Milyen filozófikus ifjusági regényt ajánlotok?
nagyon érdekelnek a nagyvilág kérdései, a kezdet és a vég dolgai, szeretem boncolgatni a miérteket.
szóval egy olyan regényt keresek, amiben filozofálnak, valósághű, színvonalas. nagyon örülnék, ha sci-fi lenne, a disztópikus és posztapokaliptikus könyveknek is örülnék, a lényeg, hogy filozófia könyv legyen.
az nagy plusz pont, ha van benne romantika.
ó, és lehetőleg tiniknek, fiatal felnőtteknek szóljon.
köszönöm!
Patrick Ness - bármelyik könyve (Szólít a szörny, Daruasszony)
De leginkább a Chaos Walking trilogy-t ajánlanám. Az első rész címe: Kés a Zajban. (utópisztikus társadalom, a férfiak folyamatosan hallják egymás gondolatát, elhitették velük, hogy a nők kihaltak, de aztán a főhős véletlenül találkozik egy lánnyal. ezt egyből mindenki megtudja, merthogy ugye hallják a gondolatait, és elkezdődik a hajsza.) izgalmas, érdekes, és több témában is nagyon elgondolkodtató! és van benne szerelmi szál! :D
Egy másik, amire azt mondják filozofikus, de még én sem olvastam:
Jostein Gaarder - Sofie világa
köszönöm szépen!
utánuk nézek. még más is írhat, aki tud.
Nem tudom mennyire filozofikus(ha elolvasod esetleg írd meg), de humoros fura, történetek az biztos:
Eric Knight: Sam Small csodálatos élete
Hesse: Sziddhárta
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
(utóbbi kettőből van hangos könyv is)
köszönöm a válaszokat!
a Kés a Zajban-t ma ki is kölcsönöztem a könyvtárból. Meglátjuk, milyen lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!