Ajánlanál nekem jó könyveket?
Sose voltam az a nagy olvasós fajta,de most valahogy igényt érzek rá,hogy olvassak:)
Nem akarok ilyen csöpögős tini regényeket olvasni,inkább valami komolyabb témájút,elgondolkodtatót,olyat amiből lehet tanulni,olyan könyvet amit mindenképp el kell olvasni egyszer az életben,persze ne legyen rém unalom,remélem értitek:D
De írhattok 1-2 szórakoztató témájú,romantikus,szerelmes,humoros könyv címet is,csak ne ilyenek legyenek,mint az Alkonyat,meg az ilyen nagyon tinédzseres könyvek.
18/L
Régi klasszikusokat olvass. De nagyon jók pl. Hemingway könyvei,Zuchardt,Karl: Vesszőfutás, Stendhal művei, Viktor Hugo, Zola,Kodolányi János,Németh László,Krúdy Gyula,
Hawthorne:Skarlátbetű és még lehetne sorolni a jó könyveket.
Paulo Coelho: Tizenegy perc
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Agatha Christie: Tíz kicsi néger
Örkény István: Tóték
Erich Segal: Szerelmi Történet
Személy szerint én szeretem Colehot, viszont elég megosztó író. Van akik istenítik, van akik közhelyesnek tartják. Szerintem ez a regénye elég könnyen emészthető, nem túl elvont, mégis van mondanivalója, és ha nyitott vagy a világára, biztosan tetszeni fog. Egy nőről szól, aki prostituált lesz.
A Száll a kakukk fészkére nekem az egyik kedvenc könyvem. Az eleje elég döcögősen indul, viszont utána nagyon olvastattja magát. Egy elmegyógyintézetben játszódik.
A Tíz kicsi néger egy jó kis krimi. Izgalmas, letehetetlen, és a végén ott van az emberben a kérdés, hogy akkor most mi van?! :)
Tóték egy igazán jópofa könyv szerintem, jókat szoktam szórakozni rajta Mellesleg azt hiszem gimiben kötelező, szóval még egy érv mellette.
Szerelmi Történet vagy a Love Story. Egyszerű, könnyed romantikus történet. Már az elején lelövi a poént, de azért a végén mégiscsak üt a dolog.
Franz Kafka: A per
George Cromwell: 1984
Yann Martel: Pi élete
William Golding: A Legyek Ura
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Mihail Bulgakov: A Mester és Margarita
Knut Hamsun: Éhség
Jorge Semprún: A nagy utazás
Herman Melville: Moby Dick, a fehér bálna
Csingiz Ajtmatov: A versenyló halála
Alekszandr Szolzsenyicin: Ivan Gyenyiszovics egy napja
Albert Camus: A pestis
Bret Easton Ellis: Amerikai psycho
George Orwell: Állatfarm
J. D. Salinger: Zabhegyező
Friedrich Dürrenmatt: Az öreg hölgy látogatása
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Örkény István: Egyperces novellák
Agota Kristof: A Nagy Füzet
Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!