Olvasol Scifit vagy Fantasy-t?
Én fantasy-t nem annyira szoktam olvasni, de a Sci-fi nekem jöhet minden mennyiségben. Persze, azért gondosan átnézem, mielőtt megveszek valamit, de általában ebből a műfajból olvasom a legtöbbet.
Hogy mit ad nekem? Ezt nem hiszem, hogy le tudnám írni, mert ez egy olyan érzés, ami egyszerre tesz szabaddá, és egyszerre zár be egy olyan világba, amiből jó ideig nem leszel képes kiszabadulni. Kitágítja a fantáziádat, és ezáltal elutazhatsz olyan világokba, és olyan életeket élhetsz le, amikre másképpen nem lenne lehetőséged. Segít emlékezni, és felejteni.
Nem.
Eddig még egyet sem olvastam, nem találtam olyat, ami érdekelne.
csak sci-fit és fantasyt olvasok szinte
kedvenceim
scifi
Asimov
Herbert
Lem
Douglas Adams
Edgar Rice Burroughs
Robert E. Howard
Fantasy
Tolkien
Rowling
Silvana De Mari
Philip Pullman
C.S. Lewis
nekem szabadságot, kikapcsolódást álmokat és fantáziát adnak. segít elmenekülni ebből a mocskos világból, + megtanítottak angolul olyan szinten, hogy hiába a 8 osztályom képes voltam vele elhelyezkedni olyan beosztásban, amiről sok diplomás is csak álmodhat.
Szoktam fantasyt és sci-fit is. Az utóbbiról még nem döntöttem el, hogy tényleg az én műfajom e, holott sci-fi filmeken nőttem fel. (Star Wars, Stargate, E.T. stb.) Könyvben viszont nagyon ritkán találok olyat, ami tetszik. Szerintem, amit manapság írnak az én korosztályomnak (18 vagyok), annak a minősége a béka se..e alatt van. Fölösleges romantikával és nyáladzással vannak tele tűzdelve, pedig egy sci-fi szerintem nem erről szól. Inkább legyen a mostani kultúránkról egy kritika, jövőkép, hol hibázhatunk a jövőben... Szóval legyen valami mondandója is. Valami ilyesmi miatt szeretek sci-fit olvasni. Szóval ezért is kezdek/tem a "klasszikus sci-fi" felé kacsintgatni (A.C.Clarke, Simmons,Herbet Card).
A fantasy minden gyerek életében ott van a kezdetektől állatmesék, népmesék stb. Nekem a fordulópontot a Harry Potter jelentette. 5 múltam, amikor láttam az első részt moziban és olyan hatással volt rám, hogy még most is félek az utolsó Voldemortos jelenetektől. Aztán jöttek a könyvek, más fantasy sorozatok. A fantasy miatt szerettem meg az olvasást.
Fantasyt olvasok, a sci-fit is szeretem, de annyira azért nem jön be nekem mint fantasy.
Nekem menekülést, izgalmat, belefelejtkezést ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!