Tudtok filozófikus könyveket mondani?
John Green - Csillagainkban a hiba
Meg Rosoff - Majd ha újra lesz nyár
- N. H. Kleinbaum: Holt költők társasága
- Jostein Gaarder: A narancsos lány, A kártya titka, Tükör által homályosan
- Michael Ende: Momo
- F. H. Burnett: A titkos kert, A kis lord, A padlásszoba kis hercegnője
- Kenneth Graham: Békavári uraság
- Lois Lowry: Nyáron történt
- Linda Sue Park: Min mester inasa
- George Orwell: Állatfarm
- Selma Lagerlöf: A halál kocsisa
Nehéz a filozófikusokhoz sorolni? Hogy is mondjam teljesen mást jelent egy gyerek számára, valamint egy felnőttnek. Érdemes 10 évente legalább egyszer újraolvasni. A bárányrajz absztrakciója, nagyon érdekes sémákat sorol fel a társadalomhoz, valamint a "megszelidítős" rész, majd a végén a kérdés csodálatos, nagyon bölcs... Különben azért hoztam példának, mert a történet legutolsó sorban elbeszélés, minden pillanat gondolatkifejtés, két szereplős önvizsgálat, fantáziadús álomvilág.
Hozhattam volna Kunderát is példának, de a lényeg most nem a példakeresés, azért tettem fel a kérdést, mert meg szeretnék ismerkedni TÖBB ilyen művel (révén, hogy kevés ilyet ismerek), mert rájöttem, hogy ez nekem tetszik :)
Köszönöm az eddigi válaszokat, utánuk járok :) jöhetnek még.
Móra Ferencet is lehet akkor filozofikusnak nevezni, de már leírtam kisfiam
A tulajdonságok nélküli ember
vedd meg olvasd el aztán írd meg nekünk milyen volt
Egyébként ha már szóba jött Coelho, szerintem nagyon érdemes olvasni tőle. Egy-egy könyve elolvasása után van min filozofálgatni. Pl. A Piedra folyó partján ültem..., Veronika meg akar halni, Az ördög és Prym kisasszony.
A másik pedig Orson Scott Cardtól a Múltfigyelők, ami erősen sci-fi - fantasy (időutazós) de emellett történelmi is, és komolyan elgondolkodtatja az embert, társadalomról, vallásról, a világ működéséről. Az egyik legjobb.
Molnár Tóni: Tépődések
Ez is hasonlóan bájos, mint A kis herceg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!