Trónok harca - Mi a különbség a Mások között? Melyik mi pontosan? Mert hallottam olyan elnevezéseket is hogy White walker, Other meg Wight.
Az a jelenet nem szerepelt a könyvekben. A kövtkező évaddal úgy néz ki,hogy még több szereplőt fontosabb fognak kihagyni a történetből és egyre inkább elfognak térni az eredeti könyv sztoritól (már a 4. évadban is voltak ilyenek, mint pl. amit most mondtál).
A Night's Kingre nem emlékszem,hogy benne lett volna a sorozatban, de amúgy ő egy egyszerű ember volt, aki beállt az Éjjeli Őrséghez, főparancsnok lett, beleszeretett egy valszeg női Másba, kikiáltotta magát a Fal királyának és ezért Észak és a vadak összefogtak az Éjjeli Őrség ellen, megtámadták a Falat és leverték a lázadását.
A Mások/Others ugyanaz, mint a white walkers. Eredetük eddig ismeretlen. A wight-ot azt hiszem a magyarul megjelent könyvekben lidércként is fordították. Ők azok az emberek és állatok, akik és amik meghalnak a Falon túl és élőholtként térnek vissza, ők kb. a Mások szolgái.
Aha. Köszönöm.
A könyv meg a sorozat azért ki is egészíthetik egymást. Ezzel a jelenettel pl.
Csak mert a könyvben Martin nem írta le,attól még Craster gyerekeit elvitték a Mások és ezt konkrétan megmutatták a sorozatban helyette.
A Night's king amúgy az a ''pali'' aki átváltoztatta Craster gyerekét az érintésével.
https://www.youtube.com/watch?v=UQUYZRZCqMw 3:40-től
Csak ezzel a wight/others/white walker elnevezésekkel nem voltam tisztában,de hála neked már igen.
Az eredeti Night's King az volt, akit írtam. Az már más dolog,hogy a sorozatban összevissza van mindenki szerepe. A Night's Kingen kívül pl. összemosták Tywin Lannister és Roose Bolton történetét a 2.évadban Harrenhalnál. A vasemberek "réme" Dagmer csak Theon hajójának elsőtisztje lett. A sorozatban kihagyták Theon és Ramsey megismerkedését, stb. szal nagyon sok dolgot kihagytak vagy leegyszerűsítettek.
Ebben a youtube videóban pedig én úgy vettem észre,hogy a srác nem csak tényekről beszél, hanem arról is,hogy szerinte mi hogy lett. Mint pl. az,hogy a könyvbeli Night's King egy Más lett a sorozatban.
Igen, elvitték Craster gyerekeit. Nyíltan nem volt leírva sztem, de erős utalás volt rá.
Meg azoknak a részeknek az elkészítésében még Martin is segített, szal gondolom épp ezért rakták bele,h az erdőből a gyereket elviszi egy Más. De a 4.évad már sokkal nagyobb mértékben tér el a könyvektől, mint a többi, plusz Martin az 5.évadban nem fog dolgozni, szal kíváncsi leszek mit hoznak ki belőle, mivel már néhány karakter története utoléri a könyvbeli történetet, pl. Sansáé.
Igen jól írtad. Valami ilyesmi legalábbis.
De a sorozatban ő az.
Aki átváltoztatta a csecsemőt, ő a Night's king.
Ő volt a 13. parancsnoka az Éjjeli őrségnek,beleszeretett az Éjszaka királynőjébe (Night's queen), az elvette tőle a lelkét és mára így néz ki emiatt. (több mint 8000 éves mint mondja)
Amikor a mögötte állókról beszél azt nem értem tisztán,de azt veszemki belőle,hogy azok nincsenek is ott.(12-en állnak mögötte) Csak jelképezik hogy ez Night's king, mivel ő volt a 13. parancsnok.
Aztán lehet rosszul értem.
Nem tudom mit jelent az hogy ''visual easter egg''.
Csak jelképezik hogy ő a Night's king, mivel ő volt a 13. parancsnok.
De az biztos, hogy akit láttunk az a NK.
Az easter egg az inkább olyan dolog szokott lenni,hogy pl. egy filmbe belecsempésznek vmit egy másik filmből. Pl. asszem az Egy bogár élete rajzfilmben benne van a taxi a Toy Storyből.
De ez esetben a visual easter egg az az lehet,amit mondtál. Tehát,h a sorozatban ő lett a Night's King és ezt azzal jelképezik,h 13-an vannak ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!