Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen filozófikus ifjusági...

Milyen filozófikus ifjusági regényt ajánlotok?

Figyelt kérdés

nagyon érdekelnek a nagyvilág kérdései, a kezdet és a vég dolgai, szeretem boncolgatni a miérteket.

szóval egy olyan regényt keresek, amiben filozofálnak, valósághű, színvonalas. nagyon örülnék, ha sci-fi lenne, a disztópikus és posztapokaliptikus könyveknek is örülnék, a lényeg, hogy filozófia könyv legyen.

az nagy plusz pont, ha van benne romantika.

ó, és lehetőleg tiniknek, fiatal felnőtteknek szóljon.

köszönöm!

2014. dec. 2. 19:59
 1/9 MesCool válasza:

Patrick Ness - bármelyik könyve (Szólít a szörny, Daruasszony)

De leginkább a Chaos Walking trilogy-t ajánlanám. Az első rész címe: Kés a Zajban. (utópisztikus társadalom, a férfiak folyamatosan hallják egymás gondolatát, elhitették velük, hogy a nők kihaltak, de aztán a főhős véletlenül találkozik egy lánnyal. ezt egyből mindenki megtudja, merthogy ugye hallják a gondolatait, és elkezdődik a hajsza.) izgalmas, érdekes, és több témában is nagyon elgondolkodtató! és van benne szerelmi szál! :D

Egy másik, amire azt mondják filozofikus, de még én sem olvastam:

Jostein Gaarder - Sofie világa

2014. dec. 3. 09:59
 2/9 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen!

utánuk nézek. még más is írhat, aki tud.

2014. dec. 3. 13:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Orson Scott Card: Végjáték , majd a folytatás A holtak szószólója és Fajirtás c. könyveit ajánlanám. Nem tudom, hogy általában tiniknek mennyire élvezhető - az első kötet kicsit könnyebb (?) stílusú mint a többi -,de fiatal felnőtteknek megfelelő. (De tinije válogatja...)
2014. dec. 3. 16:27
 4/9 A kérdező kommentje:
neked is köszönöm. utána nézek.
2014. dec. 3. 16:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom mennyire filozofikus(ha elolvasod esetleg írd meg), de humoros fura, történetek az biztos:

Eric Knight: Sam Small csodálatos élete

Hesse: Sziddhárta

Daniel Keyes: Virágot Algernonnak

(utóbbi kettőből van hangos könyv is)

2014. dec. 3. 21:32
 6/9 anonim ***** válasza:
az sam small a humoros nem mind a három :) a másik kettő szép.
2014. dec. 3. 21:33
 7/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

a Kés a Zajban-t ma ki is kölcsönöztem a könyvtárból. Meglátjuk, milyen lesz :)

2014. dec. 4. 18:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Sofia világa :)
2014. dec. 8. 19:43
 9/9 Nagyzsófia92 ***** válasza:
Nem regény ugyan, hanem párbeszédes formájú, de Molnár tóni Tépődések című könyve szerintem elég filozofikus, és ifjúsági. Pont az élet nagy kérdéseiről szól. Szerintem tetszene neked.
2017. júl. 31. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!