Német nyelvű könyvet tudtok ajánlani?
Azért ezzel óvatosan, én mikor 17 évesen letettem a középfokút biztosan nem boldogultam volna egy regénnyel, főleg ha ismered a német nyelv szerkezetét, akkor tudod, hogy hihetetlen bonyolult és összetett mondatokat lehet benne farigcsálni.
Most 26 vagyok, és talán mostanában már neki mernék vágni egy német nyelvű regénynek is, igaz évekig a nyelv felé sem néztem, ha a nyelvvizsga után intenzíven folytattam volna a tanulást, akkor 1-2 év alatt eljutottam volna arra a szintre, ahol most vagyok. Szóval én a helyedben inkább kipuhatolnám, hogy az ismerősöd egyáltalán mer-e vállalkozni német nyelvű regényre, konkrétan rá is kérdezhetsz, ettől még nem fogja rögtön levágni, hogy te könyvet akarsz neki venni. Egy idegen nyelven szépirodalmat olvasni ugyanis gyakorlatilag anyanyelvű szintű nyelvismeretet igényel, tehát óvatosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!