Milyen könyvet/írót ajánlotok? Sokat olvasok de nem. Mindent szeretek.16/l
Amiket szeretek:
Hemingway,Fitzgerald novellák
Rejtő
Swann- Glennkill
22es csapdája- nagyon nagyon ....
Esti Kornél
Robert Merle: Malevil
(Illetve a Francia históriák sorozatot is nagyon szeretem tőle.)
Szia!
Ezek alapján lehet, hogy tetszene:
Emile Zola: Patkányfogó
/Én Zolát nagyon kedvelem, szinte az eddig olvasott bármelyik könyvét ajánlanám, de lehet, hogy ez volt a leg...nem is tudom...mozgalmasabb(?), lehet, hogy ezzel könnyebb megbarátkozni. - Zolának meglehetősen nyomasztó történetei vannak, nem jön meg tőlük az ember életkedve, de szerintem nagyon jók! /
Németh László: Iszony
/Szintén nyomasztó történet./
John Steinbeck: Édentől keletre
John Steinbeck: Érik a gyümölcs
J. Steinbeck: Kék öböl /Szerelem csütörtök (Összetartozó két külön kötet.) Na, ez a könyv a végtelen jóindulat és derű egyvelege. :)
Jan de Hartog: Isten után az első
Babits Mihály: Gólyakalifa
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Szerb Antal: Utas és holdvilág
Köszönöm ezek közül ismerem a Patkányfogót, belekezdtem de nem fogott meg.. lehet megér mégy egy próbát... :)
Amúgy szeretem még Jane Austent a Naiv.Super.t meg az aranyosabb állatsztorikat mint pl a Glennkill... ha valaki.olyqt ismerne azt is küldje lécci
Jahh, még eszembe jutott. Bár sajnos az általad említettet nem ismerem, de aranyos, és állatos:
Sterling North: Barátom a mosómedvém, Rascal
Jacquie Durrell: Állatok az ágyamban
Robert Franklin Leslie: A medvék és én
A 22-es csapdájához feelingre egy kicsit hasonlít Remarque: A diadalív árnyékában c. könyv, vagy az ehhez hasonló film: Nyugaton a helyzet változatlan
Rejtő humorához Efraim Kishon hasonlít
Esetleg még: John Steinbeck: Egerek és emberek
A 2. vh-ból Pearl Harbor (nem emlékszem az íróra, sry), illetve egy regény: Exodus (Leon Uris)
Hát, nem tudom beletalálok-e az ízlésedbe, de pár ötlet, vegyesen (A Glennkill nekem is tetszett, Rejtő meg a kedvencem):
- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
- Robert Merle: Állati elmék
- Michael Hoeye: Hermux Tantamoq trilógia (Egy egér sem halhatatlan, Nem áll meg a homokóra, A valóságshow fantomja)
- David Clement-Davies: Tűzhozó
- George Orwell: Állatfarm
- Jerome K. Jerome: Három ember egy csónakban
- Gwen Cooper: Homér
- Orson Scott Card: Múltfigyelők
- Heltai Jenő: A néma levente, Az ezerkettedik éjszaka
Illetve ha Jane Austen tetszett, Próbáld ki Louisa May Alcottot is! (Kisasszonyok sorozat, Régimódi lány) Esetleg Meg Cabot-tól tudom még ajánlani a Nicola és a vicomt-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!