Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Van ötletetek mi legyen a...

Van ötletetek mi legyen a könyvem címe?

Figyelt kérdés
Az USA elnökének a lányáról szól, akit elrabol egy bérgyilkos, az apja végül kiváltja, de a lány beleszeret az elrablójába. A fiú elutazik hozzá Whasingtonba egy teljesen új személyiséggel. A lány választás elé állítja: Ő vagy a terroristák. A fiú az utóbbit választja (nem megyek bele miért). A lány magánélete nem sikerül jól mert eltűnnek körülöttek a fiúk. Végül egy ilyen eset kapcsán felkeresi a bérgyilkost és megpróbálják meglelni az eltűnt srácokat. A kaland közbe újra összemelegednek. Am. a bérgyilkost Jasonnek, a lányt Felicitynek hívják.

2014. dec. 7. 13:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Valóban eléggé elcsépelt a sztori, és logikátlan. Manapság rengeteg ember kezdett el írni, ami szerintem egy nagyon szép dolog.. csak mindenki leragadt ennél a nyálas mázas sablon műfajnál. Ha valaki önmaga szórakoztatására, íráskészségének fejlesztésére alkot ilyet, az rendben van, de ha a nagyközönségnek, akkor még a lehetséges siker ellenére is csak egy ezredik klisé történet lesz. A slágereket is évről évre újrahasznosítják, mégis 2 nap alatt több millió nézettsége van youtube-on. Ebből tökéletesen lehet következtetni.
2014. dec. 7. 14:55
 12/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de most nem a "lerágott csontra" gondolok. Ahhoz csak 2 hozzáfűznivalóm lenne:

1: Tudom, hohy sok könyv az ilyen sztorikra épül, de az emberek ezeket szeretik. (Persze kivétel mindig akad.)

2: Minden könyv más és más, ettől olyan szép az irodalom. ( Természetesen vannak, akik mások műveiről koppintanak.)

A többi kérdésre, amit írtatok (pl.: Hogyan tudták elrabolni a lányt? stb.) a könyvből kiderül minden válasz. Az építő kritikát és a címötleteket is köszönöm.

Ui.: A gyűlőlködőknek meg üzenem, hogy kíváncsi lennék az ő "egyedi" ötleteikre.

2014. dec. 7. 15:08
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha másoknak írod a könyvet, és nem magadért, akkor tökéletes lesz a műved. Ezt nem sértésből írom, de az emberek nagyon rávannak cuppanva az értéktelen dolgokra.
2014. dec. 7. 15:12
 14/21 anonim ***** válasza:
23%

Nos, ha neked nincs igényed arra, hogy valami jót alkoss, akkor hagyd figyelmen kívül a kommentjeimet, nyugodtan másold le azt, ami szar.

Nem minden könyv más. Te is egy koppintást akarsz írni, épp ezért b...szák el olyan sokan az irodalmat, ami egyébként gyönyörű lenne.

Nem is tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek az olyan primitív embereken, akiknél a negatív kritika "értékelése" addig terjed, hogy "öö, hülye gyűlölködő b..rmok, én jobb vagyok és nem fogadom el az emberek véleményét"

2014. dec. 7. 15:16
 15/21 anonim ***** válasza:
62%

Nem irigyellek! Tulajdonképpen egyetlen értelmes választ sem kaptál a kérdésedre, csak lehúzták a fenébe az alapsztoridat. "Aranyos" a GYK-s hozzászólókör, részvétem. :-)

A 11-es hozzászólóra viszont érdemes odafigyelni, a többiek véleménye, hát ne szívd mellre, jó?

Akkor most kapsz tőlem is egy kritikát. A helyesírás arra egy picit figyelj jobban, ha már a kérdés bevezetőjében van néhány hiba, akkor a tényleges írásod tele lehet velük, a nagy írók is elgépelnek ezt-azt, vagy elmarad egy vessző, de azért ne legyen belőle rendszer!

