Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Más is javítja a könyvekben a...

Más is javítja a könyvekben a hibát?

Figyelt kérdés
Egy nap meguntam, hogy a könyvekben hibát látok, és ceruzával belejavítok. Más is van ilyen?

2014. szept. 1. 14:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Saját könyvben néha igen, de ahhoz súlyos tipogárfiai hibának kell lennie. Azért ilyen is akad, első kiadású Rejtő-összes az Alexandrától (alig 100 oldalak hiányoznak, megcserélődtek a párbeszédben a sorok, nincs bekezdésváltás, komolyabb elírások stb.), a fehér-színes borítós Európa kiadós Gyűrűk Ura (a legzavaróbb a Gollam helyett a tollam) és így tovább. Ha nagyon nem bírom, vagy biztosan tudom, hogy sokszor fogom olvasni, mert kedvelem a művet, kijavítom. Ritkán, de könyvtári könyvhöz is hizzányúlok, bár általában az előttem "javítók" munkáit javítom (néha meglepően idióta széljegyzeteket tudnak tenni az olvasók, bár elítéltem egy könyvtári könyv összefirkálását). De általában nem, mivel ritkán érzek késztetést arra, hogy hangyabetűkkel beleírjak egy könyvbe. Nagyon csúnya a kézírásom.

(Ettől függetlenül nem szokták elkerülni a figyelmemet a hibák. De nem éri meg a fáradságot kijavítani.)

2014. szept. 1. 20:54
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem, pedig találtam már érdekes dolgokat könyvekben, tankönyvekben, egyetemi jegyzetekről ne is beszéljünk! Volt már "lefojt a homlokán az izzadság", "Joe bécsi", "lékzés", "egyszerü".

Az egészben az a legnagyobb poén, hogy diszlexiás vagyok, így viszonylag rossz a helyesírásom.:)

2014. szept. 2. 08:20
 13/14 cathilina ***** válasza:
100%
Tipográfiai hibákat nem szoktam javítani, bár hihetetlenül tud irritálni a dolog. Logikátlanságokat, stilisztikai hibákat vagy elképesztő kliséket néha megjegyzek magamnak, esetleg egyéb jegyzeteket írok a margóra. Bár nem vagyok az a fajta, aki szerint a mű iráni tiszteletet úgy kell kifejezni, hogy a könyvet mániákusan óvom és pontosan olyan állapotban hagyom, mintha ki sem nyitottam volna, azért a szövegbe nem írok bele.
2014. szept. 2. 11:40
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem, általában nem javítok bele, de Cathilina baromira eltalálta, ahogy én is gondolok a könyvekre. Imádok olvasni, de ha sérül kissé a könyv közben, akkor... hát, ez van, a funkcióját nem áldozom fel az állapot megóvása miatt.
2014. szept. 2. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!