Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Trónok harca - Mi a különbség...

Trónok harca - Mi a különbség a Mások között? Melyik mi pontosan? Mert hallottam olyan elnevezéseket is hogy White walker, Other meg Wight.

Figyelt kérdés
A Night's king-et tudom kicsoda meg micsoda. Azt viszont nem, hogy kik voltak mellette a jelenetben mikor Craster egyik gyerekét vitték el neki. 12 másik állt a háttérben.

#Trónok harca #Tűz és jég dala #night's king #wight
2014. aug. 30. 12:26
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Ahaaa, így érthető.

Szerintem majd a könyvben is szerepet kap,csak a sorozatba csináltak egy ilyen jelenetet amely előrejelzi a dolgokat.

Mert hát valakinek a könyvbe is vezetnie kell a Mások-at szerintem. Ha nem is a seregük élén,de akár mint az élőknél a háttérből parancsokat osztva. Meg én jó ötletnek tartanám ha behoznának egy jégsárkányt az oldalukon...vagy többet. :D

Daenerys és a sárkányai(+ 2 lovas) vs a Mások és a jégsárkányok.

2014. aug. 30. 20:54
 12/19 anonim ***** válasza:

Nemsoká megjelenik MArtin egy új könyve, ami egy vagy több jégsárkányról fog szólni, nemtom biztosan :)

Illetve én is azt várom,h legyen egy élőholt sárkány, az is elég lenne ha csak a csontváza lenne meg és az kelne életre.

A Falon túl van egy hely, a nevét már elfelejtettem, ahová régóta nem merészkedett senki. Azon a helyen régen várost próbáltak meg létrehozni, de nem voltak szerencsés helyzetben, és egyszer olyan gyorsan pusztult el minden, mint Valyria. Minden elpusztult, hamu esett az égből, és azt beszélik,h a barlangokban vmi "csúnya" rejtélyes lény lakhat, de semmiképp sem ember. Szal sztem lehetséges,h a helyet egy sárkány pusztította el és az telepedett be a barlangokba, mert pl. A hercegnő és a királynő című szerzeményben, ami a sárkányok táncát mutatja be, volt egy fattyú sárkánylovas, aki elmenekült, szal lehet,h sztem elképzelhető,h az ő sárkánya telepedett oda. Vagy esetleg Kannibál, ami egy betöretlen vad sárkány volt Sárkánykőn és túlélte a sárkányok táncát.

Illetve van Északon egy olyan mendemonda is,h vmelyik Targaryen király vagy királynő meglátogatta a Falat a sárkányával, ami tojást rakott le a Falnál, de utána sose találták meg a tojást.

És a Mások vezetőjére térve, Melisandre szerint 2 isten létezik, R'hllor a Fény Ura és a Másik, akinek a nevét nem szabad kimondani, és a Másik eszközei az élőholtak (Mások), amikkel elakarja pusztítani az élők világát, és ehhez SPOILER egy fiúgyereket választott bajnokául a farkasával.

2014. aug. 30. 21:07
 13/19 A kérdező kommentje:

'' Másik eszközei az élőholtak (Mások), amikkel elakarja pusztítani az élők világát, és ehhez SPOILER egy fiúgyereket választott bajnokául a farkasával.''

Ettől most nem kapok szikrát.

Nagyon remélem hogy ez nem valósul meg. :D

Mibe olvastad ezt?

2014. aug. 30. 22:07
 14/19 anonim ***** válasza:
Melisandre néha megemlítette a Másikat a könyvekben. Majd Jonnak mondta az 5.könyvben.
2014. aug. 30. 22:20
 15/19 anonim ***** válasza:
Mert (ez a továbbiakra vonatkozóan SPOILERt tartalmaz) miután Stannis elindult a seregével, Melisandre minden este a tüzet bámulta, abban bízva,hogy meglátja Stannist. Mert ugye Melisandre abban a hitben él,hogy Stannis az új Azor Ahai, R'hllor bajnoka, aki majd győzelemre vezeti az emberiséget a Másik ellen. De a tűzben mindig csak Jont látja: "I pray for a glimpse of Azor Ahai, and R'hllor shows me only Snow." És egyszer egy fiút is látott a farkasával, aki szerinte a Másik kiválasztottja/bajnoka.
2014. aug. 30. 22:26
 16/19 A kérdező kommentje:

Dehát akkor ez egyáétalán nem konkrétum.

Mivel utalhat az a látomása is Azor Ahai-ra Jon személyében nem?

Ha ennyi az egész látomás, hogy csak lát egy fiút egy farkassal és nem kér konkrétat R'hllor-tól. ( Hogy mutassa meg neki a Másik bajnokát vagy mittomén :D)

Csak ő erre következtetett belőle nem?

2014. aug. 30. 22:53
 17/19 anonim ***** válasza:

Igen. De Melisandre szeret belemagyarázni dolgokat a látomásaiba, hogy meggyőzőbbnek tűnjön. SPOILER pl. látott egy fiatal lányt, aki a Falra menekül egy házasság elől. Ezután meghallotta,h Aryát (csak egy Arya hasonmás, nem az igazi) feleségül akarják adni Ramseyhez és egyből azt mondta Jonnak,h Aryát látta a tűzben. Holott az nem ő volt, hanem a Robb által lefejezett lord Karstark lánya.

