Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi legyen könyvem főhősének a...

Mi legyen könyvem főhősének a neve? Nektek mik tetszenek? (Bőv. Lent)

Figyelt kérdés
Emmának neveztem el, és már egész sokat írtam, de igazából csak azért választottam ezt a nevet, mert más nem jutott eszembe. Egy erős, de az évek során megpróbáltatások által legyengült 14 éves lányról van szó. Milyen nevet adnál neki? Semmi megfelelő nem ugrik be! :/

2013. máj. 1. 19:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%

Egy erős, de az évek során megpróbáltatások által legyengült 14 éves lányról van szó

ennél irhatnál egy picit többet: személyisége kinézete stb...szülei, barátai (árva vagy van családja)

magyar név kell vagy angol?

nekem pl a Lucy mint angol név nagyon tetszik... a Narniából a kislány miatt... meg amugy is szép név.

magyar névből a Hanna ilyen, bár azt idősebbhez jobban eltudom képzelni. de pl az Eszter is illik egy "kislányhoz"

2013. máj. 1. 19:55
 2/16 A kérdező kommentje:
Magyar név kéne. Haj: karamell színű, szem: fekete. Családjáról nincs sok említés, de tudjuk, hogy van anyja. Vak lány, nem születéstől fogva, hanem később, kiskorában vakult meg.
2013. máj. 1. 20:07
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Az Emma kicsit műnek hat, nekem túl semleges, túl "multinacionális". Lehetne mondjuk Zsófi, Rita vagy Kata, ilyen átlagos, de nem "zavaróan magyar" nevek.
2013. máj. 1. 20:23
 4/16 A kérdező kommentje:
Igen, én is pont ezért akarom lecserélni az Emmát. Írhattok még, gondolkozom. :) Ment a zöld.
2013. máj. 1. 20:27
 5/16 anonim ***** válasza:

Edit, Kata.

Olyan kellene, ami kislánynak is jó, de gondolom felnő majd idővel, tehát felnőtt nőnek is passzoljon. Szerintem ne legyen hosszú név, max. öt betűs, de inkább a három-négybetűsek között keress.

Vagy talán Ági. Felnőtt korában pedig lehet Ágnesként említeni.

2013. máj. 2. 07:38
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
A Gabi is jó lenne szerintem.
2013. máj. 2. 07:48
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Mikor játszódik a történet? Mert pl. a 20. század első felében ('30-as évek körül) az Emma divatnév volt, minden második nőt Emmának, Katinak, Klárinak vagy Paulának hívtak. A rendszerváltás környékére az Emma már kiment a divatból, ekkortájt inkább a Juli, Judit voltak divatosak. Ha pedig mai a történet, akkor Anna, Eszter, Jázmin, Flóra... de hiszen tudod, hogy ma mely nevek a felkapottak.
2013. máj. 2. 08:48
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Edit, Lilla, Noémi
2013. máj. 2. 12:50
 9/16 anonim ***** válasza:

Zoé, Nikolett (Niki), Lara, Regina, Róza

Nekem ezek jutnak eszembe a leírtak alapján

2013. máj. 2. 15:59
 10/16 A kérdező kommentje:
Mai világba illő néveről lenne szó.
2013. máj. 2. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!