20 éves lánynak milyen könyveket ajánlanál?
Én már egy ideje a Milan Kundera műveket gyüjtöm.
Egyszerre Freudiasan vizsgálódó, kegyetlen a szereplőivel, filozofálgató és perverz, beteg :) de ez szüli benne az erős, szatirikus humort. Szerintem ha szereted a nem szokványosat, akkor tetszeni fog.
Hamvas Béla művei is érdekesek, ő nagyon szakrálisan közelíti meg az írást. Főként gondolatkifejtések alkotják könyveit, filozófiai jellegűek, lépcsőfokszerűen gondolkodik egyik állításról a másikra következtetve, míg jó messzire nem jut. Sokat merít a távolkeleti gondolkodóktól és főként a világegész foglalkoztatja, valaminek a minél nagyobb ívű körűlírása. Belülről kifelé, vagy kívülről befelé.
Legutóbbi általam olvasott könyvek:
Karel Capek - Hordubal I (krimi, amibe én úgy vártam, hogy misztikus, vagy érthetetlen befejezése legyen... de csalódtam, viszont realista történetnek egész jó)
Jostein Gaarder - A narancsos lány (Jó példázat nagy élettanulságokra, bár egy kicsit visszafogottabban lehetett volna érzelgős, az, hogy egy halott apa levele a középpont nekem még nem elég mély a valós történéseket tekintve)
George Orwell - 1984 (Nagy kultuszkönyv. Nagyon, nagyon kemény. Lélekfracsaló diktatúrát és az ellen szervezkedő csoportot mutatja be egy öntudatra ébredő főszereplő segítségével. Izgalmas. Nem szükségszerű bele a szerelmi szál, bár erről lányok biztosan máshogy vélekednek. A befejezés előtti rész forradalmian komoly :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!