10 éves kislánynak milyen ma népszerű könyvet tudnátok ajánlani?
Hát én ennyi idősen Lucy Maud Montgomery
könyveit imádtam:) igaz, hogy nem legnépszerűbb író, de a Váratlan utazást nem tudtam letenni, de azért az Anne sorozat és az Ezüst Erdő úrnője sem volt rossz:) Ha viszont népszerű könyvet szeretnétek akkor Szent Johanna gimi. A csapból is az folyik:D ezzel nem azt mondom, hogy rossz könyvek. Én is végig olvastam mind a 8 részt, de azért nem annyira hű de nagyon jó mint mondják.
Nem tudom hány évesen, de olvastam a Fairy Oak-ot. Nagyon szerettem, 4 könyvet is elolvastam, de még van több ilyen kiegészítőszerű könyve. Szerintem ez nagyon jó lehet, mert tényleg izgalmas és érdekelheti a történet és olyan aranyos is. Valamint nagyon szép maga a könyv, olyan antik hatása van és szerintem a képek is szépek benne, szóval jó már csak kézben tartani is és belenézni. Tényleg olyan "varázslatos".:)
Lehet, hogy elcsépelt és már nem olyan népszerű, de én a Harry Pottert is szerettem. Mondjuk kicsit idősebben olvastam, de szerintem meg lehet érteni és biztosan ismeri a történetet is. Mondjuk a sorozatban előrehaladva egyre hosszabbak a könyvek, én az első négyet olvastam el belőle.
Nem tudom, hogy lehet-e még kapni, ezek is régebbiek...mondjuk biztos lehet valahol a Lulu és a kívánságsüti, Lulu és az igazságsüti, Lulu és a szerelemsüti én ezeket is nagyon szerettem. A Szent Johanna Gimit szinte az összes lány osztálytársam, ismerősöm olvasta, éjjel-nappal erről beszéltek és folyton ezt bújták...én már csak azért sem voltam hajlandó elolvasni mert ilyen felkapott meg nem szeretem az ilyeneket, ez olyan tipikus tinis könyv.
Saint-Exupéry: A kis herceg
Fekete István: Csí (megható könyv egy fecskéről)
Lázár Ervin: Berzsián és Dideki (nagyon humoros, igaz, főleg nyelvi humor van benne)
Oscar Wilde: A boldog herceg
Nagyobbaknak:
Dickens: Copperfield Dávid
Dickens: Twist Olivér
Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai
Kipling: A dzsungel könyve
Beecher Stowe: Tamás bátya kunyhója
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!