Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » 20 éves lánynak milyen könyvek...

20 éves lánynak milyen könyveket ajánlanál?

Figyelt kérdés
Szinte mindenre nyitott vagyok, de leginkább a szépirodalom érdekel.
2014. júl. 30. 00:25
 1/5 anonim ***** válasza:
23%
krimi.
2014. júl. 30. 00:26
 2/5 sándorjános ***** válasza:

Én már egy ideje a Milan Kundera műveket gyüjtöm.

Egyszerre Freudiasan vizsgálódó, kegyetlen a szereplőivel, filozofálgató és perverz, beteg :) de ez szüli benne az erős, szatirikus humort. Szerintem ha szereted a nem szokványosat, akkor tetszeni fog.

Hamvas Béla művei is érdekesek, ő nagyon szakrálisan közelíti meg az írást. Főként gondolatkifejtések alkotják könyveit, filozófiai jellegűek, lépcsőfokszerűen gondolkodik egyik állításról a másikra következtetve, míg jó messzire nem jut. Sokat merít a távolkeleti gondolkodóktól és főként a világegész foglalkoztatja, valaminek a minél nagyobb ívű körűlírása. Belülről kifelé, vagy kívülről befelé.

Legutóbbi általam olvasott könyvek:

Karel Capek - Hordubal I (krimi, amibe én úgy vártam, hogy misztikus, vagy érthetetlen befejezése legyen... de csalódtam, viszont realista történetnek egész jó)

Jostein Gaarder - A narancsos lány (Jó példázat nagy élettanulságokra, bár egy kicsit visszafogottabban lehetett volna érzelgős, az, hogy egy halott apa levele a középpont nekem még nem elég mély a valós történéseket tekintve)

George Orwell - 1984 (Nagy kultuszkönyv. Nagyon, nagyon kemény. Lélekfracsaló diktatúrát és az ellen szervezkedő csoportot mutatja be egy öntudatra ébredő főszereplő segítségével. Izgalmas. Nem szükségszerű bele a szerelmi szál, bár erről lányok biztosan máshogy vélekednek. A befejezés előtti rész forradalmian komoly :D)

2014. júl. 30. 01:10
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is 20 vagyok, Dan Millman Szókratész utazásai volt eddig a kedvenc, többször is elolvastam. Ajánlom :)
2014. júl. 30. 17:42
 4/5 Reni991 válasza:
Igaz még nem vagyok annyi mint te de így is nagyon sok könyvet olvastam ha egy kicsit szereted a romantikát akkor tudom ajánlani a Spontán Szerelem vagy A tökéletes kémia imádtam mind2-őt :)
2014. júl. 31. 01:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2014. aug. 1. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!