Meg látott egy tornyos épületet a tengerhez közel és hogy az elpusztul vagy vmi hasonló rossz lesz vele. És mikor Jon rékérdezett,h "a Keleti Őrség?" akkor Melisandre azt mondta,h igen. De amúgy Melisandre járt már a Keleti Őrségben és tudta,h nem azt látta, de mégis ezt mondta,h úgy tűnjön nagyobb az ereje, mint gondolják :D

És ugyanígy látott egy fiút is egy farkassal, és egyből arra gondolt,h ő a Másik bajnoka. Sztem am Brant láthatta mikor az már Bloodravennél volt (az öreg, aki bele van nőve egy fába a 4.évadban). De ez kétséges,h most akkor jól látta-e Melisandre vagy sem. Mivel szólnak érvek mellette és ellene is.

Mellette: Bloodravenről úgy tartották,h sötét mágiát gyakorol, majd Maekar király a sötét cellékba záratta, ahová az elvetemültebb bűnözőket zárják (Jaqen H'ghar) vagy azokat akiket megakarnak törni (Ned). És van egy prófécia két "sárkányról", egy fiatal és öreg, igaz és hazug, fényes és sötét. És ez esetleg lehet Daenerys és Bloodraven (mivel utóbbi IV.Aegon fattya).

Ellene: Bloodraven egy Tywin Lannister-féle alaknak tűnik, annyi különbséggel,h az eddig tudottak alapján ő mindig a birodalom érdekében cselekedett, nem pedig a sajátjában. Illetve a sárkányos próféciában -valszeg- Tyrion is szerepet kap, a kis ember, aki nagy árnyékot vet. Ő viszont nem igazán hozható összefüggésbe Bloodravennel. Azonban vannak jelek, amik arra utalnak,hogy Tyrion apja nem Tywin volt, hanem Aerys az őrült király, szal lehet h Tyrion is egy Targaryen fattyú és ha igen, akk így már lenne értelme. Mert Barristan Selmy mondta,h Aerys nagyon kívánta Tywin feleségét Joannát, és azt pletykálták,h meg is erőszakolta őt. Plusz Jaime álmában megjelenik Joanna, aki arra céloz,h Tywinnak csak 2 gyereke volt.

És igen, itt az Azor Ahai kérdés. Egy erdei boszorka azt mondta II.Jaeherys királynak,h Azor Ahai az ő vérvonalában fog újjászületni. Stannis pedig nem ebből a vérvonalból, hanem Jaeherys húga vérvonalából származik. És sztem olvasók közül a legtöbben Jont tartjuk az új Azor Ahainak. Mivel elég sok jel arra utal,h Jon szülei Lyanna Stark és Rhaegar Targaryen, tehát így Jaeherys vérvonalából származik. Illetve Malisandre is őt látja, és a prófécia ráillik Jonra. De Aemon mester szerint meg Daenerys az új Azor Ahai, mert rá is ráillenek a dolgok :D

2014. aug. 30. 23:13
 18/19 A kérdező kommentje:

Ez viszont így már nagyon tetszene. :D

Olvastam valahol,talán itt gyk-n, hogy valaki szerint kapcsolat lehet Dany,Jon és Tyrion között mivel mindhármuknak születésük közben halt meg az anyjuk és talán ők lesznek a sárkány 3 feje.

Meg ugye ott vannak akkor a szüleikre utaló jelek,álmok,jóslatok. (Jon,Tyrion)

2014. aug. 30. 23:35
 19/19 anonim ***** válasza:

Igen, én is találkoztam ezekkel a teóriákkal itt is meg külföldi fórumon is. De sztem ha kimondottan egy személy lesz Azor Ahai, és Jon lesz az, akkor az már túlzás lenne,ha sárkánylovas is lenne. Úgy már tényleg ő lenne a főfőfőszereplő :D (lenne szóismétlés :D ) Mert ugye a ciklus címe is A Tűz és Jég dala, és Rhaegar írt egy dalt aminek ezt a címet adta és a fiának írta, Aegonnak. De ha Jon is a fia, akkor lehet,h rá vonatkozna, mivel vannak akik úgy értelmezik, h Tűz és Jég=Targaryen és Stark. De egyszerűen élet és halál is.

Én Dannyt és Tyriont eltudnám képzelni sárkánylovasnak, ha Tyrion csakugyan egy Targaryen fattyú. De 3-nak én inkább az Aegonnak mondott fiút választanám. Mert miután Tyrion megölte Tywint, Varys Pentosba küldte őt Illyrióhoz, aki elvitte őt Griffhez, és Tyrion felfedezte,h Griff=Jon Connington, aki Rhaegar barátja volt és a király segítője. Az Ifjú Griff pedig nem Jon fia, hanem Rhaegar fia, Aegon, akire azt hitték,h megölte a Hegy. De mivel ugyebár Varys nem az igazmondásról és nyíltságról híres, ezért lehet,h szerzett egy Blackfyre kölykök és azt adták oda Jonnak, vagy esetleg egy Velaryiont, mivel ők is valyriaiak és hasonlítanak a Targaryenekre, vagy pedig egy másik Targaryen fattyú, Bittersteel egyik leszármazottját. De én inkább őt tudnám elképzelni a 3.fejnek, a 3.sárkánylovasnak.

2014. aug. 30. 23:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!