Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti örülnétek ha kiadnák ezt a...

Ti örülnétek ha kiadnák ezt a könyvet? Íme az első fejezet:

Figyelt kérdés

1. fejezet

Gabriella Ross, reggel, szokásainak megfelelően elvégezte a reggeli tornát, megmosakodott és megreggelizett, majd átöltözött. Mini farmer nadrágot vett fel, világoskék ejtett vállú pólóval és lila torna csukával. Ez után lement, hogy elővegye bordó vázú kerékpárját.

Mikor bement, anyukája pont befejezte a tornát, a fürdőben pedig megpillantotta, 19 éves nővérét Sarah-t amint épp sminkeli magát.

- Lányok! Mit szólnátok egy kis reggeli biciklizéshez? – kérdezte Mrs. Ross.

- Bocs, vásárolgatni megyek Tamara-val. Kapok pénzt?

- Sarah, mostanában alig vagyunk együtt. Nem emlékszel mennyire szerettél biciklizni?

- Hány évesen is? Na, mindegy, 20 € kéne.

- Tessék. – mondta sóhajtva Amanda.

Mikor a nő körül nézett látta, hogy Gaby, már az ablakban integet, hogy indulhatnak.

Bicikliztek néhány utcát, és egy hirdető tábla mellett elhaladva Gabriella meglátott egy kiírást, amin ez állt:

FIGYELEM!

A CSODÁLATOS LOVARDA NEMSOKÁRA (JÚN.10-TŐL) TÁBORT INDÍT.

EGY HÉT 80 €. A JELENTKEZÉSI LAPOKAT A LOVARDA IRODÁJÁBAN LEHET KITÖLTENI, ILLETVE INTERNETES ÚTON IS FELIRATKOZHATNAK. A RÉSZLETEKÉRT LÁTOGASSÁG MEG A: WWW. CSODALATOSLOVARDA. COM-OT!

CÍM: POGGIO CORBELLO VALLEY VIA

REMÉLJÜK ÖNÖK IS

JÖNNEK!

A LOVARDA VEZETŐSÉGE

- Anyu nézd, 80 € egy hét. Nem mehetnék?- kérdezte reménykedve Gaby.

- Nem is tudom.- szólt gondolkodóan Mrs. Ross.

- Kérlek anyu. Csak egy hétre!- kérlelte Katey, anyukáját.

- Na, jó, de akkor a mai napon segítesz a házimunkában. Oké?

- Oké!- vágta rá a lány, mivel imádta a lovakat.

Amanda felvett egy sötétkék, nyakba kötős egybe ruhát, és egy magazinnala kezében kiült a kis erkélyükre, és azt olvasta, amíg lánya odabent porolt. Aztán mikor végzett az olvasással, és a rejtvénnyel, kivitte a laptopot és megnézte a lovarda oldalát.

Csodálatos Lovarda

Főoldal Ma van Jún. 8.

Galéria Ön a főoldalon van

Képek

Kollégák

Lovak

Rendezvények

Eladó lovak

A LOVARDÁRÓL

Igazgató: John Ross. Lovardánk címe: Poggio Corbello

A lovarda rengeteg boksszal, kiváló felszereléssel, és hatalmas karámokkal rendelkezik. A sok ló és póni között, rengeteg fajtatiszta, illetve keverék van. A betegségek ellen 100%-an felkészült a lovarda.

AKTUÁLIS PROGRAMOK

Nyári tábor: Jún. 10-től Aug. 20-ig. Mindegyik turnus 10-kor gyülekezik a kapunál. Ügető verseny: Jún. 12-én. A táborozó gyerekek, számára megrendezett, mókás verseny.

Nyári tábor: A gyerekeknek igényes szállást, napi háromszori étkezést, és érdekes lovas programokat biztosítunk. A táborozók öt nap alatt elsajátíthatják a lovaglást, és a lovak körüli feladatokkal is megismerkedhetnek. Internetes jelentkezés itt.

