Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Olvasol Scifit vagy Fantasy-t?

Olvasol Scifit vagy Fantasy-t?

Figyelt kérdés
Ha igen miért ? Mi az amit ad neked ez a műfaj ?
2014. aug. 21. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Én fantasy-t nem annyira szoktam olvasni, de a Sci-fi nekem jöhet minden mennyiségben. Persze, azért gondosan átnézem, mielőtt megveszek valamit, de általában ebből a műfajból olvasom a legtöbbet.

Hogy mit ad nekem? Ezt nem hiszem, hogy le tudnám írni, mert ez egy olyan érzés, ami egyszerre tesz szabaddá, és egyszerre zár be egy olyan világba, amiből jó ideig nem leszel képes kiszabadulni. Kitágítja a fantáziádat, és ezáltal elutazhatsz olyan világokba, és olyan életeket élhetsz le, amikre másképpen nem lenne lehetőséged. Segít emlékezni, és felejteni.

2014. aug. 21. 21:26
 2/6 anonim ***** válasza:

Nem.

Eddig még egyet sem olvastam, nem találtam olyat, ami érdekelne.

2014. aug. 21. 22:34
 3/6 anonim ***** válasza:
a tűz és a jég dalát,a háborúról és a politikai hatalomról szól,nekem az tetszik benne a legjobban hogy hiába egy fantasy világba játszódik de annyira valóságos az egész hogy bele tudja élni magát az olvasó,szerintem zseniális az egész,és az a legjobb az egész műben hogy nem lehet tudni hogy mi fog történni,mivel nincs egy konkrét főszereplő mint az összes többi sorozatba ahol tudjuk hogy ha az szorult helyzetbe is kerül akkor is túléli mert nélkül vége a sorozatnak,itt meg bárkit megölhetnek akár mindenféle előjel nélkül is és akkora izgalommal tudom olvasni hogy mi fog történni ,ki éli túl,kié lesz a végső győzelem stb
2014. aug. 21. 22:46
 4/6 anonim ***** válasza:

csak sci-fit és fantasyt olvasok szinte

kedvenceim

scifi

Asimov

Herbert

Lem

Douglas Adams

Edgar Rice Burroughs

Robert E. Howard

Fantasy

Tolkien

Rowling

Silvana De Mari

Philip Pullman

C.S. Lewis

nekem szabadságot, kikapcsolódást álmokat és fantáziát adnak. segít elmenekülni ebből a mocskos világból, + megtanítottak angolul olyan szinten, hogy hiába a 8 osztályom képes voltam vele elhelyezkedni olyan beosztásban, amiről sok diplomás is csak álmodhat.

2014. aug. 21. 23:49
 5/6 anonim ***** válasza:

Szoktam fantasyt és sci-fit is. Az utóbbiról még nem döntöttem el, hogy tényleg az én műfajom e, holott sci-fi filmeken nőttem fel. (Star Wars, Stargate, E.T. stb.) Könyvben viszont nagyon ritkán találok olyat, ami tetszik. Szerintem, amit manapság írnak az én korosztályomnak (18 vagyok), annak a minősége a béka se..e alatt van. Fölösleges romantikával és nyáladzással vannak tele tűzdelve, pedig egy sci-fi szerintem nem erről szól. Inkább legyen a mostani kultúránkról egy kritika, jövőkép, hol hibázhatunk a jövőben... Szóval legyen valami mondandója is. Valami ilyesmi miatt szeretek sci-fit olvasni. Szóval ezért is kezdek/tem a "klasszikus sci-fi" felé kacsintgatni (A.C.Clarke, Simmons,Herbet Card).

A fantasy minden gyerek életében ott van a kezdetektől állatmesék, népmesék stb. Nekem a fordulópontot a Harry Potter jelentette. 5 múltam, amikor láttam az első részt moziban és olyan hatással volt rám, hogy még most is félek az utolsó Voldemortos jelenetektől. Aztán jöttek a könyvek, más fantasy sorozatok. A fantasy miatt szerettem meg az olvasást.

2014. aug. 22. 09:54
 6/6 anonim ***** válasza:

Fantasyt olvasok, a sci-fit is szeretem, de annyira azért nem jön be nekem mint fantasy.

Nekem menekülést, izgalmat, belefelejtkezést ad.

2014. szept. 14. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!