Szerintetek tényleg megtámadják Westerost a Mások? És ha igen, meddig jutnak majd el?
Bocs kérdező. :D
Nekem amúgy nem rémlik hogy konkrétan Aegon-nak írt volna egy dalt.
Elia kérdi Rhaegar-tól hogy nem ''faragna'' neki egy dalt, mire ő azt válaszolja hogy neki már van egy dala, ő a megígért herceg és ezért övé a tűz és jég dala.
Majd odamegy a hárfájához vagy min játszott és elkezd játszani rajta egy véletlenszerű dalt.
Szerintem az említett ''tűz és jég dala'' ebben az esetben nem egy dalt jelent.
Nem gond. Szerintem igen. Csak nem biztos, hogy abban a formában, amit mi hiszünk. Az erdő gyermekei is énekesek, akik a föld dalát éneklik. Gondolom innen az egész. Ez még biztos jelenteni fog valamit, Bran sztorija nagyon fontos.
Egyébként a dal szerintem a Starkokra vonatkozik a leginkább. Egyrészt mert emberek, tehát a tűz, másrészt mert valószínűleg az Éjkirálynő az ősük, ezért a jég dalát is éneklik.
Bran wargolni tanul.
Arya harcosnak/gyilkosnak.
Sansa pedig uralkodónak.
Tökéletesen kiegészítik egymást majd. A sárkány három feje.
Milyen éjkirálynő? Ilyenről szó sem volt, csak Night's King-ről (éjkirály?),de ő egyrészt az ŐRség tagja volt, másrészt nem biztos,h Stark. Brandon volt a Starkok őse, aki felhúzta a Falat.
Az meg,h a Stark gyerekek,mint a sárkány 3 feje, nagy hülyeség sztem. A történetben mindig csak valyriai vérből származó volt sárkánylovas, tehát Targaryenek, Velaryonok és az ő fattyaik. Bran, Sansa és Arya mind Starkok, nincs bennük valyriai vér. Ahogy olvasgattam külföldi fórumokon is, ott is a Danny-Aegon-Tyrion triót tartják a legesélyesebbnek a sárkány 3 fejének. És amúgyis Danny az egyik,mert ő Drogon lovasa és mint megtudtuk,h egy sárkánynak egy időben egy lovasa lehet csak, és ugyebár Danny valyriai. Aegon is valyriai vonásokkal rendelkezik. Arra pedig vannak utalások,h Tyrion apja Aerys volt és nem Tywin.
"csak valyriai vérből származó"
Ez sem teljesen igaz, mert korábban volt már rá példa. Juhtolvajnál azt hiszem.
Egyébként meg már éppen elég nagy a kevereséd ahhoz, hogy a Starkokban is legyen a sárkány vére. A Trónok harca végén az északiak arra hivatoznak, hogy sárkányokkal házasodtak ők is. Az Arrynok nagyon közeli rokonságban állnak a Starkokkal és oda már hazasodott be párszor Targ. De azonkívül még egy csomo más család is.
*Az meg, hogy mit írnak más oldalakon kb. annyi releváns, mint amit most mi írunk ide. Egyikük sem Martin, ugyanúgy csak találgatnak.
De szerintem az egyik legnagyobb klisé lenne Jont vagy Tyriont hőssé/királlyá tenni a történet végére. Martin pedig pont a klisék kiforgatásáról híres.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!