Jelentkezési lap

Név: Gabriella Ross

Kor: 14 év

Szül. dátum: 2000. máj. 20.

Cím: San Vincenso, Via Palma 4. 3/12

Szülő telefon száma: 06 70 21 43 685

Amanda gyorsan elküldte az e-mail-t, majd kiadta Gabriella-nak a következő feladatot.

- Gaby! Végeztél a porolással? – kiáltott be az erkély ajtón.

- Igen anya.

- Jó. Felhoztam a bőröndödet a tárolóból, pakolj be!

- Oké. – mondta Gabriella és megindult szobája felé, a szürke szövetű, barna virágmintás bőröndjével.

Kinyitotta a fehér ajtót és belépett a szobájába. Két személyes, most összetolt, ágya lovas takaróval le volt borítva, a nyári napban ragyogott az akvárium vize. Halvány narancsszínű faláról amerikai barátai mosolyogtak, és az általa kivarrt gobelinek virítottak. Azért költöztek ide, mert a dédmamáját kellett gondozniuk, de miután szegény „elment”, nem költöztek vissza Amerikába, mert nagyon szívükhöz nőtt a város, a pálmafáival és kedves utcáival együtt.

Pár órával később, Sarah is megérkezett. Volt nála legalább hat papír szatyor, és mindegyikből kilógott vagy egy fejkendő, vagy egy pulcsi vég.

- Szia Sarah! – köszönt nővérének Gaby, aki éppen a pipere cuccait pakolta bele egy kis tasakba.

- Szia, hugi! Hová készülsz? – kérdezte Sarah, miközben egyenes, sötétszőke haját összekötötte.

- Lovas táborba.

- Hogy hova? Te ahelyett, hogy, végre megtaníthatnálak sminkelni… lovak közé mész?

- Igen. Amúgy meg, tudok sminkelni. Csupán annyi a különbség, hogy én csak rendezvényekre, vagy családi összejövetelekre festem ki magam, te pedig minden nap.

- Hát jó, hosszú még a nyár, a tábor csak egy hét. Nem baj addig felújítom a ruhatáradat.

- Ne! Hagyd békén a szekrényemet! – kiabálta Gaby, miközben loknis, sötétbarna haja a szemébe hullott.

- Ezzel a bozonttal is kellene valamit kezdeni. Én egy héten sosem hordom kétszer ugyanúgy a hajam, de te. Nagyon nagy szükséged lesz a segítségemre, hogyha gimibe be akarsz pasizni…

- Lányok elég legyen! – szólt fakanállal a kezében Mrs. Ross.

- Én nem csináltam semmit. – védekezett Sarah – Csupán Gaby-t oktatom.

- Miről?

- Arról hogy hogyan lehetne jobb stílusa.

- De én nem akarok más stílusú lenni! Jó nekem így! – szólt Gabriella.

- Jó, jó! – csitította őket Amanda – Sarah te hagyd Gaby-t pakolni. Gaby, te pedig kicsit vedd lejjebb a hangerőt… a bagett! – kiáltotta Mrs. Ross, és a konyhába szaladt, hogy megmentse a sütőben lévő finomságot.

Gaby végül befejezte a pakolást. Vacsora után bekopogott nővéréhez, aki épp az új szerzeményeit próbálgatta, miközben magnójából Beyonce énekelt.

- Szia Sarah! Remélem nem zavarlak. – lépett be a szobába magasra felkötött hajjal, fekete pólóban és sötétkék naciban.

- Nem. – mondta Sarah miközben illegette magát a tükör előtt.

- Csak bocsánatot akartam kérni, a mai veszekedés miatt. Kicsit, túlreagáltam a dolgot.

- Héj, a húgom vagy. Minden tesó néha összeveszik. Figyelj, ha nem engeded, hogy felújítsam a ruhatáradat, legalább ezt fogadd el. – nyomott húga kezébe egy világosbarna és egy sötétbarna lovagló nadrágot.

