Áron192 kérdése:
SEGÍTSÉG - Emelt szintű kémia és biológia érettségi tanácsok. Milyen könyvekből tanuljak? Mire számíthatok?
Figyelt kérdés
Sziasztok, Szlovákiában élek és májusban fejeztem be a középiskolai tanulmányaimat. Nagyon jó eredményeket értem el, viszont ez nálunk így sem volt elég, nem vettek fel arra a főiskolára, ahová szerettem volna menni. A nyáron úgy döntöttem, hogy a céljaimat az anyaországban szeretném elérni és "otthon" szeretnék fogorvos lenni. Beszéltem pár emberrel, eddig sok biztatást kaptam és tippeket is, sőt különböző könyveket is a tanuláshoz. Azért pár dolog még mindig aggaszt. Mivel biológiából mindig is jó voltam, az emelt szintű biológia érettségit már most ősszel megpróbálom, a könyv amiből tanulok az a "130 tétel biológiából (Juhász Katalin - Vargáné Lengyel Adrien)" + a hozzá tartozó és más próbaérettségis könyvekből. Az első kérdésem az lenne, hogy elég-e ezekből a könyvekből tanulni vagy még szerezzek be esetleg valami mást is? ...Kémiából már nem ilyen rózsás a helyzet, lesz magántanárom októbertől és jelentkezek a Semmelweis egyetem érettségi előkészítőjére is, de nem tudom milyen könyvekből készüljek (hozzá teszem, szeretnék az alapoktól átvenni mindent nagy lépésekben). Azért keresgéltem is, és sok helyen ajánlották a mozaik 11-12 könyvet, ill. az alapokhoz a Villányis kilencedikes kötetet, + feladatokra az Ötösöm lesz kémiából c. kötetet...a kérdésem az lenne, h ti is ezeket ajánljátok, vagy valami teljesen mást? Mert már ideje lenne megrendelnem a könyveket és elkezdeni kémiázni is. Kérlek segítsetek, a könyvek terén is, de bármilyen hasznos tippet, jó tanácsot elfogadok bárkitől, ha esetleg van valaki aki hasonló cipőben jár az is írjon bátran. Segítségeteket előre is köszönöm.2014. szept. 12. 23:56
1/3 anonim válasza:
Az Ötösöm lesz kémiából nagyon jó, azt mindenképp ajánlom! :) Még egyetemen is ajánlják az alapozótárgyakhoz :D
2/3 anonim válasza:
Én anno biológiából és kémiából is a mozaikos könyvekből tanultam. Kémiából a Villányi Attila érettségi feladatgyűjteménye nagyon hasznos.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Szóval akkor az Ötösöm lesz kémiából az biztos. És a második válaszolótól szeretném kérdezni, hogy te a mozaik 11-12 könyvből készültél csak? :)
2014. szept. 13. 22:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!