd? Ha igen, akkor hogyan?
Előre is köszönöm!
1. Pontosan tudom honnan indulok ki, hová akarok kilyukadni, és mik lesznek a főbb pontok. Az ezek között lévő részek a megoldandó kérdések. Mindig egy fejezetet írok. Soha nincs olyan, hogy ne tudnám, mit fogok írni a következőben. A történet magát írja meg, én csak a közvetítő vagyok.
2. Első kérdésben megválaszoltam.
3. Lényegtelen kérdés, mert a történetből adódnak a szereplők. Ha ez válasz.
4. Alaposan ki vannak dolgozva, és soha nem tesznek a személyiségükkel ellentétes dolgot, mert az hiteltelenné tenné az egészet. Jellemfejlődésről persze beszélhetünk, de az is bele van tervezve.
5. Minden. Egyes. Szálát.
6. Olyan nincs, soha nem adom fel, bele is őrülnék. De én írásra születtem, nem hobbiból teszem.
1, Általában spontán jön egy váza a történetnek, mondjuk az egyik szál a néhányból, amin a történet fut.
2, Beleszövöm, de ezzel van hogy a múlt is változik, ám nagyon ritkán söpröm el.
3, Nem viccelek! Karakterek élnek és veszekednek a fejemben akkor is mikor nem írok. Van akit kedvelek, és van aki idegesít mikor napközben jár a szája.
4, Nem igazán kell kidolgoznom őket. Valahogy vannak maguktól.
5, Még be sem fejeztem az alap sztorit, már írok.
6, Leülök a gépem elé nyugiban, és iszom egy pohár bort, majd egy új lapra leírok valami teljesen idegen szituációt a szereplőimről. Ez általában visszahoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!