- Te gondoltál rám? – kérdezte mosolyogva Gaby.

- Tamara vett egy játékautót az öccsének, gondoltam én is megleplek valamivel.

- Köszönöm.

- Elindultál a fejlődés útján. Hajlandó vagy olyasvalamit viselni, amit én választottam neked.

- Ne kezdjük megint! – mondta Gaby, majd átölelte nővérét – Jó éjt!

- Jó éjt!

Gabriella azt gondolta Sarah kezd egy kicsit változni, ugyanis egy-két hónappal ezelőtt mindig leszólta, ennél sokkal durvábban, sőt most mintha beletörődött volna abba, hogy nem alakíthatja át a szekrényét.

Sarah pedig arra gondolt, egy kicsit csak át fogja alakítani Gaby öltözködési stílusát, de az tényleg nagy szemétség volna, hogyha a tudta nélkül turkálna a holmija között… Majd minden héten legalább egyszer elviszi shoppingolni.

Másnap 9.-e volt. Egy tipikus Vasárnap, amikor minden nyugis és alig történik valami. Mikor Gabriella felkelt, anyukája nem volt otthon. Kiment a nappaliba, ahol egy cetlit talált az asztalon, neki támasztva Sarah világoskék poharának. Felemelte és elolvasta.

Kedves Gaby & Sarah!

Ma nem leszek itthon, kb. 7-kor érek haza. Ne csináljatok semmi butaságot amíg Giulia-val a városban leszek! Az ebédet csak meg kell melegítenetek, ott van a gáztűzhelyen. Gaby! Ami még hiányzik, pakold be, nehogy itthon maradjon valami! Tudod, holnap indulsz.

Anya

Ahogy letette lapot, Sarah szólalt meg mögötte:

- Jó reggelt! Reggeli? Anya?

- Olvasd el ezt. – nyújtotta át nővérének az üzenetet, Gabriella.

- Aha. Jó azt tudjuk, hogy hol az ebéd, de hol a reggeli?

- Hmm… Várj csak! Anyu tegnap sütött bagettet! Abból csinálunk szendvicset.

- Oké!

Megterítettek a világosbarna asztalon, és kényelmesen elhelyezkedtek a fehér párnájú, azonos fából készült széken. Reggeli után, Gabriella felpróbálta a nővérétől kapott nadrágokat, amikor kopogtak a bejárati ajtón. Sarah nyitott ajtót. Nem volt ott senki csak egy doboz. A lány végig nézett a citromsárga falú folyosón, de nem látott senkit.

- Ki volt az? – kérdezte a barack színű spagetti függöny mögül kilépve Gabriella.

- Nem tudom. Ajtót nyitottam, de csak ez a doboz volt ott.

- Vajon mi lehet benne?

- Nem tudom, de akármelyikünk is kapta, remélem nem egy nagyi által küldött ajándék. Ha ő választ, akkor általában olyat kapunk, amit csak az idősek klubjában dicsérnének meg.

A lányok leültek a homokszínű, világosbarna csíkokkal díszített kanapéra és hevesen kibontották a dobozt. Sarah meglátott egy pink borítékba csomagolt levelet. Kibontotta, majd felolvasta.

- Drága unokahúgaim! remélem az ajándék, amit kaptok tőlem tetszeni fog. Gaby, tegnap telefonon beszéltem Amanda-val, onnan tudom, hogy lovas táborba mész. Mivel májusban, csak egy kék köves fülbevalót kaptál tőlem, ezt vedd, úgy mintha annak a kiegészítése lenne. Fogadd szeretettel a lovagló cipőt és a hozzátartozó lábszárvédőt, a pálcát a lovagló nadrágot és a lovaglómellényt. Tudom, hogy van rendes csizmád és egy-két lovagló nadrágod, de az utánpótlás sose jöhet rosszul . Még küldtem egy bikinit és egy napszemüveget, remélem tetszeni fog! Sarah, neked is küldtem valamit (valamiket), de mivel megtelt a papír, így te már csak akkor tudod meg, ha kibontod . Puszillak titeket!

