Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen tippeket tudtok adni...

OOTedyOo kérdése:

Milyen tippeket tudtok adni könyv íráshoz? Jó tanácsok?

Figyelt kérdés

Elkezdte megy könyvet,kicsit komolytalan abból a szempontból hogy egy világvírus tör ki,és egy 20 éves srác szemszögéből megy a könyv.

De nem tudom miket kell figyeljek,hogyan írjak jó hosszú jellemzéseket egy helyszínre meg minden.

Mert azt veszem észre amikor visszaolvasom hogy túl rövid és kevés a jellemzés,nem lehet elég jó képet kapni arról amit leírtam.

Köszi előre is a válaszokat.

2014. nov. 29. 13:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Én mielőtt elkezdek írni, amikor kialakul a fejemben, hogy éppen miről is fog szólni az adott sztori, rengeteget olvasok a témával kapcsolatban. Itt most nem csak újságcikkekről beszélek, könyveket, regényeket, ezáltal fejlődik az ember szókincse, leírási képessége, így jó hosszú fejezeteket fogsz tudni írni :)

Tehát, ha írni akarsz, olvasnod is kell.

2014. nov. 29. 13:56
 2/7 A kérdező kommentje:
Értve köszi! :o
2014. nov. 29. 14:32
 3/7 anonim ***** válasza:

Keress fel olyan oldalakat amik tippeket adnak az íráshoz, mire kell figyelni, hasznos tanácsok, satöbbi. Ha tudsz angolul előnyben vagy, mert angolul sokkal több mindent találtam erről a témáról, sok tumblr oldal van ami kifejezetten ezzel foglalkozik, hogy tippeket, tanácsokat, megfigyeléseket közöl. Ha érdekel a dolog tudok linkelni ilyen tumblr oldalakat.

A történet menetével kapcsolatban, én mindig leírom a legfontosabb dolgokat egy vázlatban, hogy mindig tudjam merre tart a történetem, és hogy annak van-e értelme.

Számomra a legfontosabb elemei a történeteknek a jól kidolgozott szereplők, akik hihetőek, és komplexek. A második legfontosabb a karakterfejlődés, ami a cselekmény során megy végbe mind a főszereplőkkel mind a mellékszereplőkkel. A harmadik dolog, pedig a kidolgozott cselekmény, ami valahol kezdődik és valahol végződik, és a köztes történéseken keresztül érünk el a végére.

Ha leírnék mindent, amire figyelned kéne, akkor sosem érnék ennek a kommentnek a végére, és előttem már mindent leírtak a szakma profijai.

Ha érdekel pár oldal, amiken hasznos tanácsokat olvastam egy regény (vagy novella) írásával kapcsolatban, akkor csak kérd és leírom neked ide :)

2014. nov. 29. 23:33
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen,érdekelne! :)
2014. dec. 1. 14:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Fontos a szókincs fejlesztés. Én is írogatok, és így voltam vele, de aztán egyre többet írtam, és sokat, rengeteget javult a fogalmazásom. Csináld azt, hogy ami eszedbe jut azt vesd papírra, aztán többször is nézd át, olvass sokat, és figyeld meg, hogy a népszerűbb könyvek írói, hogy fogalmaznak, nagyon sokat segíthet. Remélem segíthettem. Jó gyakorlást, kellemes napot!
2014. dec. 1. 14:48
 6/7 anonim ***** válasza:
Még valami...A személyleírással kapcsolatosan, legyél szemtelen! Tárd ki az olvasók előtt a szereplő magánéletét, és ne csak a külsőt írd le, használj hasonlatokat, de ne ess túlzásokba, mármint ne írj belőlük túl sokat.
2014. dec. 1. 15:01
 7/7 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a legjobb oldal, ahova a legtöbb hasznos tippet összeszedték!

2014. dec. 1. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!