Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ez, hogy lehet? Harry Potter-b...

Ez, hogy lehet? Harry Potter-beli Voldemort.

Figyelt kérdés
Ha Voldemortnak igazából ez a neve: Tom Marvolo Riddle akkor miért hívják Tom Rowle Denem-nek?

2014. júl. 17. 15:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Nagyon jo az a magyar forditas, nekem edesanyam mondta, aki maga is forditott. Igaz, a kis reszletekre jobban oda kellett volna figyelni(talan egy Potterheadnek kellett volna forditani), de olyan nagy igeny volt a HP-ra, hogy mar egyenesen a nyomdakbol elloptak es nem vartak, meg, amig kiadjak(meselte nagymamam:D), szoval, olyan sok ideje nem lehetett mindent atnezni. Engem is zavar a Roxfort peldaul, meg a Mogus is, de majdnem minden esetben jol meg lett oldva.
2014. júl. 25. 22:29
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: így igaz, magyarul így jött ki (bár w-ből v, azért nem tökéletes).

#5-nek:

"ez még mindig nem magyarázza, hogy lett a hogwartsból roxfort, vagy a Slytherinból mardekár(már de kár)... vagy hogy lesz a goblin kobold... vagy a Quirrell ből Mógus...."

Mógus teljes neve: Quirinus Quirrell

QUIRINU-S QUIRREL-L >> squirrel = mókus

mógus ~ mókus.

Szerintem a Salazar Slytherinből Mardekár Malazár úgy lett, hogy a kígyó (ami siklik = slide ~ Slytherin) MAR. Ez DE KÁR, hisz a Roxfornak el kell tűrnie e házat.

A Salazar pedig Malazárrá válik, hogy a név magyarul is alliteráljon.

Roxfort = Oxford + Rokfort (márványsajt)

A Hogwarts a hogwortból jön, ami egy növény, amit az írónő akkor látott, amikor írta a könyvet, vagy valami hasonló (olvasd el az angol Wikin).

goblin (angol) = kobold (magyar)

Rowling a HP-t telerakta beszélő nevekkel, ezt a fordító próbálta visszaadni magyarban, több-kevesebb sikerrel.

Itt az interjú T.T.B-vel, ahol a Kóbor Grimbuszról is mesél, hogy jött ki az neki:

[link]

2014. aug. 4. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!