Mi a velemenyetek sigmund freudrol?
Figyelt kérdés
hany eves korosztalynak "tilos" olvasnia?2014. okt. 20. 14:41
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem tilos olvasnia senkinek sem. Csak mondjuk van az a korosztály, akit még nem köt le, aztán van az a korosztály, aki még nem érti, hogyan jutott el az elméletéig. Sok dolog, amit Freud mondott, ma is megállja a helyét (bár nem ő volt, aki ezekről legelőször beszélt, inkább csak összegyűjtötte és egy egységes elméletbe öntötte azokat, pl. tudattalan fogalma, a személyiség hármas felosztása, stb.) Elméletéhez nagyban hozzájárult a bécsi korszellem. Viszont az elméletében sok spekulatív dolog volt, és sok állítása ma már meghaladott. Nem is beszélve arról, hogy a pszichoanalízás akkoriban még annyira gyerek cipőben járt, és maguk az orvosok is küzdöttek ilyen-olyan lelki problémákkal, hogy ebből eredően épp az orvosok használták ki (esetleg tudtukon kívül) a betegeiket. Ha érdekel a pszichológia, akkor ne Freud-al kezd, hanem valami mindennapi pszichológiáról, laikusoknak szóló olvasmánnyal.
2/5 anonim válasza:
Nagyon tisztelem a munkásságát. Azt gondolom, hogy bátorság kellett ahhoz, hogy végigvigye, amit végigvitt, igazi úttörő volt. Nem volt tévedhetetlen természetesen, ma már számos pontos vitatják állítólag, de ez természetes, mit sem von le a munkásságának értékéből.
Könyvei nehéz olvasmányok és nagyon színvonalasak. Nem amolyan lightos ismeretterjesztő füzetek, komoly könyvek...
Olvasás: amint írtam, nem könnyű olvasmány. Engem kissé nyomasztott a hangulatuk kb 17 évesen, amikor olvastam, de élmény volt szellemileg.
3/5 A kérdező kommentje:
en 14 eves vagyok, nekem tetszik es ertem is , am sokan vitatkoznak velem es probalnak meggyozni,hogy hagyjam abba.
2014. dec. 9. 15:46
4/5 anonim válasza:
Sztem nem kell abbahagyni, csak azt azért tudd, hogy nem minden szentírás, ami benne van, részben megdőlt már, de ez nem von le semmit abból, hogy mekkora úttörő volt. 14 nekem is fiatalnak tűnik hozzá, de te érzed.
5/5 A kérdező kommentje:
koszonom, tudomasom van arrol ,hogy freud sok helyen spekulativ volt ,am o alapozta meg a pszihoanalizist.
2014. dec. 26. 11:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!