Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szeretnék írni egy könyvet, a...

Csilla200 kérdése:

Szeretnék írni egy könyvet, a témája érdekes? (témája lent )

Figyelt kérdés
Van egy birodalom több külön álló fajjal ,és terjed egy genetikai hiba ami miatt születnek leállt szívvel gyermekek ,de élnek (lényegiben olyanok mint a zombik ,de mégsem ) . Ezeket a gyerekeket egy külön helyre zárják és dolgoztatják őket ,azon az elven ,hogy áll a szívük nyilván meghalni nem tudnak. De egyszer fellázadnak ,és a lázadást egy hozzájuk hasonló rejtegettet nő próbálja megállítani. A nő a birodalom összes faját próbálja összekovácsolni ,és diplomáciai úton megoldani a problémát.
2014. dec. 9. 19:12
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Még nem kezdtem el a történetet,de tudtommal eddig senki nem magyarázta meg a zombik mivoltát ,de akkor majd én megteszem :D
2014. dec. 9. 23:29
 12/24 anonim ***** válasza:
De bizony általában magyarázzák. Nekem kicsit úgy tűnik, hogy úgy akarsz sci-fi könyvet írni, hogy nem igazán olvastál még, ami nem a legjobb ötlet.
2014. dec. 9. 23:35
 13/24 A kérdező kommentje:
Olvastam elég sokat ,csak nem ilyen témában ,de engem ez a téma vonz .
2014. dec. 9. 23:36
 14/24 anonim ***** válasza:
A zombikra is mindig van magyarázat, rendszerint genetikai kísérlet vagy biológiai fegyverek miatt jöttek létre.
2014. dec. 9. 23:41
 15/24 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippeket :D . Majd valamit kitalálok a létezésükre ,de az emberekben ez a gond ,hogy mindent meg akarnak magyarázni.
2014. dec. 9. 23:45
 16/24 anonim ***** válasza:
Viszont, ha nem magyarázod meg akkor az olvasók számára érthetetlen és logikátlan lesz. Ha nem akarod, hogy mások is olvassák ne magyarázd meg, de ha olvasókat szeretnél akkor ne azt nézd, hogy mi a "baj" velük, amúgy természetes, hogy érteni szeretnék a történetet.
2014. dec. 9. 23:56
 17/24 anonim ***** válasza:

A probléma ott van szerintem, hogy ez az alaphelyzet egy fantasy meg egy sci-fi határán táncol. Senki nem foglalkozna a "zombijaid" eredetével, ha fantasynak könyvelnéd el az írást, simán ráfoghatnád, hogy valami sötét mágia műve, és akkor nem kéne genetikával meg a kór fiziológiájával (hogyan él valami keringés nélkül) foglalkoznod.

Hozzáteszem van olyan mű is, amiben épp amiatt működik egy ilyen abszurd helyzet mert a történet része, hogy magyarázatot keresnek a jelenség létére, tehát senki sem tudja, hogy miért is életképesek ezek a jószágok. De ettől még neked tudnod kell, mert csak így tudod felépíteni a világot és "elülteni" a csavarokat előre.

2014. dec. 10. 14:04
 18/24 A kérdező kommentje:
Én fantasy-nak szánom a művet ,és nekem nem tűnt fel ,hogy sci-fi-nek is jó lenne
2014. dec. 10. 15:20
 19/24 anonim ***** válasza:

Így első olvasatra nagyon gyenge és egyetértek az előttem szólóakkal. Attól, hogy egy alternatív valóságban játszódik, attól függetlenül sajna a logikai felépítettségre szükség van.

Nagyon sok filmben megmagyarázzák a zombik eredetét és többnyire logikusak hatnak.

2014. dec. 10. 16:00
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

"Neked nincs képzelő erőd?"

"A könyv azért könyv ,mert bármi megtörténhet"

"Akkor a harry pottert a gyűrűk urát ezeket miért nem dobták vissza ? Varázslat nincs a földön ,de mégis van benne ."

Nem értetted meg, amit írtak. Ki lehet találni mindenfélét, csak kell bele logika, ok-okozati összefüggés, amihez a történet során ragaszkodni is kell.

A zombisággal az a probléma, hogy nem fejlődnek, hiszen halottak, így fel se nőnek, csak a kaja utáni vágy hajtja őket.

2014. dec. 10. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!