A történet annyira nem sablon, mint írják, igen romantikus, igen kicsit elcsépelt, igen csajos könyv, de nem éppen a "nyomilány szupersrác" sztori ami máris pozitívum. (pedig gondolj bele, hogy Leiner Laura ebből a koncepcióból csinált karriert, meg egy kilenc kötetes könyvsorozatot)

A történettel azért vannak fenntartásaim, az USA elnökének lányára és a "first family"-re a titkosszolgálatok és az elnöki testőrség tagjai mindig vigyáznak, tehát nagyon nehéz lenne őt a valóságban elrabolni.

Amúgy ilyen USA elnök lánya romantikus vonalon van egy film a Szabadság, szerelem 2004-ből!!!(Chasing Liberty) - Andy Vajnáékat a gutaütés kerülgethette, mikor megtudták, hogy az 56-os történelmi filmjüknek ugyanaz lesz a címe, mint egy romantikus vígjáték címének magyar fordítása :-D -de ebben nincs elrablás.

Tehát érdemes beleásnod magad az elnöki család életébe, neten tonnányi forrás van ha beszélsz angolul, hajrá!

A bérgyilkos és az emberrabló között valóban van különbség, erre figyelj. Az USA nem egyezkedik terroristákkal, a brit miniszterelnök, vagy a francia elnök lányáért fizetnének váltságdíjat, de az amcsik nem, ez egy nagyon komolyan vett gyakorlat náluk. Inkább lemondatnák az elnököt az alelnök javára egy ilyen helyzetben és hagynák meghalni a lányt/ vagy megpróbálnák kimenteni, de akkor Jasonnek lőttek. (jujj ezt nem szóviccnek szántam, de most már így hagyom :-D)

A történet többi része elég kusza, pl. mi az, hogy "eltűnnek körülöttek a fiúk"? meg Hogy találja meg Jasont?

De, hogy ne üres kézzel távozzam cím ötletek:

Boldogság (a lány neve Felicity, ami a latin felicitas-ból, boldogságból származik, és néha elég egy szimpla cím is)

Az első lány (ez ugye a first lady mintájára képzett first girl tükörfordítása)

Ennek párja lehet "Az első szerelem" (itt is célzás az elnöki család állandó "first" státuszára)

Egyértelműbb címek:

Szerelem a Fehér ház árnyékában

Két világ vonzásában (ugye amcsi nagypolitika, és a terroristák közötti választás)

Álom a boldogságról (célzás a lány nevére, és a két fél szerelmére)

Na azt hiszem ennyi jutott most így éjjel eszembe.

2014. dec. 7. 23:23
 16/21 anonim válasza:
32%

Szerintem az a jó hogy legalább elkezted:)

szóval címek:

Egy elveszett szerelem

Egy elrabolt szerelem

a terrorista jó oldala

2014. dec. 9. 19:48
 17/21 anonim ***** válasza:
41%

Kedves kérdező, valaki nagyon utálhat, az összes neked segíteni próbáló válaszolót lepontozzák a fenébe (azért én cserébe 79%-os okoskodót húzom lefelé :-D)

Sok sikert az íráshoz!

2014. dec. 10. 20:41
 18/21 anonim ***** válasza:
34%

Utolsó!

Nyugodtan pontozz le, ha megnyugtatja a lelkiismikédet -bár nekem nem szokásom így "bosszút állni" a másikon. : )

2014. dec. 10. 20:44
 19/21 anonim ***** válasza:
70%

Nézd 79%-os, egyetértek a lepontozóiddal, trágárkodsz, és úgy általában véve rosszindulatú vagy, ez nem segítség, ez szimpla bunkóság! Ami pedig igazán szomorú, hogy nem is látod be, hogy miért nem rajong körbe mindenki érte, attól hiszed magad kemény gyereknek, hogy beolvasol egy olyan kérdezőnek, akinek valószínűleg ez lenne az egyik első próbálkozása! :-(

Ráadásul egyetlen épkézláb ötleted sincs, hogyan lehetne jobb író a kérdező, csak vered a melled, hogy így sz.r úgy sz.r meg elrontja az irodalmat, na ez a szánalmas!

2014. dec. 10. 23:46
 20/21 anonim ***** válasza:
40%
#19 - ennyi. Teljesen egyértelmű.
2014. dec. 12. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!