Neki kezdtem egy könyvnek de nem tudom, hogy milyen mert eléggé kritikus vagyok magammal szemben oda adni egy ismerősömnek vagy felrakni a netre pedig nem akarom. Lenne esetleg valakinek kedve elolvasni?
Még nagyon az elején járok a második fejezetnek kezdtem neki, de nem tudom érdemes-e folytatni. Ezért szeretném tudni, hogy jó e. A szüleimnek vagy a barátaimnak nem akarom oda adni mert félek túl elfogultak lennének. Ezért ha valakinek lenne kedve akkor írjon és elküldöm mailbe.
Egy tizenhat éves lányról szól aki a keresztapjánál nyaralva megismer egy tőle húsz évvel idősebb férfit és furcsa vonzalom alakul ki kettőjük között, ami megpecsételi sorsukat.
Pedig tényleg tucat, akármit is hozol ki belőle, csak nem pont a mostani 16 éves korosztálynak, hanem pár éve áldozott le a csillaga (bár a Szürke50 miatt úgyis visszajön, kiirthatatlan).
Elsősorban a vesszőkre figyelj, valamivel többet használj. Néminemű következetesség a helyesírásban nem árt még, hidd el, nem olyan ad hoc, ahogy neked tűnik. (Értem ez alatt, hogy ha az "érdemes-e" kifejezésben az e kérdőszócskát jól kötötted, akkor a "jó e" miért lett kötőjeltelen?) Igényesség, ez a kulcsszó. Sokat segít, ha másokkal akarod elolvastatni a történetet.
A második fejezet nem jelent semmit. Én a helyedben várnék kb. a mű feléig, addig nem adnám idegen kezdébe. Akkor már nagyjából körvonalazódik, hogy az expozíción és a bonyodalom kívül történik-e valami, meg tudsz tölteni egy cselekményt. (Az írni vágyók 70%-a nem. Hajrá!) Addig viszont ismerős, barátnő elolvashatja, legfeljebb segít, ha írói blokk van.
Valószínűleg itt nem az a gond, hogy túl elfogultak. Egyszerűen nem akarod megmutatni nekik ezt a sztorit, mert mit gondolnának - nem? Ismeretlennek mégis könnyebb. Talán lesz, akit érdekel, elsősorban a főszereplő lány korosztálya vagy alatta egy kicsivel. Ha ez nem sikerül, kereshetsz a neten egy amatőr írói csoportot (ebben a témában is elég sok ilyen kérdés van, nézz körül bátran), ott valószínűleg nagyobb eséllyel akad olyan, akit érdekel és szívesen elolvasná. Elsősorban fiatalok között keresgélj.
(Ez azt jelenti, engem sem érdekel. De leírtam, hol találhatsz olyanokat, akiket igen.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!