Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok ajánlani olyan...

Brigi198 kérdése:

Tudnátok ajánlani olyan komolyabb könyveket?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok és eddig inkább vöröspöttyös könyveket olvastam.De mindig is szerettem volna,komolyabb,mélyebben szántó könyveket olvasni igazán elismert,vagy a legnagyobb íróktól,mint pl.: William Faulkner, Charles Dickens vagy Oscar Wilde.

2014. dec. 11. 19:14
 1/3 anonim ***** válasza:
mark zusak: A könyvtolvaj
2014. dec. 11. 19:35
 2/3 anonim ***** válasza:
Paolo Coelho, Dumas, én most Stephen Kingezek,
2014. dec. 11. 19:39
 3/3 anonim ***** válasza:

Az eddig ajánlottak könnyedebb, cselekményközpontú művek (Coelho meg Coelho). Az a legfontosabb kérdés, mennyire akarsz elmélyedni a könyvben, és mennyire bírod a váltást a vöröspöttyösök után. Ha kijelented, hogy te akármit elolvasol a lapon, kitartasz az utolsó betűig, akkor Herman Melville: Moby Dick c. művét javaslom.

Ha a fent említettektől kéne valami, talán Wilde A canterville-i kísértet c. regénye jó bevezető. Egy korábbi válaszadó mondta valakinek, hogy ugyan tőle a Dorian Gray arcképe a "kötelező", de ez a mű sokkal szerethetőbb - egyetértek vele. Itt a linkje is:

[link]

Dickenstől nagyon sok mindent javasolnak, állítólag bármelyik műve élvezetes, én a Twist Olivért kedveltem. (De jön a karácsony, legyen a Karácsonyi ének.)

(Faulknertől nem tudom, mi lehetne... Példabeszéd? Zsiványok? Régről rémlik a Fiam, Absolon!, de az nagyon nehéz lenne.)

Magyar is jöhet? Márai kiváló filozóf', kissé lírikus hangvétellel. Én nem hagynám ki Szerb Antalt, ilyen korban elég komoly élmény, erősen tud hatni a világlátásodra. (Később úgysem marad meg belőle semmi, csak a hangulat, egy-egy jelenet, meg az érzés.)

2014. dec. 11. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!