Maria

- Mi van még a dobozban? – kérdezte a levél felolvasása után Sarah.

- Hát, itt egy sötétbarna lovaglócipő a lábszárvédővel, egy sötétbarna lovaglómellény, egy fekete pálca, és egy fekete lovagló nadrág. Itt van még egy sötétkék, pánt nélküli bikini, aminek a közepén van egy ezüst kör, egy nagy lencséjű, fekete, gyémántszerű kövekkel díszített napszemüveg és… egy bordó koktél ruha, egy aranylánc piros szíves medállal, és egy bordó tűsarkú.

- Hű, honnan tudta, hogy koktél ruhára van szükségem?

- Hű, honnét tudta, hogy pánt nélküli bikinit szeretnék?

- Maria egy gyönyörű nő, aki mindenkinek örömet tud szerezni, és akinek jó állása van, és aki nem sajnálja a pénzt arra, hogy a szeretteit meglepje, és igényes, és divatos és… hú, fel se tudom sorolni.

- Rövidebben, ő a világ legszebb és legkedvesebb unoka nővére!

Maria tényleg gyönyörű volt, és a munkájáról szólva, nem panaszkodhatott, hiszen egy kedves, vonzó, vidám kávéházat vezetett, vőlegényével együtt.

- Küldjünk neki egy levelet, amiben megköszönjük a sok ajándékot! – ajánlotta Gabriella és már szaladt is a borítékért. Mire visszaért, Sarah ott állt egy ezüstlánccal a kezében, amin egy sötétkék zafír medál lógott.

- Te feláldozod ezt? csodálkozott Gaby.

- Maria arca és haja majdnem olyan, mint a tiéd. Ha neked jól áll az ezüst, akkor biztosan neki is. Ezt amúgy sem hordtam nagyon, az én sötétszőke hajamhoz inkább az aranyláncok illenek. – aztán letette az üveg asztalkára a láncot, bement a szobájába és egy sötétkék dobozkával tért vissza. Belehelyezte a láncot, majd megírták a levelet.

- Oké, majd holnap feladom. A sminkes tanfolyam úgyis csak tízkor kezdődik. – mondta Sarah miután megcímezte a levelet.

- Figyelj – kezdte Gaby – amit a hajammal kapcsolatban mondtál… szerinted milyen formákban hordhatnám?

- Kiengedve, összekötve, oldalra kötve, összefonva, két fonatba, két copfba, oldalra fonva, felkontyolva, felcsatolva, és van még sok más, amit nem ilyen könnyű megcsinálni.

- Aha. Ez jó sok, és akkor még kihagytad a hajam elülső részét.

- Igaz. Ezeket meg tudod csinálni?

- Persze!

- Jó. Majd csinálj képeket, kíváncsi leszek, hogy az öt nap alatt hány hajváltozatot tudok megkülönböztetni rajtad. Remélem nem csak kettőt. ó, és figyelj! Ha egy helyes srác közelít feléd, ne fordulj el, hanem mosolyogj rá.

- És ha elpirulok?

- Azt nyáron rá tudod fogni arra, hogy meleg van.

- Oké, de szerintem nem a pasizással leszek elfoglalva.

- Haaa… - sóhajtott egy nagyot Sarah és arany karpereces kezét a homlokához emelte – Jó, lehet hogy egy lovas táborba nem a leghelyesebb pasik mennek, de azért fogadd meg a tanácsaimat. Tudod mit? Vidd el ezt a smink szettet, amit múltkor Giulia-tól kaptál, biztos, ami biztos.

- Jó, talán még van hely. – nevetett ironikus hangon Gabriella, ugyanis egy max. 10 cm magas és 15 cm széles bordó dobozka, nem foglalhat túl sok helyet.

