Könyvet szeretnék írni. Ezt hogy tudom megvalósítani?
Az életemben egy korszak zárult le.
Nem szeretnék nagyon belemenni a témába, de úgy gondolom, ha megoszthatnám a történetem másokkal (főleg a 15-25 év közötti emberekkel) akkor erőt adna nekik, ha hasonló helyzetben vannak, mint én, lehet, hogy sokaknak adhatna reményt.
Nem tündérmese, de egy reális és mondhatni boldogabb újrakezdés és egy kisebb győzelem az életben.
Fontosnak tartom, hogy az emberek ilyen történetet is ismerjenek. Ne csak a negatív dolgok legyenek be adagolva.
Akkor elmondom neked, hogy!
Én nem egy hapsiról írnék 100 meg 100 oldalt!
Hanem arról, hogy a édesapám mindig ismeretlen volt számomra, az anyám meghalt mikor 9 éves voltam.
Egy beteg nagymama mellett nőttem fel, én segítettem támogattam!
A mélyből aztán nehezen fel küzdöttem magam egy szintre, hogy valahogy megtudjunk élni!
Igen volt egy bizonyos hapsi is, aki ki**szott velem csúnyán, ő is szerepelne a könyvben.
Aztán azt is le szeretném írni, hogy hogy épületen fel a RÁKBÓL, hosszú évek küzdelmét. És a többi és a többi.. Nem tudom, hogy mi jogon írsz te ilyen gúnyos hangnemben.. Bunkó.
Nem haragszom. De így láthatom, hogy mennyien tele vannak előítéletekkel és, hogy nem úgy fogják fel, hogy ez egyfajta segítség.
Teljesen felesleges.
Koszonom :)
Ilyenből is sok van, de kelendő téma. Az, hogy valóban valós élményeken alapult, általában nem sokat nyom a latban. Megírod, elküldöd egy kiadónak, talán lesz belőle valami, ha meg nem, akkor netre feltöltöd ingyen.
Ami nehéz lesz, hogy elrugaszkodj a saját élményeidtől. Próbálj úgy nézni erre, mint egy történetre, ne mint egy dokumentumfilmre (és végképp ne úgy, mint ahogy megélted), mert a "valóságban is így történt" mentalitás még a legjobban eladható kéziratot is megöli. A dramaturgia fontos. Koncentrálj inkább az üzenetre.
Az a baj manapság, hogy sajnos azon kívül, hogy szinte minden celebnek van könyve meg szakácskönyve, nem igen adnak ki szerintem könyveket.
Egyik barátomnak az egyik kiadó most elfogadta az írását, de csak e-book formában jelent meg és 790 ft-ért lehetett letölteni, de a családtagjain kívül nem töltötte le senki.
Vagy kifizeti az ember maga a nyomtatást, ami kb.3 millió ft, és reménykedik, hogy felkapják a témát, bestseller lesz és megfilmesítik, mert akkor visszajönne az ára.
Próbálkozz meg a könyv megírásával, de úgy, mintha egyelőre csak magadnak, illetve a fiókodnak írnád.
Fontos, hogy frappánsan kezdd el, hogy rögtön megfogja az olvasót, még akkor is, ha azok csak az ismerősök lesznek - egyelőre.
Egy apró tanács: vigyázz a helyesírásra, az igekötőkkel kicsit hadilábon állsz. (Nem rosszból mondom, elhiheted!)
Ha aztán úgy érzed, hogy kész, talán kezdhetsz vele valamit. Neked minden esetre nagyon jót fog tenni, ha kiírod magadból az élményeidet.
Őszintén sok sikert kívánok!
Ha megírtad, elsők között szeretném olvasni!:)
De kiadni nagy valószínűséggel tényleg nem fogják. Rengeteg pénz és protekció kell hozzá, ha nem dolgozol szórakoztatóipari szakmában, vagy nem a doktori diplomád mellé írsz szakkönyvet, akkor nem éri meg. Viszont ha ügyes vagy, neten nagyon sok emberhez elérhet:) Csinálhatsz blogot, és feltöltheted amatőr íróknak készült oldalakra, pénz az nem fog belőle bejönni, de legalább nem költesz százezreket a kiadásra, különben az nem biztosítja, hogy többen fogják olvasni. Sőt. Akiknek ezekre a gondolatokra szükségük van, azoknak ingyen van rá szükségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!