Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Német nyelvű könyvet tudtok...

Német nyelvű könyvet tudtok ajánlani?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm középfokon jól tud németül, és nagyon szereti is a nyelvet..Gondoltam karácsonyra veszek neki egy német nyelvű könyvet(valami érdekes történetről, de nem ilyen nyelvtanulós könyvre gondoltam, hanem valami regény.. vagy ilyesmi). Tudnátok ajánlani valami jó könyvet? :) köszönöm

2014. nov. 28. 21:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Azért ezzel óvatosan, én mikor 17 évesen letettem a középfokút biztosan nem boldogultam volna egy regénnyel, főleg ha ismered a német nyelv szerkezetét, akkor tudod, hogy hihetetlen bonyolult és összetett mondatokat lehet benne farigcsálni.

Most 26 vagyok, és talán mostanában már neki mernék vágni egy német nyelvű regénynek is, igaz évekig a nyelv felé sem néztem, ha a nyelvvizsga után intenzíven folytattam volna a tanulást, akkor 1-2 év alatt eljutottam volna arra a szintre, ahol most vagyok. Szóval én a helyedben inkább kipuhatolnám, hogy az ismerősöd egyáltalán mer-e vállalkozni német nyelvű regényre, konkrétan rá is kérdezhetsz, ettől még nem fogja rögtön levágni, hogy te könyvet akarsz neki venni. Egy idegen nyelven szépirodalmat olvasni ugyanis gyakorlatilag anyanyelvű szintű nyelvismeretet igényel, tehát óvatosan.

2014. nov. 28. 22:14
 2/3 anonim válasza:
89%
sZeritem jo otlet, en 16 vagyok, iden tettem le a kozepfokut es mar tobb regenyt is olvastam nemetul, leginkabb Harry Pottert, de pl Klassenspiel meg jo volt, a Die Wolket sok boltban lattam es olvastam nem valami jo konyv azt szerintem inkabb ne, van egy sorozat hogy is hivjak... Gier a vezetekneve, a konyvek cime pedig Rubinrot, Saphirblau es Smarragdgrun, ezeket csak magyaul olvastam, de eredeti nyelvuk nemet :)
2014. dec. 12. 08:19
 3/3 anonim válasza:
Szerintem jo otlet a nemet nyelvu konyv, esetleg ugy megkonnyitheted a dolgat, ha olyan konyvet veszel, amit magyarul mar olvasott, es akkor nem muszaj minden mondatot kulon kibogoznia, mert tudja, hogy ott mi tortenik, es kitalalja magatol az osszefuggeseket :) azert 200 oldalasnal szerintem ne legyen hosszabb :)
2014. dec. 12. 08:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!