A lányok elvoltak a nap többi részében, ruhát próbáltak, filmet néztek, karkötőket fontak egymásnak… Mire Amanda hazaért, Gabriella már az ágyában olvasott, Sarah pedig, chatelt a laptopján.

- Gaby! – szólt halkan Amanda.

- Igen? – nézett fel a könyvből Gabriella.

- Még nem alszol?

- Amint látod nem. – mosolygott a lány.

- De most már ideje lenne.

- Oké.

- Sarah mondta, hogy Maria megajándékozott titeket. Nagyon kedves volt tőle.

- Igen.

- Csak azt kérem, hogy azt a top bikinit ne hordjad még. Ráérsz azzal.

- Hát… jó.

- Ugye nem pakoltad be?

- Én? Dehogy! Ugyan már!

- Megnézhetem?

- Nos… - Gabriella a szája szélét harapdálva, próbálta elkerülni anyukája tekintetét.

- Nos? – Mrs. Ross itt hatásszünetet tartott – Gaby, nem baj, ha betetted, csak ne hazudj! Én is sokszor beleestem abba a hibába, hogy kaptam valamit, amit még nem abban a korban szabadottfelvennem, hanem később.

- Jó, kiveszem és sajnálom.

- De máskor ilyen ne legyen! Mert ha most nem 9.-e lenne, büntetésből nem mehetnél a táborba.

Miután lánya kivette a bikinijét a bőröndből, Mrs. Ross kikapta a kezéből.

- Ezt addig elteszem, ameddig nem leszel elég érett hozzá.

- Jó. – mondta elcsukló hangon Gaby, mert mondani akart valamit, a bikinivel kapcsolatban, de tudta: itt és most nem győzhet, „az osztály fele ilyet hord” kijelentéssel.

Miután Amanda kiment a szobából, Sarah lépett be.

- Figyelj Gaby, hallottam, hogy anyu mit mondott. Muszáj visszakapnod azt a bikinit!

- De hogyan?

- Én is voltam így. Az éjjeli szekrényének az alsó fiókjába teszi az ilyen „még nem érett hozzá a kislányom” holmikat.

- Nem vehetem el. Nem lophatok a saját anyámtól.

- Nem lopsz, hiszen az a tiéd. Intézkedem, jó?

- Jó. De ígérd meg, hogyha észrevesz, vállalod a felelősséget.

- Jó, jó. Most már megyek aludni, jó éjt!

- Jó éjt! – ezután Gaby lenyomta a világosbarna fából készült éjjeli szekrényén lévő só lámpát, és elaludt.

2014. dec. 15. 18:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Miért örülnék neki?

Teli van a kezdőkre jellemző hibákkal, az írójának még rengeteget kell fejlődnie. Ha ettől eltekintünk akkor is maradnak azok a gondok, hogy nem olvasmányos, illetve még csak érdekesnek sem lehet mondani.

Blogon TALÁN néha belenéznék, de nem adnék érte pénzt, és egy igényesebb kiadó sem vállalná el.

Mielőtt kiadáson gondolkozol fejlődj.

2014. dec. 15. 18:26
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen hidegen hagyna.

Mondjuk a megjelenéstől nem kell tartani, két okból:

1: a történet kusza, se füle se farka, agyon részletezed amit nem kéne és nem tudunk meg fontos dolgokat;

2: hemzseg a szöveg a helyesírási, nyelvi és stilisztikai hibáktól;

2014. dec. 15. 18:39
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Sok a stilisztikai és helyesírási hiba.

A lovarda weboldalának bemásolása nemcsak felesleges, de így baromi hülyén is néz ki.

Párbeszédekből hiányzik az utalás a viselkedésükre, hosszabb részeknél elveszhet a fonal, hogy mit épp ki is mond.

Sok felesleges infó, se a lány ruhája, se az éjjeliszekrény színe nem érdekel.

Kevés háttérsztori, leíró rész, fontos infók.

2014. dec. 16. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!