Milyen tippeket tudtok adni könyv íráshoz? Jó tanácsok?
Elkezdte megy könyvet,kicsit komolytalan abból a szempontból hogy egy világvírus tör ki,és egy 20 éves srác szemszögéből megy a könyv.
De nem tudom miket kell figyeljek,hogyan írjak jó hosszú jellemzéseket egy helyszínre meg minden.
Mert azt veszem észre amikor visszaolvasom hogy túl rövid és kevés a jellemzés,nem lehet elég jó képet kapni arról amit leírtam.
Köszi előre is a válaszokat.
Én mielőtt elkezdek írni, amikor kialakul a fejemben, hogy éppen miről is fog szólni az adott sztori, rengeteget olvasok a témával kapcsolatban. Itt most nem csak újságcikkekről beszélek, könyveket, regényeket, ezáltal fejlődik az ember szókincse, leírási képessége, így jó hosszú fejezeteket fogsz tudni írni :)
Tehát, ha írni akarsz, olvasnod is kell.
Keress fel olyan oldalakat amik tippeket adnak az íráshoz, mire kell figyelni, hasznos tanácsok, satöbbi. Ha tudsz angolul előnyben vagy, mert angolul sokkal több mindent találtam erről a témáról, sok tumblr oldal van ami kifejezetten ezzel foglalkozik, hogy tippeket, tanácsokat, megfigyeléseket közöl. Ha érdekel a dolog tudok linkelni ilyen tumblr oldalakat.
A történet menetével kapcsolatban, én mindig leírom a legfontosabb dolgokat egy vázlatban, hogy mindig tudjam merre tart a történetem, és hogy annak van-e értelme.
Számomra a legfontosabb elemei a történeteknek a jól kidolgozott szereplők, akik hihetőek, és komplexek. A második legfontosabb a karakterfejlődés, ami a cselekmény során megy végbe mind a főszereplőkkel mind a mellékszereplőkkel. A harmadik dolog, pedig a kidolgozott cselekmény, ami valahol kezdődik és valahol végződik, és a köztes történéseken keresztül érünk el a végére.
Ha leírnék mindent, amire figyelned kéne, akkor sosem érnék ennek a kommentnek a végére, és előttem már mindent leírtak a szakma profijai.
Ha érdekel pár oldal, amiken hasznos tanácsokat olvastam egy regény (vagy novella) írásával kapcsolatban, akkor csak kérd és leírom neked ide :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!